Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kask takmak anormal mi?

Kask takmanın anormal olmadığında hemfikir olduğumuza göre ben bir soru sormak istiyorum. Kaskınız kafa yanlarına şakakların az üstüne baskı yapıyor mu bu normal mi, yoksa benim kafa şekli veya kask bedenimle alakalı bir sorun mu? Kafa ölçülerimi esas alarak aldığım ardından rahatsız diye bir üst bedeniyle değiştirdiğim kaskım böyle bir rahatsızlık veriyor.
Ayarlanabilir kask kullanıyorum, kaskı kafamı sıkacak şekilde kullanıyorum. Çünkü kaza anında kafamdan düşebilir diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Mert Ali
Scudo
Kastettiğim özellikle bir noktada baskının fazla olması, ayarı yapmadan önce de sonra da öyle oluyor, kaskı iade etmeye karar verdim zaten yeni bir model bakacağım teşekkürler yine de.

• Beğen
Tepkiler: .edoardo
Kastettiğim özellikle bir noktada baskının fazla olması, ayarı yapmadan önce de sonra da öyle oluyor, kaskı iade etmeye karar verdim zaten yeni bir model bakacağım teşekkürler yine de.
Rica ederim, en doğrusu kafa ölçüsünü alıp ona uygun bir kask almak.

Kaskınızın uretiminde sıkınti olabilir ya da kafa şeklinizle

Kask takılmalı/takılmamalı tartışması bile yapılmamalıdır. Bence takmayanlara ceza bile verilse bence doğru bir karar olurdu tabii ki bisikletlileri koruyacak kanunlae düzenlendikten sonra.

Yaklaşık bir ay önce dikkatsizliğim dolayısıyla dağ yolunda yokuş aşağı inerken ön tekerimi büyük bir mıcıra kaptırıp şiddetli biçimde sol omzumun üstüne düştüm. Şiddetli derken; çarpmanın şiddetiyle omuz ile köprücük kemiğim arasındaki tendon kopmuş ve akromiyoklaviküler eklem çıkığı tanısıyla bir ameliyat geçirmek zorunda kaldım. Omzum hala askıda, en çok da bu güzel havalarda (Çanakkale'de hava an itibariyle 18ºC) bisikletimden uzak kaldığıma üzülüyorum. İlk darbeyi omzum almasına rağmen kaskım şu hale geldi:

GLQ.jpeg

2xX.jpeg

Kask olmasa gördüğünüz ezik ve çatlaklar kafatasımda olabilirdi. Dolayısıyla başlıktaki soruya benim cevabım belli. ;)

Son düzenleme:
Yaklaşık bir ay önce dikkatsizliğim dolayısıyla dağ yolunda yokuş aşağı inerken ön tekerimi büyük bir mıcıra kaptırıp şiddetli biçimde sol omzumun üstüne düştüm. Şiddetli derken; çarpmanın şiddetiyle omuz ile köprücük kemiğim arasındaki tendon kopmuş ve akromiyoklaviküler eklem çıkığı tanısıyla bir ameliyat geçirmek zorunda kaldım. Omzum hala askıda, en çok da bu güzel havalarda (Çanakkale'de hava an itibariyle 18ºC) bisikletimden uzak kaldığıma üzülüyorum. İlk darbeyi omzum almasına rağmen kaskım şu hale geldi:
Kask olmasa gördüğünüz ezik ve çatlaklar kafatasımda olabilirdi. Dolayısıyla başlıktaki soruya benim cevabım belli. :)
Hocam çok geçmiş olsun, büyük kaza atlatmışsınız. Sayenizde kaskın önemi bir kez daha anlaşılıyor.

• Beğen
Tepkiler: brave17
Geri