İnsanlar neden kask sevmiyor kaskla okula geliyorum genelikle laf yiyip eve dönüyorum bu beni çok sinirlendiriyor ve üstüne üslük hiç
birşey duymazdan gelemiyorum(öfkemi burda paylaşmak istedim rahatlayacağımı düşündüm)
Bizde insanlar kendi ilgilenmedikleri, bilmedikleri konularda ahkam kesmeyi cok sever. Zorunlu olmadan önce arabada emniyet kemeri takan herkese cahil cesareti ile aynı muameleyi yaparlardi. 15 yıl öncesine kadar motorsiklette zorunlu oldugu halde kask denetlemesine dikkat edilmezdi, hatta takanlarla dalga gecilirdi.
Siz takın kaskınızı, dalga gecenlere esprili cuk oturan cevaplar gelistirin. Hatta sizi en cok sinir eden laf atmalari yazarsaniz burdaki muzip arkadaslar hemen cevap turetebilir bile
Neredeyse 30 yila yakın zamandır bisiklet ve motorsiklet kullanırım. Eskiden genclik cesareti herhalde, ulkede kask zorunlulugu olmaması,
@Mehmet Metin Levent in dedigi gibi bisiklet kaskının bulunmaması gibi sebeplerden takmazdim. Su anda sol kaşımın uzerindeki 6 dikiş izi o gunlerdeki (1992) bir bisiklet kazasinin eseridir
Kasklı gunlerimde ise ciddi denilecek 1 bisiklet ve 1 motorsiklet kazam var.
Bisiklet kazasinda kaskın sag tarafinda, kafamı vurdugum sirada kaskta olusan 2 buyuk oyuk/göçük var. Sag kolum ve sag bacagimda cok ciddi deri siyrilmalari, yaralar ve bacagimda 1,5 aya yakın gecmeyen hemotom oldu. Ancak kafam sapasaglamdı 👍 Kaskıma şükürler olsun! İşini gördü, kendi kullanılmaz hale geldi ama beni korudu.
Motorsiklet kazamda ise cok bilen bir arac surucusu yola bakmadan, sinyal vermeden kaldirima yanastigi park halinden seridime cikınca sol ortasindan carptim ve uctum. önce kafamı vurmama ragmen sapasaglam kalkabildim. O darbeyle motorun ön tarafi dagilmasina, ben motordan firlayip kafa ustu çakılmama ragmen kask işe yaradi. Aldigim darbede kask şoku emdigi icin elmacık kemgimde kaska ragmen morlluk ve 3 gun boyunca agrı oldu. Ya kask olmadan alsaydim o darbeyi siz dusunun artık...
Otuz senede 2 kere kask işime yaradi diyebiliriz. Ama zaten kaza yapin diye degil, ya olursa diye takmanız gerek.
Boşverin siz milleti. Kafaniz ve yaşaminiz degerli