Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kaset ruble yalpalama yapar mı?

@Ceyhun Özkan pardon, siz bilyalar dağıldı diyince, (rulmanlı göbek + bilyalı cırcır) kullanıyosunuz diye düşündüm. meğerse ikisini de çakma rulmanlı kullanıyormuşsunuz. cırcırın rulmanının dağıldığına denk gelmemiştim daha önce, ondan.

Scudo
Rublenin bu kadar oynaması normal mi

Bu problemler genelde göbeklerden kaynaklanıyor. Maalesef vidalı göbekler genelde düşük kaliteli ürünler ve bu sorunu yaşatıyorlar.
Novatec'in single/fixed için ürettiği vidalı göbeğini alıp takın bakalım 1 milim yalpalama oluyor mu? İp gibi dümdüz döner ruble, fiyatı da ona göre tabii.

Rublenin bu kadar oynaması normal mi

Sizinki kaset mi ? Eğer kaset göbekse sondaki sıkıştırma vidası gevşemiş gibi. Jantı söküp bir bakın oynama nereden.

Bu arada arkadaşlar, bende 7 li bir kaset göbek var. Hyper G. Sistem kullanıyorum. Ben arkada tırmanma dişlisinin diş sayısını arttırmak istiyorum fakat 7 li sistemde 34T sadece vidalı rublelerde varmış. Kaset olan 7 li büyük dişli bulamadım. 8'li sistemlerde var genelde. Fakat 8 li ruble de 7'li hub'a uymuyor haliyle. Göbeğim oem quando, shimano gibi 10lu alyan ile hub tarafından sökülen cinsten değil. Daha büyük bir alyan gerekiyor ve göbeğin diğer tarafından sökülüyor. Buna uygun 8 li hublar var mı dır. Kaç çeşit hub bağlantı standardı var acaba ?

Tekrar jant örme ve göbek alma masrafı ile uğraşmak istemiyorum ama Türkiye de de uygun fiyata hub satan yer yok herhalde. Ya da en son aynakolu değiştireyim artık :/

Bu problemler genelde göbeklerden kaynaklanıyor. Maalesef vidalı göbekler genelde düşük kaliteli ürünler ve bu sorunu yaşatıyorlar.
Novatec'in single/fixed için ürettiği vidalı göbeğini alıp takın bakalım 1 milim yalpalama oluyor mu? İp gibi dümdüz döner ruble, fiyatı da ona göre tabii.
Vidalı göbekler düşük kalite derken? Freehub göbekler ile aynı materyalden ve aynı yöntem ile (CNC, bilgisayar kontrollü ) imal ediliyorlar.

Vidalı göbeklerin yalpalamasının esas sebebi, ruble ile mil arasında bilya olmadığı için, zincir özellikle küçük dişlilerdeyken, göbekte büyük bir eğilme momenti oluşturuyor ve bu moment zamanla göbeği yamultuyor. 1-2 çarklı rublelerde ise, çarklar hiza olarak göbeğin üstüne geldiği için göbeği yamultan bir moment oluşmuyor ve göbek yamulmuyor. Yani işin markayla ilgisi yok. Vidalı Novatech'e 6 çarklı ruble takılırsa o da zamanla yalpalayacaktır.

@yazilimcionline Büyük çarkta istediğin sayıda dişi olan rubleyi 8'li şekilde kullanmak istiyorsan, freehub'ı değiştirmen (uzun gövdeli freehub alman) gerekecek. Aliexpress'te bulunuyor. Gövdeye bağlantı şekline dikkat etmen gerekiyor, zira markadan markaya değişebilen bir durum. Veya da o 8'li rublenin en küçük dişlisini çıkartarak 7'li olarak kullanabilirsin. Bu daha iyi bir çözüm sanırım.

Merhaba arkadaşlar benimde rublemde yüksek derecede yalpalama var sizce ruble boşluğundan mıdır yoksa mil de eğrilik olduğundan mıdır ?

Merhaba arkadaşlar benimde rublemde yüksek derecede yalpalama var sizce ruble boşluğundan mıdır yoksa mil de eğrilik olduğundan mıdır ?

Bence göbek eğilmiş. Muhtemel nedeni mesajınızın bir üstünde can_celik açıklamış.
Vidalı rublede ruble boşluğu olmaz, kaset rublede de yatayda boşluk oluşur, yani kaset mil ekseninde jantın içine-dışına hareket eder.

