Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kask niye takılır diye soranlara cevap

tırt kaptan

Forum Demirbaşı
Tepki
627
Diyelim ki biri geldi size sordu : " kardeş, endeki dencereyi niye gafana oturtuvedin bakem? " ( Muğlalıca )
Türkçesi : " kardeş o tencereyi niye kafana koydun ?"
siz bu soruya en ilginç (gerçek) cevabı nasıl verirsiniz?
Ben bugün, bu soruya verilecek en ilginç cevabı yaşadım!!!
Size çarpan sürat teknesinden korunmak için!!!
Tolga'yla ufak bir antrenman yaptık, Turunç rampasını çıktık. Armutalan merkeze gelince ayrıldık, hava kararmıştı evime 200 metre kala sola dönmem gerekiyordu, karşıdan bir dolmuş yavaş şekilde geliyordu, ben de arkama baktım bir Anadol Pikap geliyordu. Pikap geçer geçmez ben de sola döndüm, aynı anda kafamın solunda ve sol kolumda çok sert bir darbe hissettim ve kendimi yerde buldum tangır tungur bir ses geldi. Yerden kaltığımda biraz ilerimde pikapın arkasındaki sürat teknesini gördüm. Ayağa kalkıp vücudumu kontrol ettim, bir şeyim yoktu kolum, bacağım ve başım biraz ağrıyordu. Bisikletin ön tekerinde hasar vardı ( şimdilik bu kadarını inceleyebildim ) Teknenin burnu tam kafamın hizzasındaydı. O zaman durumun vehametini anladım, eğer kafamda kask olmasaydı muhtemelen darbe direk kafama gelecekti. Tamam, kafam biraz kalındır kolay kolay bi şey olmaz, ama yinede en önemli organımızın içinde bulunduğunu düşünürsek korumak şart...
Sonuç itibariyle kask mutlaka ama mutlaka kullanılması gereken bir araçtır... Ne zaman, hangi şartlarda ihtiyacınız olacağını bilemezsiniz... Lütfen ihmal etmeyin... Sağlıklı günlerde pedallamanız dileklerimle...

Scudo
Geçmiş olsun kaptan, hakkaten ucuz atlatmışsın.Bisiklet sürerken kaskın ne denli önemli olduğunu gösteren bir olay yaşamışsın.Geçmiş olsun.Başınızdan kask, ayağınızdan pedal eksik olmasın...

• Beğen
Tepkiler: tırt kaptan
çok çok geçmiş olsun gerçekten kask sizi çok ilginç bir olaydan korumuş

• Beğen
Çok geçmiş olsun. Ucuz atlatmışsın ne diyeyimki. Ben iyi bisiklet kulanırım kaska gerek yok. İşte bazen yarışlarda zorunlu oldugu için takıyorum diyenlere duyrulur.

• Beğen
Geçmiş olsun.

Hani kask takmak istemeyenlerin bir savunması vardır; "İyi de abi ben düşmüyorum ki" derler. Bu örnek çok güzel bi ispat olmuş, kaska ihtiyaç duymak için düşmenize gerek yok.

Bu deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler...

Geçmiş olsun.
Kask takmak için birilerinin ikna edilmesi gereğine bir türlü inanamıyorum.
Nefes almak için birisini ikna etmeye benziyor. :)

Öncelikle çok geçmiş olsun. ucuz atlatmışsınız. Ben de son 2 gezimde 2 kere düştüm. Ve ikisinde de kaskım kafamdaydı ve yine ikisinde de kafama (kaskıma) sert darbeler aldım.

Şunu kesin söyleyebillirim ki kaskım olmasaydı kafayı şiddetli
bir biçimde yaralayacak ve derimi yüzecektim.

Ciddiye alın ve kaskınızı sürekli kullanın.

Arkadaşlar bende kaskın önemine başımdan geçen kısa bir yazı ile anlatayım hemen.
Balıkesir yarışında gruptayken 45-50km.hızla giderken öndeki sporcuya taktırıp düştüm.İlk darbeyi başıma aldım.Düşüş sırasında başımı vurduğumu hissettim hemen kalkıp kaskı çıkarıp başımı kontrol ettim Allah'tan bir şey yoktu.Kaskı bir gördüm,inanamadım.Giro Atmos kaskımın içinde sağlam parça kalmamıştı.Her tarafı çatlamış.Vücuttada sıyrıklar falan kazayı atlattık.Aman diyorum kasksız bisiklete binmeyelim!!!
Gezi amaçlı olsa bile...

Öncelikle geçmiş olsun.Kaskın iyisi zaten kırılmasından belli olur.Eğer darbe alınca kask kırılmazsa darbeyi aynen size iletmiş demektir ki buda travma ile sonuçlanabilir.

@matrixod

katılmıyorum
kaskın kırılması uyduruk olduguna da ısasret olabılır dıye dusunuyorum
mesela kafanıza buyuk bır sunger gecırdıgınızı dusunun kırılmayacaktır ama kasktan daha sarsar :)
yanı onemlı olan kırılabılmesı degıl sogurabılmesıdır BENCE :)

@tuninger_haa

Arkadaşım bahsettiğim kask GİRO ATMOS.
Yeteri kadar kaliteli değil mi sence?

Büyük geçmiş olsun. Tecrübenizi bizlerle paylaşıp bizlere de örnek olup gerekli konularda uyarıp bilinçlendirdiğiniz için bizzat teşekkür ederim.

Sevgi ve Saygılarımla

Mustafa Önder ATİK

Fırat Beye ve kaza geçirmiş herkese geçmiş olsun. Şu ana kadar ciddi bir kaza geçirmedim ancak kaskın önemini çok iyi biliyorum, aileme ve tüm arkadaşlarıma herzaman kask kullanmaları konusunda sürekli uyarıda bulunuyorum.
Bir tanıdığımın başına gelen motosiklet kazasını paylaşmak istiyorum; birkaç aracın karıştığı bir kaza oluyor, motosiklet sürücüsü bir aracın arka bagaj kapağını kafası ile yamultarak arka camdan aracın içine giriyor. Başında kask olduğu için ayak kırığıyla kurtulmuş.
Motosikletler kadar hız yapmıyor olabiliriz ancak çoğu zaman motosikletlere göre kazalara çok daha açığız.
Birkaç santimlik kafatasımızın onlarca kiloluk basınçlara dayanabileceğini ummak ya da hiç kaza yapmayacağımızı varsaymak ciddi yaralanmalara ve ölüme davetiye çıkarmaktır.
Hem kendi can güvenliğimiz hem de iyi bisikletçiler olarak topluma örnek olma konusunda kask takmayı hiçbir zaman ihmal etmememiz gerekiyor.
Yaklaşık son 5 yıldır Akdeniz Ünv. yapılan organ nakillerinin %90'dan fazlasını motosiklet kazası genç erkek ölümlerinin oluşturduğunu belirtmede fayda var.Elbette ki neredeyse tamamı kasksız kazalar.

bence kask güneşten kormnmak için ideal bir şapka gibi kulanılabilir hatta yazın deniz kenarında felan baya iyi olur abiler yanlışmıyım sonuçta güneş geçmez kask giren yere demişler atalarmız

Geri