Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kask kullanan arkadaşlar bir bakar mısınız

AliÇimen

Daimi Üye
Tepki
130
İsim
Ali Çimen
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar henüz kaskım yok. Ama parayı denkleştirebilirsem hemen almayı düşünüyorum. Bugün bizim burada bir bisikletçide kask gördüm. Aynı sizlerin kullandığı kasklardandı ama elime alıp incelediğimde bayağı hafif geldi elime ne bilim hiç güven vermedi açıkçası. Sizlerin kaskları da fazlaca hafif mi?
Bir de 55 tl dedi bana bu fiyata alınır mı?

Scudo
@xxkowboyxx Kaskların hafif olması gerekir zaten.Ürünün markasını yazarsanız daha iyi olur.

Ben de yeni aldım. Maalesef Brandium Ataşehir talan edildiğinden Intersport'tan aldım. Ama fiyatı 110 TL kadardı. Ucuz olması icin kullanmayacagim bir urun almak istemedim.

@Ömer Yüzgeç Bey'in de dediği gibi kaskın hafifi ve karbonu makbüldür ancak karbona gerek yok ilk seviyelerde :) Aman ihmal etmeyin

@Tolga Çelebi Karbonu derken içinde demir olanlar da mı oluyor. Benim elime aldığım komple plastikti sanki hatta esnetmeye çalıştım esniyordu da. Tartsak 1.5 kg ya gelir ya gelmezdi.

@xxkowboyxx

1.5 Kg'mu naptın sen motorcu kaskı olmasın o ? Çok fazla canım 1.5 kg bir yanlışlık olmasın.

@Tolga Çelebi Yok hocam motorcu kaskı değildi de şunu anlamadım bisiklet kasklarının da mı içinde demir olanları oluyor? Çok kısa inceledim zaten bakamadım fazla ama göğsüme dayayıp esnetmeye çalıştım esniyordu baya. 1.5 kg biraz abartmış olabilirim.

@xxkowboyxx

Vallahi hocam içinde demir olan bisiklet kaskına hiç rastlamadım bendeki Prowell kask köpükten ve üzerinde kaplama var işte zaten forumun %90'nında o tür kasklar mevcut. Yani ben demir kaska rastlamadım.

Alırken dikkat edilmesi gereken noktalar; hafif olması, kafaya değecek pedlerin ergonomik olması,boyutunun kişisel seçilmesi (deneyerek), köpüğünün ve üstüne yapılmış kaplamanın darbe koruyuculuğu olması adına yeterli malzemeden yapılmış olması (bu kısım biraz bütçeye bakıyor) ve düzgün markalı (sonuçta markanın koruması gereken bir adı var)

Bu arada karbon kasktan kasıt köpüğün üstüne yapılmış kaplamanın karbonfiber olması yani kask karbondan değil :)

• Beğen
Tepkiler: AliÇimen
Kaskın ucuzu pek de makul değil.Downhill için kullanılan Full-face kasklar belki dediğiniz ağırlıkta olabilir ama özellikle karbon(Tamamı karbon değil kaplama gibi düşünün) bir kaskın o kadar ağır olacağını düşünmüyorum.Çoğu 500 gram'ın altında zaten kaskların

• Beğen
Tepkiler: AliÇimen
Teşekkür ederim cevaplar için.

Geri