Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kask kullanıyor muyuz?

Kask Kullanıyor muyuz ?

• Kasksız hiçbir yolculuğa çıkmam

• Yaz günü bazen sahil boyunda vb. yerde takmadığım olur

• Araç trafiğinde takıyorum sadece

• Kask gereksiz bir şey, Zaten terminatör gibiyim ben

• Beyin bedava, attım kaskı kafaya çıktım yola

• Toplam katılım
    446

Gjankrow

Forum Bağımlısı
Tepki
3.135
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar kask kullanımının önemini kaza yapan arkadaşlarımızın forumda açtığı konulardan hepimiz biliyoruz sanırım. Buna rağmen bazen ben yollarda kask kullanmayan bisikletli arkadaşlar görüyorum. Bazen çeşitli sebeplerle takmadığımız olabiliyor. Bu durumu değerlendirmek için küçük bir anket düzenledim. Hepinizin katılımını bekliyorum.

Bir husus daha arkadaşlar kask ile ilgili hayat kurtaran slogan fikirlerine açığız. Yakında konu ile ilgili sürprizlerimiz olabilir. Kask ile ilgili hayat kurtaran sloganları bekliyoruz :)

" Kasksız bisiklet sürmek, limonsuz midye dolma yemeye benzer" Gibi...

Scudo
dün eczaneye kadar gitmek için atladım bisiklete kısa mesafe diye kask takmadım. dönüşte yokuş aşağı yardırırken birden kaskın kafamda olmadığını hatırladım ve yaşadığım savunmasızlık hissi yüzünden hızımı yarı yarıya düşürdüm. halen damacana ve restoran kuryelerinin o dengesiz aletleri kask takmadan kullanmaya nasıl cesaret edebildiklerini aklım almıyor.

Keşke bu anketler yerine konuları testleri yapılmış ve güvenlik dereceleri ilmi olarak kanıtlanmış kask ile ilgili konular açılsada bizlerde bilgilenme ve bilinçlenme adına edinimlerde bulunsak.

Bu konu açmalar bana durağan olan kış kestanesi tadı vermiyor.

Kask mı? Takıyorum ama bilinçsiz taktığımdan soğuklarda ilk günler sinüslerimin azmasına sebep oldu.
Hava yarıkları rüzgarın dar alandan girip beynime kadar işledi. Bandana çözüm değil, Kask kılıfı yada adı her ne ise ondan lazım.

Bakkala, markete yani 3-5 dakikalık yerlere gidersem veya bir arkadaşla sahil yolunda, araç trafiğinin olmadığı yerde 5-10km/s gibi düşük bir hızda sürüyorsam takmam.

öğrencilik zor,şuan durum yok ama en kısa zamanda edinicem

• Beğen
Tepkiler: yunus50
Geçen hafta bir grup sürüşü esnasında 32 km/h civarında giderken kendi dikkatsizliğim sonucu önden giden arkadaşa tekerim sürttü. Dengemi kaybederek düştüm ve kafam çok sert bir biçimde asfalta çarptı. Kazadan sonra kafamın sağ yanında hafif uyuşma/karıncalanma zaman zaman beliriyor. Neyse ki kaskımı her daim takarım. Kask olmasa ne olurdu düşünmek bile istemiyorum.

Şehir içinde takmıyorum, antrenmanlarda takıyorum

Bende "Yaz günü bazen sahil boyunda vb. yerde takmadığım olur" şıkkını işaretledim :) Yalana gerek yok katlanır bisikletimle sahilde 10-15 km/h ile yol alırken takmıyorum.

Şöyle kafada fazla kaba durmayacak guvenli bir kask varmi bildiginiz

• Beğen
Tepkiler: bulentdasci
IMG_20160117_150541.jpg Bisikletimde yeni Kaskımda yeni alışmaya ve kullanmaya çalışıyorum takamam diyordum ama sağlığımdan önemli hiç bir şey yok..:)

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
@meiakanze

Aynen ben de aynı şekilde. Kasksız kullanıyorum eylülden bu yana. Ama kendimi güvende hissetmiyorum kesinlikle. Kask şart.

• Beğen
Tepkiler: hgul65
Ülkem şartlarını ve olası riskleri düşündüğümde kasksız kesinlikle sürmem... Koruması tartışılsada sonuçta takarak bişey kaybetmiş olmuyorum :)

bütün yolculuklarım kasksız
küçük emrah moduna bağlıyorum benim hiç kaskım olmadı

Geri