Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kask takmak anormal mi?

bisiklete binen herkes kask takar takmıyorsa herhangi bir kazada başına bişey geldiğinde kaskın önemini anlar ya bisiklete binmez yada kask takarak biner ondan sonra bide şu bizi görünce gülen cahilleri de kafaya takmayın cahille uğraşmak dünyanın en zor işidir hiçbişey de demeyin olay çıkmasın gereksiz yere

Scudo
Merhaba arkadaşlar, sizde de oluyor mu bilmiyorum fakat şehir içinde kask takınca hem utanıyorum hemde dik dik bakanlar oluyor rahatsız oluyorum. Bu sebepten ötürü kask takmadığım çok oluyor ve çok ciddi kazalar geçirme riskiyle karşı karşıya kaldım defalarca. Sizde de böyle durumlar oluyor mu bu sorunsalı çözebilen var mı?

onlar senin karizmana yakışıklılığına bakıyorlar. :harika: :harika:
ayrıca sen takmaya devam et herkes alışacak sona sana özenip takmaya bile başlayacak (Kaza Anında Seni Korur.)

U dönüşü diye ifade ederiz.

Peki o zaman size bir mantık sorusu. Arabanızla bu viraja yaklaşıyorsunuz. Viraj girişinden 20 metre öncesinde "U dönüşü yasak" tabelası gördünüz. Ne yapardınız :) Zira size göre bu viraj bir U dönüşü ve o tabela bu viraja girmenizi engelliyor yasal olarak :) E yol da bir şerit gidiş bir şerik geliş. Gerçek U dönüşü yapıp geldiğiniz istikamete dönerdiniz sanırım, zira size göre bu viraja girmek yasak :)

Zira bu bir virajdır. U dönüşü değildir. U dönüşü dediğiniz şey, belirli bir istikametten gelirken, karşı şeride geçerek istikamet değiştirmektir. Neyse siz yukarıdaki soruyu cevaplayın yeterli olacaktır :)

Konuyu gördükçe hayret ediyorum. Bu konunun açılması, 24 sayfa mesaj yazılması, "utanıyorum, herkes bana bakıyor" gibi şeyleri görünce daha da büyük hayret ediyorum. :(

• Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY
@theGenius 180 derece viraj dönmek ifadesi doğru gelmiyor. Fotoğrafınızda yolda düz gitme alternatifi olmadığı için U dönüşü olmadığını düşünmeniz normal. Ama eyleminiz tamamen bir U dönüşüdür.

Ama haklısınız da.

Tabi ayrıca kaç derece viraja girersek girelim kafamızda kaskla girelim. İnsanların bakması utanılacak bir şey yapmanızdan değil, farklı olunmasından. Toplum bu spora gerçekten hazır değil.

@noyanyan Türkiye ralli şampiyonasının bazı etapları bir zamanlar tv’de yayınlanıyordu. Co-pilot’un yol tarif konuşmalarında bolca duyardık. “ 90 derece sağa 300 metre” ya da 180 derece sola 200 metre, yolun sol kısmı tümsek” şeklinde.

Keşke bize doğru gelmeyen her şey gerçekte de doğru olmasa ama öyle olmuyor ne yazık ki. U dönüşünün tek bir anlamı var onu da şehir içi tabelalarında bolca görürsünüz. Saygılar.

E7773D5E-D241-4F1D-89A8-7CDA28CAAE6C.jpeg

7C30B33B-9C2E-48DB-B18C-E54F9046CDBA.jpeg

@theGenius 180 derece viraj dönmek ifadesi doğru gelmiyor. Fotoğrafınızda yolda düz gitme alternatifi olmadığı için U dönüşü olmadığını düşünmeniz normal. Ama eyleminiz tamamen bir U dönüşüdür.

Ama haklısınız da.

Tabi ayrıca kaç derece viraja girersek girelim kafamızda kaskla girelim. İnsanların bakması utanılacak bir şey yapmanızdan değil, farklı olunmasından. Toplum bu spora gerçekten hazır değil.
- Yonca kavşaklarda kaç derece dönüyorsunuz?
- Sizin söyleminiz ile U dönüşü olan viraj açısal değer olarak 180 derece olamaz mı? Olabilir ise neyi tartışıyoruz.
- @theGenius arkadaşımızın yüksek hızlı indiği virajda, bir karar alıp geri dönerek yokuştan geri tırmanmaya başladığınızda yaptığınız dönüşün adı ne oluyor?