Bence göbek eğilmiş. Muhtemel nedeni mesajınızın bir üstünde can_celik açıklamış.
Vidalı rublede ruble boşluğu olmaz, kaset rublede de yatayda boşluk oluşur, yani kaset mil ekseninde jantın içine-dışına hareket eder.
Teşekkür ederim yazınız için göbek milinden bahsediyoruz galiba onu değiştirdikten sonra muhtemel sorun kalkacaktır yanlış anlamadıysam

@hll33 Eğilmiş mil yalpalamaya sebep olmaz. Çünkü dönmüyor, sabit. Arkadaşın da yazdığı gibi, göbeğinizin eğilmesinden kaynaklı bu yalpalama. Her 5+ rubleyle kullanılan vidalı göbekte olur bu. Bu jantı vitessiz bir bisiklette kullanma zamanı gelmiş. Bundan sonra alacağınız jant kaset rubleli olursa böyle sorunlar yaşamazsınız, uzun süre kullanırsınız.
@Spartiat Bilya olan yerde boşluk oluşmaz mı hiç :) Vidalı rublede de bilyalar çanakları eze eze zamanla boşluk oluşuyor. Hatta o boşluğu almak için vidalı rublelerin içinde zar gibi pullar var ruble kapağının altında. Boşluk oluştukça kapağı açıp bir pul eksilterek boşluk azaltılıyor. Türkiye'de bundan haberi olup uygulayan insan görmedim, o başka...

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: hll33 ve MAERKEK
...
@Spartiat Bilya olan yerde boşluk oluşmaz mı hiç :) Vidalı rublede de bilyalar çanakları eze eze zamanla boşluk oluşuyor. Hatta o boşluğu almak için vidalı rublelerin içinde zar gibi pullar var ruble kapağının altında. Boşluk oluştukça kapağı açıp bir pul eksilterek boşluk azaltılıyor. Türkiye'de bundan haberi olup uygulayan insan görmedim, o başka...

Bu oluşan boşluk rubleyle göbek arasında mı oluşuyor, videodaki gibi tüm göbeğin çalkalanmasına mı neden oluyor?

@Spartiat Rublenin içi (yani göbeğe montelenen kısmı) ile, rublenin dışı (yani dişlilerin takılı olduğu ceket) arasında oluşuyor. Sonuç olarak göbek ile dişliler arasında bir boşluk, sallanma oluşuyor. Bu tip yalpalamayı bir miktar arttırıyor, ileri safhada bilya ve tırnak kırılmalarına sebep oluyor.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve hll33
@Spartiat Rublenin içi (yani göbeğe montelenen kısmı) ile, rublenin dışı (yani dişlilerin takılı olduğu ceket) arasında oluşuyor. Sonuç olarak göbek ile dişliler arasında bir boşluk, sallanma oluşuyor. Bu tip yalpalamayı bir miktar arttırıyor, ileri safhada bilya ve tırnak kırılmalarına sebep oluyor.
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için

Merhba, daha once basima geldi. Malesef gobegi degistirmekten baska yolu yok.

Cok nadir gorulen bir ariza oldugunu biliyorum bu arada.

Selamlar. Btwin riverside 500 kullanıyorum. Stock bilyalı göbekte rubleyi yalpalatma sorunu vardı. Asistan rulmanlı göbekle değişim yaptım, jant tekrar örüldü ama eskisindan daha fazla yalpa var. Süreçte 140₺ işçilik ödedim sorun çözülmedi. Kafayı yemek üzereyim...

@SdtBnd Yeni göbekte yalpalama olmaması lazım. Video atabilir misiniz?

• Beğen
Tepkiler: SdtBnd
Videosu var, mp4 formatı yüklemeye sayfa izin vermiyor

Discord kullanıyorsanız herhangi birine/kanala videoyu gönderin, sağ tıklayıp "Bağlantıyı Kopyala"yı seçin, burada paylaşın:
unknown.png

Aynı yöntem resim paylaşımında da kullanılabilir.

Tabii belli bir mesaj sayısına ulaşıncaya kadar link de paylaşamayacağınız için linki bozun, mesela
(link)
yerine
https : //cdn.discordapp.com/attachments/680801634607169598/973521309181026374/cutest.bird_-_CcpRBgkqiiF.mp4

Diğer bir çözüm de Youtube'a yükleyip linkini vermek.

https
://youtube.com/shorts/Sa6ij3YOWtU?feature=share

@SdtBnd Göbekte yalpalama var. Zincir tarafındaki flanşa dikkatli bakılınca dikey salınım olduğu görülüyor. Takılan göbek sıfır değil bence. Tel deliklerini gözle kontrol ederseniz boyası zedelenmiş yerlerden anlarsınız.

Bu kadar yalpalama bir sorun yaratır mı derseniz, yaratmaz. Ama bu yalpalama zamanla artacak, onu bilesiniz.

@SdtBnd Göbekte yalpalama var. Zincir tarafındaki flanşa dikkatli bakılınca dikey salınım olduğu görülüyor. Takılan göbek sıfır değil bence. Tel deliklerini gözle kontrol ederseniz boyası zedelenmiş yerlerden anlarsınız.

Bu kadar yalpalama bir sorun yaratır mı derseniz, yaratmaz. Ama bu yalpalama zamanla artacak, onu bilesiniz.

Sorun yaratır: Bisikletimde olsa hasta olurum.

• Hahaha
Tepkiler: Can Çelik
Geri