Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kask takmak anormal mi?

Seviyesi düşük eziklere takılma. Yerdeki bir zararlı böcek gibi düşün onları. Vızıl vızıl küfür etseler sanane :komik:. Şimdi böcek kadar alçalıp didişecek misin? Tabiki böcekle böcek olmayacaksın.
Kafasının değerini bilen zekidir.
Kışın bere giyecekler elbet. Konu açılırsa "Ne o soğuk mu var?" dersin gülerek.

Scudo
Disiplinli bir şekilde bisiklet sürerken kask takmamak anormal. Çevremdeki insanlar ilk zamanlar beni giyim kuşamdan ve kasktan dolayı yadırgıyorlardı, önceden ben de her ağızdan çıkan lafa aldırış ederdim. Ama şuan her seferinde bisiklet ile ilgili meraklı meraklı sorular sormaya başladılar. Seviyesiz muhabbetlere gülüp geçiyorum. Yolda Allah korusun bir durum olsa o seviyesizler değil kafamdaki kaskım koruyacak beni. Var mı ötesi?
:kyfmyrn::kyfmyrn::kyfmyrn:

İnsanlar neden kask sevmiyor kaskla okula geliyorum genelikle laf yiyip eve dönüyorum bu beni çok sinirlendiriyor ve üstüne üslük hiç
birşey duymazdan gelemiyorum(öfkemi burda paylaşmak istedim rahatlayacağımı düşündüm):mad::mad::mad:
Kafana taktığın şeye bak kardeşim ya:komik: kepçeyle temel kazılırken saatlerce seyretmekten bıkmayan bir toplulukta yaşıyoruz,bulamadınmı dertlenecek başka birşey:suspus: kafayı koruyacağız ki kalan yerler sağlam kalsın

Kask takmayı asla ihmal etme. Üstüme gülüp dalga geçtikleri için bir süre kask takmaktan vazgeçtim söylenen lafları çok kafaya takan birisiyim, bisikletle takla attım kaza yaptım kafama darbe almadım ama ya alsaydım? Onun için insanların sözlerini boşver ve kendi canını düşün. Kask bir aksesuar değil can güvenliği için takılan bir ekipmandır.

Mesajlara bir göz attım ve kask taktığı için turist zannedilme ve hello ile selamlanma vakası en son 2014'de yaşanmış.Demek ki son 6 yılda bu toplum kaskı kabullenmeyi başarmış. Kendilerini bu üstün başarılarından dolayı kutluyorum ,her konuda gerilerken en azından bir konuda ilerleme kaydedilmiş.

En son 2011 yılında karşılaştım ben, kask-kıyafet antrenman dönüşü yorgunluktan bayılmak üzereyken "HELLO!" diye seslenmişti bir grup genç, yorgun olduğum için ilgilenemedim yoksa ben de Türk'üm diye sohbete girmek isterdim :koptum: :koptum: sonra cevap vermedim diye "kulağında çok özel bir şey var duymuyor" demişlerdi. Mp3 çalar ve kulaklıktı... Çok da özel bir şey değildi :koptum: Son yıllarda şaşıran ya da garipseyenlerle karşılaşmadım :huhuu:

Poligon otobüs durağı. yarma denilen yerin orda. Bir yaz günü, 1995 yazı kuvvetle muhtemel. Kırmızı yandı. Bisikletle durdum. Kasklıyım. Durakta annesinin elinden tuttuğu bir oğlan çocuğu. 5 bilemedin 6 yaşında. Türkçe konuşabiliyor. Beni gösterip annesine, aaa maymuna bak demişti. Evlât buralardaysan tanışalım. 30 yaşlarında olmalısın şimdi. 1992 yılında bisiklete başlamış, xl olan kafama 1994 e kadar izmirde kask bulamamıştım. Ankarada explorer mağazasında bulmak nasip oldu da aldım. Ne ağırlığı ne hava değili sayısı ne aerodinamikliği önemliydi. Kask işte, gezebildiğim Türkiye de, kafama uyan tek kask. Hımmm bunun mat siyahi var mı, rocloc lusu var mı, pedleri değişeninden verin deme lüksüm yok.
İşte o kaskla maymun mertebesinden, şimdi yüzlerce kasklı arasında yitip giden bisikletli seviyesine geldim.
Kask ile hala dalga geçen varsa, sizi çoook kıskandığı içindir.

Kask takın etrafta kimin ne dediğini gözardı edin. Bisikleti dışarda kardeşimin yanında bırakıyorum avmye girerken ama kaskı çıkarmıyorum. Rahatsız etmiyor çünkü. Avmnin içinde onunla dolaşıyorum genelde migros veya decathlona girmek için gidiyorum zaten. Bazı değişik bakanları görüyorum. Kask aynam olduğu için arkamdan bakışları da görüyorum 😂😂 şuana kadar olumsuz anlamda laf eden olmadı etse de umrumda olmazdı zaten.

laf yapanlardan biri bisiklet kullanıyorsa olası bir kazada yolda karpuz halde görmeyiz umarım o arkadaşı

Poligon otobüs durağı. yarma denilen yerin orda. Bir yaz günü, 1995 yazı kuvvetle muhtemel. Kırmızı yandı. Bisikletle durdum. Kasklıyım. Durakta annesinin elinden tuttuğu bir oğlan çocuğu. 5 bilemedin 6 yaşında. Türkçe konuşabiliyor. Beni gösterip annesine, aaa maymuna bak demişti. Evlât buralardaysan tanışalım. 30 yaşlarında olmalısın şimdi. 1992 yılında bisiklete başlamış, xl olan kafama 1994 e kadar izmirde kask bulamamıştım. Ankarada explorer mağazasında bulmak nasip oldu da aldım. Ne ağırlığı ne hava değili sayısı ne aerodinamikliği önemliydi. Kask işte, gezebildiğim Türkiye de, kafama uyan tek kask. Hımmm bunun mat siyahi var mı, rocloc lusu var mı, pedleri değişeninden verin deme lüksüm yok.
İşte o kaskla maymun mertebesinden, şimdi yüzlerce kasklı arasında yitip giden bisikletli seviyesine geldim.
Kask ile hala dalga geçen varsa, sizi çoook kıskandığı içindir.
Abi helal olsun o yıllarda uci yarışlarında bile kask takılmıyordu...😇👏

Hollanda'da bisiklet yollarında 15-20 km/s hızlarla kontrollü yollarda ulaşım amaçlı sürenler için gerek yok fakat Türkiye simülasyonunda markete giderken bile takılmalı.

İnsanlar neden kask sevmiyor kaskla okula geliyorum genelikle laf yiyip eve dönüyorum bu beni çok sinirlendiriyor ve üstüne üslük hiç
birşey duymazdan gelemiyorum(öfkemi burda paylaşmak istedim rahatlayacağımı düşündüm):mad::mad::mad:
Bizde insanlar kendi ilgilenmedikleri, bilmedikleri konularda ahkam kesmeyi cok sever. Zorunlu olmadan önce arabada emniyet kemeri takan herkese cahil cesareti ile aynı muameleyi yaparlardi. 15 yıl öncesine kadar motorsiklette zorunlu oldugu halde kask denetlemesine dikkat edilmezdi, hatta takanlarla dalga gecilirdi.

Siz takın kaskınızı, dalga gecenlere esprili cuk oturan cevaplar gelistirin. Hatta sizi en cok sinir eden laf atmalari yazarsaniz burdaki muzip arkadaslar hemen cevap turetebilir bile :)

Neredeyse 30 yila yakın zamandır bisiklet ve motorsiklet kullanırım. Eskiden genclik cesareti herhalde, ulkede kask zorunlulugu olmaması, @Mehmet Metin Levent in dedigi gibi bisiklet kaskının bulunmaması gibi sebeplerden takmazdim. Su anda sol kaşımın uzerindeki 6 dikiş izi o gunlerdeki (1992) bir bisiklet kazasinin eseridir :)

Kasklı gunlerimde ise ciddi denilecek 1 bisiklet ve 1 motorsiklet kazam var.

Bisiklet kazasinda kaskın sag tarafinda, kafamı vurdugum sirada kaskta olusan 2 buyuk oyuk/göçük var. Sag kolum ve sag bacagimda cok ciddi deri siyrilmalari, yaralar ve bacagimda 1,5 aya yakın gecmeyen hemotom oldu. Ancak kafam sapasaglamdı 👍 Kaskıma şükürler olsun! İşini gördü, kendi kullanılmaz hale geldi ama beni korudu.

Motorsiklet kazamda ise cok bilen bir arac surucusu yola bakmadan, sinyal vermeden kaldirima yanastigi park halinden seridime cikınca sol ortasindan carptim ve uctum. önce kafamı vurmama ragmen sapasaglam kalkabildim. O darbeyle motorun ön tarafi dagilmasina, ben motordan firlayip kafa ustu çakılmama ragmen kask işe yaradi. Aldigim darbede kask şoku emdigi icin elmacık kemgimde kaska ragmen morlluk ve 3 gun boyunca agrı oldu. Ya kask olmadan alsaydim o darbeyi siz dusunun artık...

Otuz senede 2 kere kask işime yaradi diyebiliriz. Ama zaten kaza yapin diye degil, ya olursa diye takmanız gerek.
Boşverin siz milleti. Kafaniz ve yaşaminiz degerli ;)

Son düzenleme:
Ilkokul 4 te inşaat kumunun incecik yayıldığı beton zeminde kayıp düşünce, o günün hatırası 3 dikiş var kafamda. Kask mı? 1985 te kask mı? Artiz ne arar la bazarda? Bisikleti muğla da beyaz eşya bayileri satardı. Şapka yok doğru dürüst ne kaskı?

Hayatta mutlu olmanın olmazsa olmazlarından birisi de etrafındaki salakların ifrazatlarını önemsememeyi öğrenmektir.

Geri