Dipnot: O virajı Çeşme Granfondo'da ben de geçtim. Viraj 180 derece yakın gerçekten.

@Atila Filmer Dostum neyi tartıştığımız ortada. Forumlar bilgi paylaşımı için. Burada yaptığım bilgi alışverişi. Fikrim hatalı olabilir bu pek doğal olası tabi ki.
Ama dahil olup neyi tartışıyoruz ifadesini kullandırmak için tahammül sınırınızı mı zorladım?

Benim takıldığım sanırım 180C yön değiştirmek ile 180C lik viraj ifadelerinin birbirlerinden farklı olduğunu düşümmüş olmam. Ama yanıldığım açık.

Sizce aşağıdaki örnekteki gibi bir viraj tamamlandığında, kaç derece dönmüş olursunuz :)

249215 dosyayı görüntüle
180 derecelik viraj , vazo şeklinde ele alırsak 270 e bağlarım. Çok zorlarsanız 4×80 =320 dereceye bağlarım. Olmadı evrensel matematik anlayışından vazgeçer kendi kuramımı kurarım. :ssrtcbya:

@Atila Filmer Dostum neyi tartıştığımız ortada. Forumlar bilgi paylaşımı için. Burada yaptığım bilgi alışverişi. Fikrim hatalı olabilir bu pek doğal olası tabi ki.
Ama dahil olup neyi tartışıyoruz ifadesini kullandırmak için tahammül sınırınızı mı zorladım?

Benim takıldığım sanırım 180C yön değiştirmek ile 180C lik viraj ifadelerinin birbirlerinden farklı olduğunu düşümmüş olmam. Ama yanıldığım açık.
Tahammül sınırım zorlanmadı hayır, aksine Forumlar dediğiniz gibi hem bilgi paylaşımı hem de karşılıklı tartışmak içindir, en azından Romalılardan beri böyle diye biliyorum.

"Ama eyleminiz tamamen bir U dönüşüdür" gibi net bir ifadenizi yanlış bulduğum için dahil olma ihtiyacı hissettim. Yanlış mı yaptım emin olamadım şimdi.

her şeye rağmen tartışmamıza olanak sağladığınız için de teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _ ve Clal
hepimiz aynı trende saniye 630 km süratle gidiyoruz dönmek dönmemek çok mühim değil gidiyoruz bir menzile :)
herkesi saygıyla selamlıyorum 👋

Bu hızda kask işe yararmı diye düşünmeyin takın ya yararsa :)

U dönüşü diye ifade ederiz.
Ya da 180 derece ☺
U dönüşü aynı yolda ters istikamete dönmeyi ifade eder. 180 derece olmak zorundadır. Virajda ise dönülen derece keskinliği ifade eder. 60, 90, 180 gibi. 180 dereceden daha büyük bir açı geldiğiniz yolla kesişeceğinizi gösterir. Klasik bir yonca kavşak sizi 270 derece döndürür. Eğer 360 derece döndüyseniz bir katlı otoparkta olduğunuza eminim. Ama ispat edemem 😆
Yani, Türkçemiz zengin bir dil.
@theGenius @necmeddin @Atila Filmer

Son düzenleme:
@BerkEvren Tartışma konusu bu değil.
Bakın siz de yazdığınızda viraj değil dönüş ifadesini kullandınız. Benim tereddütüm, takıldığım konu buydu.

Her neyse yeni biri daha gelip YAHU NEYİ TARTIŞIYORUZ ahan da viraj demeden çekiliyorum.

@Atila Filmer Dahil olmanız çok doğal ama kullandığınız ifade bey efendi kişiliğinize uygun gelmedi.
Teşekkürler pozitif yaklaşımınız için, ama olumsuz bir kastım olmadı gerçekten "neyi tartışıyoruz" ifademde. Uzatmak istemiyorum, 180 derece değildir ifadenize ben de 180 derece olduğu iddası ile yaklaştım sadece. Siz de kabul ediyorsanız (sonrasında kabul ettiniz) neyi tartışıyoruz gerçekten onu merak ettim.

Sürçülisan ettikse affola :) 🙋‍♂️

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri