Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kask takmak anormal mi?

Kardeşim yıllar önce kask, ışık ve diğer güvenlik ekipmanları ile grup sürüşünde iken, yol kenarından birisi ( Hello ) diye bağırmış. Kask vs. kullanmak o zaman bayağı dikkat çekici ( ~10 yıl önce) . Kardeşimde O kişiyi göstererek ( Aha Turist ) demiş. Herkes gülmüş tabii...:)
Ama ne olursa olsun kask şart. Kesinlikle hayat kurtarıcı olabilir. bisiklet, telefon, ışık ve kask şart. Tayt size kalmış.:)

Scudo
Merhaba arkadaşlar, sizde de oluyor mu bilmiyorum fakat şehir içinde kask takınca hem utanıyorum hemde dik dik bakanlar oluyor rahatsız oluyorum. Bu sebepten ötürü kask takmadığım çok oluyor ve çok ciddi kazalar geçirme riskiyle karşı karşıya kaldım defalarca. Sizde de böyle durumlar oluyor mu bu sorunsalı çözebilen var mı?
Kask takmak don giymek kadar doğal. Hatta koruduğu organı düşününce dondan daha önemli, birinin insan bedeninde olması zeki olduğunu göstermez. Dolayısı ile herşeyi anlamalarını beklememeli ve ne düşündüklerini umursamamalısın 👍

Merhaba arkadaşlar, sizde de oluyor mu bilmiyorum fakat şehir içinde kask takınca hem utanıyorum hemde dik dik bakanlar oluyor rahatsız oluyorum. Bu sebepten ötürü kask takmadığım çok oluyor ve çok ciddi kazalar geçirme riskiyle karşı karşıya kaldım defalarca. Sizde de böyle durumlar oluyor mu bu sorunsalı çözebilen var mı?
normal o ya. bende bakıyorum :D farklı bişey görünce insanlar bakarda mal mal sanki sövmüşsün bakanlar ayrı tabi. bizim toplumda da mal adam çok olduğu için bakılmaması anormal :)

• Hahaha
Tepkiler: .edoardo

Valla kardeşim sana 2 tane hikayemi kısaca anlatayım.!!!

1- Bisiklette değil ama Kayseri'de geçirdiğim snowboard kazasında kafamda kask olduğu için çok ucuz kurtuldum. O kaza da kaburgam kırıldı ve sol dizimde menisküs yırtığı olmuştu. Hem dizimde hem göğsümde korse ile uzun süre yattım. 2- Geçtiğimiz ay bir araba sıkıştırması sebebiyle, bisikletle ani manevra yapınca yoldaki turuncu plastik babaya çarptım ve sola doğru düştüm. Sadece bacağımda ve kolumda sıyrıklar oldu çok şükür. Sonuç 2 kazada da kaskım olduğu için sevdiğim 2 sporu da hala yapabiliyorum. :)

Sen kendini güvene.. milletin ne dediği umurunda olmasın

Bisikletçi kısmı kask takar. Dimi

kardeşim, 5 yıl önce şu kafamdaki kaskı takmıyor olsaydım şuan bu cevabı yazamıyor olabilirdim büyük ihtimal, gördüğün yolun dönüş istikametinde 50 km hız civarındayken düşmüştüm solumun üstüne. kask kırılmıştı hatta. cratoni markaydı accelbisikletten gürkan bey hiç unutmam sağolsun eski kaskımı isteyip yenisini hediye etmişti.

nereye ne mesafede olursa olsun kasksız asla ve asla sürmeyin bisikleti... kim ne derse desin canınız sizin canınız kimse kimseye birşey bahşetmiyor

Dosyalar

• IMG_3600.jpg
    IMG_3600.jpg
    90,9 KB · Okunma: 55
@YlcnCihan
Ömrundeki en büyük hedefi şahine binip bacaginin arasinda bira içmek olanlar senin bu "garip kiyafetlerine" anlam vercek IQ ya sahip değildir.
Elalemin ne dediğine bakma.
Dunya aleminin ne yaptigina bak.

Kask hayat kurtarır gerisi lafı güzaf..

• Beğen
Tepkiler: DeaKeN
2019 Çeşme granfondo uzun parkur.

Yarışa katılanlar bilir uzun parkurdaki büyük tırmanışı. Zirveyi gördükten sonra hızlı bir iniş başlar. Asfaltı bozuk, virajları da görece serttir. İniş başladıktan kısa bir süre sonra sağa 180 derece bir dönüş mevcut. Tırmanış sonuna doğru silkelediğim gruptan daha da kopup önümdeki 5-6 kişilik grubu yakalamayı kafaya koymuşum. Dolayısıyla bisiklet üzerine yatabildiğim kadar yatıp, mümkün olduğunca hızlı bir şekilde inmeye çalışıyorum. Eğim aşağı yukarı eksi %7-8 hızım da 60 küsür. Az yukarıda bahsettiğim 180 derece sağa viraja geldim. Asfalt kalitesi, 23 mm 105 psi basınçlı lastikler, tırmanışta bir hayli tozlanan karbon jant fren yüzeyleri gibi etkenler birleşip, arzu ettiğim kadar yavaşlamamı engelledi. Frenlere asıldım yeterinde fren gücü oluşmadı. Daha fazla asıldım bu sefer arka teker kafasına göre kilitlenmeye başladı. Bu 1-2 saniye içinde panikle viraj çizgimi kaybettim ve viraj çıkışına olan bakışımı kaçırdım. Muhtemel çarpma noktama doğru bakmaya başladım. Dolayısıyla bisiklet de virajı doğrusal olarak kesip, karşı yöne doğru açılarak, karşı şeridin banketine girdi. Bankete mıcır döktükleri için, ön teker mıcıra girer girmez sağlam bir durdurma gücü oluşturdu ve arka tekerim havaya kalktı. Kilitli pedalların nasıl açıldığını hiç anlamadığım gibi bisikletin ön kısmından yani gidonun üzerinden uçarak bisikleti terkettim.

Hani bir tabir var ya, affınıza sığınarak sansür ile yazıyorum. Bir şeyin, bir şeyini tersten görmek. İşte o uçuşum ve havadaki taklam sayesinde, bisikletin alın borusundaki merida logosunu tersten gördüm. Çok sert bir şekilde kafa üstü yere düşüp, taklamı yerde tamamlayarak tabiri caizse kıç üstü oturdum. Nasıl ölmediğimi yaklaşık 20 saniye düşündükten sonra bisikletimi kaldırarak yarışa döndün. Yarış bitişinde kaskımda bir gariplik farkeden arkadaşlarım ne olduğunu sordu. Heyecanla kaskı çıkartıp baktığımda, orta üst kısmının tamamen kırıldığını, hatta bazı noktalarına sivri mıcır taşlarının saplandığını gördüm. O an anladım, esasında ne denli büyük bir kaza atlattığımı.

Eğer o gün kafamda kask olmasaydı ne mi olurdu ? Kırık bir kafa tası, muhtemel beyin kanaması ve travması.

Kafamdaki kask anormal mi ? İstese süper marioya benzeyeyim isterse orman mantarına. Otomobilde kemer, bisiklette kask + eldiven. İstedikleri kadar anormal görsünler.

YlcnCihan
Alışırlar dostum onada alışırlar,canım ülkemde bisiklet kültürünün yeterince gelişememesimi dersin,bulunduğunuz bölgenin sosyo kültürel yapısımı dersin,ne dersen de! Kaskmış taytmış kocaman aynalı gözlüklermiş,elbette bizim gibi gelişmekte olan toplumlarda alışıncaya kadar acayip gelebilir,sana tüyo vereyim inadına inadına o tiplerin yanlarına git,özgüvenini topla ve onalara bisiklet sürmenin seni ne kadar mutlu ettiğini,yaptığın onlarca kmleri kendi bacak gücünle katettiğini anlat! Belkide yaşadığın yerde bir ilki başarıp,orada kask takma kültürünü yayacaksın ve olası kazalarda birkaç hayat kurtaracaksın,birde bu gözle bakmayı dene.

Son düzenleme:
Evveli sene işe giderken (ki 5 km.lik kısacık ve yıllardır kullandığım bir rota) bir anlık dalgınlıkla ön tekeri kaldırıma dokundurup kafalama çakılmıştım. Hızım 25-30 civarıydı. Kaskın köşesi kırıldı ve yanlaması yere sürtünmüştü. Çarpma anında önceki kazalarımdaki gibi film şeridi muhabbetini yaşadım, rüya hayal karışık bir şeyler. Belki 1 saniyeden az zamanda baya baya olaylar yaşanıyor beyinde. Serçe parmağım kırılmıştı. Her neyse kask olmasaydı belki bunları yazamıyor olurdum. Spil dağı inişinde virajda olanca hızımla mıcıra çıkıp yeri öpmüşlüğüm de var. Kask çok önemli nitekim. Antrenmanda rampa tırmanışında bile çıkarmamaya çalışıyorum artık.

Dün tek başıma çıktığım hafif bir tepenin inişinde (yol toprak, mıncır, bisiklet mtb) hiç frene basmıcam ben de metebeci olacam downhillci olajaam, kafasıyla frene basmadan indim. Bozuk yolda v frenli mtb m ile 51.5 km hızla inerken fark etmediğim tümseğe girdim aslında son anda fark ettim de neyse. Sakin kalıp ağırlığımı arkaya vermeseydim ben de @theGenius abim gibi gidondaki dacron yazısını norcad diye görmek üzereydim şimdi de tutuştum en yakın zamanda kask alacam :d.

Geri