Scudo Sports

Kask altına giyilebilen bere

Bülent Gökmen

Forum Demirbaşı
Tepki
145
Bisiklet
Cannondale
Soğuk ve serin havalarda kask altına giyilebilen ince polar berelerden nerede bulabilirim? Bendekilerden birisi aşırı terletiyor diğeride kask altında rahatsız ediyor. Kullandığınız ve memnun kaldığınız marka ve modeller hangileri?

Scudo
Ben direk normal bere takıyorum biraz kalın ama üşütmüyor.

2 kış oldu aynı ürünü kullanıyorum. Çok memnunum. İnce olduğu için kask altına giymek sorun olmuyor. Koruyuculuğu da oldukça iyi. Benim için önemli olan boğaz ve kulakları aynı anda koruyabilmesi. Nefes alan kumaş. Esnek olduğu için çeşitli şekillerde kullanılıyor.

(link)

Ben Tchibo'dan almıştım 2 sezon önce. İnce, polar, şirin bir bere. Kask altında varlığı bile belli olmuyor (saçlarım uzun benim, zaten o kadar kalınlık yapıyor kafam ile arasında)

Fakat kış sezonu bitiyor, bulabilir misin bilmiyorum. Genelde kış başlarken çıkıyor çünkü satışa.

Yukarıda linki verilen balaklava gayet kullanışlı, motosiklet mağazalarında var.Kışın çok soğuk günlerde yüzü de kapatmakta fayda var.Boyun kısmı daha uzun olanlar tercih edilebilir.Kıvırarak sadece kafayı kapatmak için de kullanılır.

Şöyle basit bir şapka da güzel iş görür:

http://www.bayanlar.biz/wp-content/uploads/Ruyada-Sapka-Gormek.jpg

Şafak Bey'in verdiği linkteki 3. resimdeki 9255 kodlu ürün alternatifi bulamazsam düşünüyorum. Ancak 4. resimdeki ise günlük kullanım için güzel görünüyor. Yurtdışından birkaç parça sipariş edeceğim için bu bereden bulursam listeme ekleyeceğim.

Gökhan Bey dediğiniz gibi kış sezonu bitiyor ama bu ürünleri almanın tam zamanı. pekçok kışlık ürün chainreaction da indirimde şimdi. Mesela (link)
(link)
(link)
gibi modeller var ancak karar veremedim.

volkert@ halihazırda Cannondale Kappa şapka var ama kazadan sonra pek giymeye cesaret edemiyorum.

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

bere değilde buff ya da balaklava tarzı ürünler kullanabilirsiniz zaten kış bitti ama buff kullanmanızı tavsiye ederim yazında çok iş görüyor.

adidasın climawarm serisi bone den farksız cok ideal kalınlıkda ve nerdeyse hiç ıslanmayan fit cok düzgün dayanaklı bere 1.5 yıldır kullanıyorum halen ilk aldığım günki gibi. suda geçirmiyor. cok marka ve seri bere denedim ana en iyisi buydu benim için. adidas ürün kullanmam pek ama berede vaz geçemedim :)

(link)

adidas p93883
Adidas Cw Fleece Beani

@Bülent Gökmen

Şafak beyin verdiği linkteki kar maskesini 5 yıldır kullanıyorum(thermoform marka olanını) çevremdeki yüzlerce insana da aldık hepsi memnun.Fotoğraflarda görüldüğü gibi çok soğuklarda kar maskesi şeklinde az soğuklarda kask altı bere bahar aylarında ise boyunluk olarak kullanıma uygun.İnce kumaşlı nefes alabilir olduğundan terletmiyor.Eğer istediğiniz ürünü bulamaz iseniz Eskişehirden alıp gönderebilirim.Hali hazırda evde de yedek tuttuğum bir tane açılmamış var.

Ferhat Bey ilgi ve alakanıza çok teşekkür ederim. Enduro thermolite ( (link) ) modelinin siparişini verdim. Şayet beklentimi karşılamaz ise bahsettiğiniz modeli almayı düşünüyorum. Diğer termal ürünleri de inceleyip belki birkaç parça daha alabilirim.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Siparişi vermişsiniz hayırlı olsun abi şimdiden,linkte verdiğim modelde benim kullandığım .konu başlığı altında kalsın bakanlara alternatif..
(link)

• Beğen
Tepkiler: Bülent Gökmen
@Bülent Gökmen

Yanlış anlama olmuş, şöyle demek istemiştim :)

http://farm4.static.flickr.com/3010/2880289010_7bc3c85009_o.jpg

volkert@ size yakışmış ama bana pek uymaz gibi duruyor. Kaskın tam oturmaması rahatsızlık vermiyor mu?

Fotoğraf bana ait değil, internetten buldum. Bu arkadaş oldukça kalın kulakları da kapatan bir şapka takmış, ben normal ince bir şapka takıyorum.Hava soğuksa biraz daha kalın bir kumaştan şapka, çok soğuksa balaklava takıyorum.

Ama tüm bunlar kişisel tercihe kalmış şeyler, insan zamanla kullandıkça kendisi ayarlıyor.Yani bana konforlu gelen bir şey sizi rahatsız edebilir.Bir de kaskın tam oturmaması diye bir şey olmuyor çünkü bildiğiniz gibi arkada bir ayar zımbırtısı var, onu çevirerek şapkanın üzerine göre ayarlıyorum.

• Beğen
Ben Nike'in şu beresini kullanıyorum, çok memnunum. Çok kalın değil, varlığı ile yokluğu belli olmuyor, kesinlikle terletmiyor. Ama model numarasını bilmiyorum, Nike mağazalarından sorabilirsiniz.

http://images.gittigidiyor.com/6911/Nike-Bere-GFBB-B-19__69119386_0.jpg

• Beğen
volkert @ Haklısınız, kış koşullarında kullanacaklar için balaklava iyi bir tercih olacaktır. Zaten şaça elvada dönemlerindeyiz, kalın olması avantaj artık :)

Oguzhan Bey, resmini paylaştığınız ürünü bisikletten ziyade günlük kullanım için kesinlikle alacağım. Sade görünümü hoşuma gitti.

Sipariş ettiğim rersimdeki ürün yerine farklı ama çok daha hoşuma giden bir modeli göndermişler. Seviyorum şu chainreactioncycles'u ya :))

buff alırsan ince bişey çok rahat edebilirsin, baya bi bağlama çeşidi var. ben öyle yapıyorum..

konuyu bir hortlatayım :) bana da yazlık bir şey lazım arkadaşlar kafam çok terliyor kasktan terk akıyor yüzüme aşırı rahatsız ediyor kısın buff takıyorum kafaya problem yok ama yazın nasıl bir çözüm bulacağız yardımcı olabilirmisiniz

@ATALAY16

5 sene önce İzmir deyken kutup ayısı firmasından yazlık siperli buff almıştım, hala kullanırım. Yaz için kask altına en iyi çözüm, yalnız fiyatları aşırı pahalanmış.

(link)

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
Geri