Aslında bizim millet daha önce hiç görmediği,tanık olmadığı ve çok da garip geldiği için kasklara bakıp bakıp duruyor, en sonunda onlar da alışacaklar. Çünkü hep kasksız dolaşan insanları gördüler.Birden uzaylı gibi enteresan ama koruyucu kaskları görünce tabi şaşırdılar.Cep tel leri ilk defa çıktığı zaman, o sesleri, melodiler ilk defa duyulduğu zaman da bizim millet aynı tepkiyi vermedi mi; şimdi ise kimse dönüp bakmıuyor bile değil mi,alışacaklar,daha çok bilinçli kaska kullanan insanları gördükçe gözleri alışacak. Halbıki hiçkimse motosiklet kaslarına bakmaz,gülmez ve de dikkatini çekmez. Halbuki onlar da kask. Çünkü onlara alıştılar. Avrupada asla böyle birşey olmaz,çünkü orda çok kimse kask takar,onlar alışıktır. Bana da garip garip baktılar,elle işaret ederek gösterdiler,arabada herif önüne bakacağına bana bakıyor,nerdeyse kaza yapacak farkında değil. Sırf nadiren de olsa rahatsız edici bakışlara maruz kalmamak için bazen takmıyorum ama artık bugünden itibren 100 m bile gitsem ne olursa olsun takacağım. Eğer birşey olacaksa beni kafayı onlar değil o güldükleri kask koruyacak. O resimdeki kaskı görünce gayri ihtiyari ben de güldüm, çünkü uydurma bir kask sandım. Ama neredeyse aynı yaşıt olduğunu görünce eski kask olduğunu anladım. Ama bir darbe anında ne kadar koruyucu olur ,şüpheliyim. Kızlar kimlere gülmedi ki bana da güldüler; evet grup psikolojisi... O tek başına olsaydı sadece bakardı ya da en fazla gülümserdi ama asla kahkaha atmazdı; o yüzden boşver sen kendii işine bak...