Scudo Sports

Kask almalı mıyım?

Scudo
Kendine güvenebilirsin Fakat diğer araba sürücülerine güvenemezsin. Bu yüzden kask takmalısın.

ne kullanıcısı olursanız olun KASK takın,kask bizim tek emniyetimiz çünkü. Ve sağlam kask kullanmalıyız

• Beğen
Tepkiler: dincer_colak
İki hafta önce buzlu zemini fark edemeyip kaydım ve düştüm. Başımı yere çarpmışım. İyi ki yeni aldığım kaskı (2. kez kullanıyordum) takmıştım. Kısa süreli hafıza kaybı ve birkaç ezik ile atlattık çok şükür. Şu an burada yorum yazabiliyorsam bunu kaskıma borçluyum. Kask hayat kurtarır parasını da pek düşünme ve iyisini al derim.

• Beğen
Tepkiler: air28-3
@AnsLevent
Ben konunun tarihine bakmadan yorum yaptım :D ama kask çok önemli.

selamlar.. kask ın önemi şüphesiz.ben de bir kask almak istiyorum yalnız rüzgar için kendinden gözlüklü yanı takılıp çıkartılabilen gözlüklü bir marka önerisinde bulunabilecek olan var mı..fiyat önemli değil tavsiyelere açığım.
teşekkürler.

(link) burdan bakabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: kumuşi
@air28-3 teşekkür ederim kask güzel.. aliexpress.com dan daha önce alışveriş yapmadım güvenilir midir bilmiyorum..acaba yurt içi bazı sitelerde bu tarz ürünleri bulma şansım var mıdır,veya gidip bizzat yerinde inceleyip satın alabileceğim bir yer var mıdır?istanbul da ikamet ediyorum.
vakit ayırdığınız için sağolun.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@camoko06
ahahaha :D supermiş

Bisiklet Kullanımında Güvenlik

Bisiklet sadece bir eğlence ve spor aracı değildir. Gelişmiş kentlerin bir simgesi olan bisiklet, kent yaşamında giderek daha çok yer alacaktır. Bisikletin bir ulaşım aracı olarak benimsenmesi ve şehir yaşamında yer alması demek, bisikletin şehir trafiğinde bir otomobil gibi hareket etmesi demektir. Trafikte aktif olarak yer almak ise bisiklet kullanıcılarına hem kendilerinin, hem de başkalarının can güvenliğini gözetme sorumluluğu yükleyecektir.

Sürüş esnasında;
  • Sürüş sırasında gidilecek hız, bisikletin motorsuz bir taşıt olduğunun farkında olarak belirlenmeli ve normalin üzerinde hızla gidilmemeli.
  • Trafiğin akış yönüne ters yönde bisiklet kullanmak tehlikelidir.
  • Mümkün olduğunca yolun sağından gidilmeli, sürüş yapılan caddeler ortalanmamalı.
  • Teferruatsız bir mekanizmaya sahip bir araç olan bisikletin sinyalleri, bisiklet sürücüsünün el ve kol hareketleridir. Sürüş esnasında bu sinyaller gerektiği gibi kullanmak trafikte bir yer kaplıyor olmanın gereğidir.
  • Hareket halindeki motorlu taşıtları yakından takip etmek ve onları tutunmak tehlike doğurabilir.
  • Seyir halindeyken sık sık şerit değiştirilmemeli ve yol enlemesine kat edilememelidir.
  • Kavşaklarda duraklanılmalı ve geçişler diğer yönlerden gelen araçlara dikkat edilerek yapılmalıdır.
  • Bisikletle seyir halindeyken bisikletin ve sürücünün dengesini bozucak ağırlıkta ve konumda yükler taşınmamalı, yük taşınması gerken durumlarda bisikletin ön ve arkasına özenle yerleştirilmiş sepetler ve bagajlar tercih edilmelidir.
  • Kavşaklarda olduğu gibi, tali yollardan ana yollara çıkışlar seyir halindeki diğer araçlar kontrol edilerek yapılmalıdır.
  • Trafiğin akışına göre kullanılması gereken el sinyalleri haricinde bisiklet iki el ile kullanılmalıdır.
  • Karanlıkta bisiklet kullanırken ön ve arka ışıklandırma kullanmak ve dikkat çekici renkte kıyafetler giymek diğer araçlar tarafından fark edilmek için önem taşımaktadır.
  • Buzlanma olan yollarda ve aşırı yağışta bisiklet kullanmak tehlike doğurabilir.
  • Zorunda kalınmadıkça ani frenlerden kaçınılmalıdır.
  • Yol kenarında park etmiş ve yakın mesafede duraklama yapmış araçların dikkatsiz kapı açılışlarına karşı hazırlıklı ve tetikte olmak gereklidir.
  • Otobüs ve dolmuş gibi araçlar tarafından fark edilemem riskine karşı temkinli olmak kaldırım ile yol arasındaki mesafeyi bu büyük araçların yanından geçerken tehlikeye düşmeyecek biçimce ayarlamak gerekmektedir.
  • Bisiklet sürücüleri kırmızı ve yeşil ışık uyarılarından muaf değildirler ve bu uyarıları dikkate almadan sürüş yapmak ciddi tehlikelere yol açabilir.
  • Sıkışık biçimde ilerleyen trafikte bisikletin az yer kaplayan bir araç olması avantajından faydalanmak adına araçların sağından ve solundan kontrolsüzce geçişler yapılmamalıdır.
  • Birden fazla bisiklet sürücünün aynı anda seyir halinde olduğu durumlarda, toplu sürüş kuralları hatırlanmalı ve motorlu araçların birbirlerini sesle ve ışıkla uyardığı gibi bisiklet sürücüleri de sollama ve dönüş gibi hareketleri önceden seslenerek ve el işaretleri ile duyurmalıdır.Bisiklet şehir trafiğinde güvenli bir şekilde yer almayı hak eden çevreci ve çağdaş bir ulaşım aracıdır. Bisiklet kullanan kişilerin de trafikte yol alırken bisikletin felsefesine uygun şekilde hareket etme ve bisikleti trafikte seyir halinde olan diğer motorlu taşıtların saygı duyacağı bir unsur haline getirmek üzere bahsettiğimiz sürüş esaslarına riayet etmesi önem taşımaktadır.Bisiklet bakımı ile ilgili olarak
  • Güvenli bir sürüş için bisikletin sele boyu kişinin boyuna ve rahat edeceği pozisyona göre ayarlanmalıdır.
  • Lastik bakımı düzenli aralıklarla ve çok geciktirilmeden yapılmalıdır. Ve sürüş sırasında lastikler ne çok şişkin ne de çok inik olmalıdır.
  • Frenler gereken mesafede durmayı kolaylaştıracak nitelikte olmalıdır.Bisiklet ve SağlıkDüzenli egzersiz yapmanın sağlık açısından önemi hepimiz tarafından bilinmektedir.
  • Bisikleti bir spor ve hobi aracı olarak düzenli kullanmak ve bundan da fazlası bisikleti bir ulaşım aracı olarak benimsemek ve gündelik olarak gidip geldiğimiz mesafeleri bisikleti ile kat etmek bizlere düzenli spor yapma fırsatı verecektir.
  • Düzenli olarak bisiklet kullanmak ideal kiloyu muhafaza etmek için çok ideal bir yoldur..
  • Düzenli bisiklet kullanımı vücut sağlığını olduğu kadar ruh sağlığını da desteklemektedir.
  • Bisiklet ile kat edilen mesafeler arttıkça salgılanan endorfin kişiler için vazgeçilmez bir mutluluk kaynağına dönüşmektedir.
  • Düzenli olarak bisiklete binmek kas ve kemiklerin dayanıklılığını artıracaktır.
  • Toplumun her kesimden her yaş grubundan kişiye bisiklet kullanımı alıştırmak ve teşvik etmek için yatırımlar yapmak, halk sağlığına yapılacak en değerli yatırımlardan biridir.
  • Günümüzün hareketsiz ve tüketici dünyasında kişilerin yakalanma riski altında oldukları obezite, kalp damar hastalıkları, iskelet ve omurilik sistemi ile ilgili hastalıklara karşı koruyucu özelliğe sahip hem ekonomik hem keyifli bir spordur.

• Beğen
Tepkiler: cngz ve Hayrettin
Kafa yerine karpuz taşımıyorsanız alın. Sağlam alın. Umursamayın milleti. Takın kafanıza. Bi kaza olsa mazallah pekmeziniz akar. Dikkat edin. Al tak mis gibi. Kafan rahat etsin !

Bu bahsi kapatalım lutfen... Bayıliciğim.

• Beğen
Tepkiler: Yuppata
10 km bana göre kısa bir mesafe değil birde her gün biniyorsan gerisini sen düşün yolda her şey olabilir önüne kedi çıkar,lastiğin patlayıp düşersin yani bu gibi kazalarda kafanın yani beyninin içinde bulundu yeri koruman gerekir kısacası en küçük turda bile kask takmak önemlidir. KASK HAYATTIR

@Sarper Uluoluk kask güzel görünüyor EVOLUTİON modeli mi?..ve ölçüleri de önemli.
tercih nedenim sadece markadan dolayı olabilir,aslına bakarsanız rengi ve modeli bana göre değil.yine de ilginize teşekkür ederim.

Konuyu geç gördüm. Kask, Kask, Kask diyorum. Sağlığın için kesinlikle kullan. Kasksız çıkma kardeşim.
Sağlıklı bir yaşam içerisinde bol pedallı günler dilerim.

@Hüseyin KESKİN merhaba,

Kaskı sadece uçma, düşme ve kafayı yere çarpma durumunda koruyan bir güvenlik önlemi olarak düşünmemek gerekiyor. Gözlüğü de sadece güneşten koruyan bir eleman olarak görmemek gerekir.Mesela;
  • Ağaçların altından geçerken, çok alçakta olan dallardan,
  • Kaldırımda sürmemiz gerektiği durumlarda alçakta olan tabela vb. şeylerden,
  • Yolda sürerken yanımızdan geçen araçların tekerleklerinden fırlayabilecek taşlardan ve tozlardan,
  • Sürüş anında başımıza ve gözümüze çarpabilecek olan kuş,arı,sinek,böcekten,
  • Kış mevsiminde kaskın içinde kullanılabilecek bir bandana ile soğuktan,
Aklıma gelen bu nedenlerden dolayı kendimizi korumak için kask ve gözlük kullanmak çok önemlidir.

İyi pedallamalar.

@kumuşi evet. 57-61 ölçüleri. Çok güzel ve kullanışlı bir model. Arkadaşımındı, 5-6 kere kullandı, şimdi bisiklet dahil her şeyini satıyor. Bana olmadı ne yazık ki, büyük geldi.

kask almalımıyım sorusu bana bi fıkrayı hatırlattı.

tilkiye sorarlar tavuk istermisin diye tilki de "gülmekten söyleyemiyorum" der. öyle bir soru sormuşsun ki kask almalıyım. gülmekten cevap veremiyorum :)

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Geri