Her bisikletlinin adeta olmazsa olmazı kask, bisiklet türünden keyfi tercihlere göre hayli çeşitlilik gösteriyor. Aslında yeni konu açacaktıma ama cevaplar ve konu başlığı gereği buradan devam etmek daha doğru olur diye düşündüm. Şimdi, bende giant ve dechatlon un kaskları bulunuyor. Biri siyah diğeri beyaz. Karbon, kompozit ya da ekstra opsiyonlu değil (ışık, entegre gözlük vs) sizce kask seçerken önemli kriterlerin başında ne geliyor? Bunu yol bisikleti ve türevleri için konuşursak İyi hava akıcılığı mı? Yoksa hafiflik mi? Ya da fiyat mı? Tasarım mı? Kimi kasklar neredeyse düşük model ve markanın karbon bisikletleri fiyatına satılıyor. Benim tercihim=
#Zorunlu olmadıkça siyah ya da koyu renkler yerine, hem güneşten etkilenmemesi ve kafamı yazın ısı toplayıp nükleer santrale döndürmesini engelleyecek renk ve kış yolları olmalı..
# aynı kadro tercihlerinde 55 - 53 kadro arasında gidip gelirken örneğin, kadroya daha hakim ve dönüşlerde avantaj sağlamak için bir düşük ölçü tercih edilir ya, kask için de öyle alırım ve önerim sorulur ya da konu açılırsa bu şekilde düşünürüm.
#diğer konu da 2-3 yıldan sonra kaza geçirmemiş olunsa da köpük ve plastiğin özelliğini yitirmiş oluşundan değiştirilmesi gerektiği..
Tabi marka ve bedeli konusunda pek düşünmüyorum.