Scudo Sports

Kask, kadro, modeller hakkında sorular-cevaplar.

İçine temiz su doldur boşalt yaparak biraz olsun temizlenme yapılır. Deterjan veya farklı kimyasal koymayın içine ne olur ne olmaz diye.

Scudo
annene ver en iyi şekilde temizler. ben öyle yapıyorum :D

sirkeli ılık su ile çalkalayın 5 dakika kadar sonra da hortumundan tahliye edin 1-2 kere de duru suyla çalkalarsanız kullanıma hazırdır.
deterjan, bulaşık makinesi vb. kullanmayın içini uzun süre ıslak bırakmayın (muhtemelen yosunlaşma olur). çok uzun süre kullanmaya ara verdiyseniz yeniden kullanmadan önce suyla çalkalayın. koku varsa yine sirkeli suyla temizleyin.

Kelebek gidon,düz maşa ve daha ince lastikler takabilirsiniz ayrıca seleyi de değiştirebilirsiniz.

Tur var, tur var. Öncelikli olarak hedeflediğin turun yol şartları ve mesafesi önemli. Bunlar 300-500 km lik ülke içi turlarsa lastik, sele ve gidon gibi birkaç değişiklikle işini görebilir hale getirebilirsin bisikletini. Ama hem mesafe uzunsa hem de güzergahın şehir merkezlerinden uzaklaşıp kırsala yaklaşıyorsa biraz daha sorun yaşamamaya ve konfora yönelik değişiklikler yapman gerekebilir. Eğer masraftan kaçınmak istiyorsan ve aklında belli bir güzergah varsa bunun üzerinden bilgi istemen daha mantıklı.

Tur bisikleti her türlü yol koşullarında rahat ve sorunsuz seyahat edeceğin, yükünü de taşıyabilecek, suluk için yeteri kadar yeri olan bisiklettir. Bu kelebek gidon da olabilir, dropbar yarış gidonu da normal bir düz gidon da. Siz 5-10 saat boyunca bisiklet sürebildiğiniz sürece fark etmez. Ayrıca bisikletleri kategorize etmeye de karşıyım. Ben tur bisikleti denen bisikletimle dağda da gezerim ovada da. Şimdi dağda gezerken dağ bisikleti, ovadayken ova bisikleti mi oluyor? Rahat ettiğiniz ve sorun yaşamayacağınızdan emin olduğunuz sürece her bisikletle her yolda gidilir.

Benim Gibi İnce Lastik Takarsan Melez Olur:)

Dosyalar

• 20150520_195759.jpg
    20150520_195759.jpg
    104,1 KB · Okunma: 30
@DogukanSahil
selle italia sportourer gel
fiyatı nispeten uygun ancak mutlaka almadan önce denemelisin
sele işi kişiden kişiye değişir sana rahat gelen sele bir başkasında müthiş derecede ağrılara ve acılara sebep olabilir imkan varsa mutlaka denemelisin.

@DogukanSahil
Yollara geri mi döndün ? :)

@DogukanSahil Ben hiç bulamadım derken nereye baktınız da bulamadınız cidden çok merak ettim?

Bir yazın da bakıp bulamadığınız yerleri hep beraber bakalım bir de!

2 Ocakta üye olup 20 günde 20 konu açıp forumu çöplüğe çevirmişsiniz ve açtığınız konulara bakıyorum.

Kron xc500'ü önce tur bisikleti haline getirmeye çalışmışsınız

Sonra aynı bisiklet ile downhill yapmaya çalışacakmışsınız ki onu da düzgün yazamamışsınız. ( dawnhill yazmışsınız. )

kask,

yok ayakkabı,

yok lastik,

yok kilitli pedal,

yok ekipman,

yok ruhsal sorunlar,

yok bisikleti bıraktım

yok geri döndüm,

yok sele dağıttım,

150 liraya sele baktım ama sele buladım.

Önce araştırın, forumdan google'dan sonra gelin konu açın. Geçenlerde burada gene sizin yaşlarınızda birisi bu tür eğilimler içindeydi.

Alın sele yazdığımızda gelen sonuçlar.
Arama Sonuçları-Sorgulanan Kelime: sele | BisikletForum - Türkiye'nin en büyük bisiklet forumu

Sahibinden'e sele yazdığımızda gelen sonuçlar (500 sonuç)
(link)

GG'ye yazdığımızda gelen sonuçlar (110 sonuç)
(link)

N11'e yazdığımızda gelen sonuçlar (600 sonç)
(link)

forum sporsorumuz Delta Bisiklet'e yazdığımızda gelen sonuçlar (35 sonuç) (link)

Erdoğanlar bisiklet, Performans bisiklet, Kaçkarlar bisiklet, Bisikletevim Cafe gibi Türkiye'nin dğer belli başlı sitelerinin de linklerini atacaktım ama nasılsa gerek yok forumda konu açmak daha kolay. Buradan tüm üyelere sesleniyorum Günde 1 konu açmak nedir? Hadi açtığınız konu herkese faydası dokunacak bir konu olur, seneler sonra bile insanlar faydalanır amenna. Burası Türkiye'nin en eski ve elit bisiklet forumlarından birisi ve siz çöplüğe çeviriyosunuz. Buradan yönetime de sesleniyorum, "çöp kutusu" gibi bir kısım açıp bu tür 100. kez açılmış ya da lüzumsuz konuları oraya taşıyın lütfen.

Zamanla gelişicem ama param yok diyelim?
Kronxc500 var elimde bunu alıp elimdeki herşeyi değiştirsem ileride kardo alsam nasıl olur?
(Kronxc 500ü aralık ayında 0 diye kazıklanıp 2.el aldım üstelik 1400 liraya:acpsnr:)

Ölü yatırım olur, paranı biriktir ve elindekini satıp daha iyi bir bisiklet al derim.

Bence gerek yok. Kaldı ki üstündeki grupsetin hakkını veriyor musun ? Bence yatırımı kendine yap, zaten zamanla ne istediğini, neye ihtiyacın olduğunu kendin belirleyeceksin..

900 lira para verip Deore grup set almak çok büyük israf olur bence. İkinci el gayet temiz bir şekilde en düşük Slx set bulunurken bence hiç gerek yok sıfır almaya. Otur hesap kitap yap. İyi setli bisiklet almak mı daha uyguna geliyor yoksa bu şekilde toplamak mı ona göre karar verirsin bence.

• Beğen
Tepkiler: DogukanSahil
aynı durumu bende yaşıyıcam.Yazın 1000 bütçe ile şehir bisikleti almak istiyorum (sedona 300s)ama altus tourney karışık set var.Bende deoreye çevirmeyi düşünüyorum.

bence zamana yayıp bisikletin ve senin neye ihtiyaç duyduğunu belirle..ikincisi deore sete o parayı vermek yerine ikinci el temiz daha iyi setler bulabilirsin (slx,xt yada ikisinin karışımı)bunun yanında mtbde kaliteyi belirleyen şeylerin başında ön maşa gelir onunda peşine düşmen gerekir..bence ikinci el donanımı sizi tatmin edecek bir mtb araştırmasına girmeniz daha masrafsız olur..bisiklet toplamak genelde daha pahalıya patlıyor..

• Beğen
Tepkiler: DogukanSahil
Çok doğru söylemiş, setten ziyade öndeki 2.5 kiloluk maşaya odaklanmak lazım. 0 deore 900 tl ikinci el xt set 800 tl şu an.

Geri