Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kask takmak anormal mi?

Ben şu kaskı beğendim ama nasıl sizce?? :cool:

(link)

Scudo
@Emre Yönlüer

Bence gereksiz pahalı bir ürün. Buradaki modellere bakıp, çok daha uygun rakamlara kask satın alabilirsiniz.
(link)

Konuyu yukarı çekelim...

Şu kaskların terletme sorununu nasıl çözebiliriz ? Oldukça fazla havalandırma deliği var fakat aşırı terletiyor.

@Emre Yönlüer

kask şekil duruyo. ücreti sana göre sıkıntı değilse yakışır

@Emre Yönlüer

Aşırı pahalı değil mi ? İkinci El bölümünde bir arkadas Limar 777 satıyordu beyaz

bence bisiklete nasıl para veriliyosa kaskada aynı şekilde verilebilir.
malzemeleri dolayısıyla sert kazalarda alacağın darbeyi hafifletiyor yapılarıylar.
pahalı olması şeklinin güzel olmasından kaynaklanmıyor

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
istisnasız her dışarı çıkışımda;

kardeşim: ahha süper mario
annem: oyyy kocakafa ,oğlum kıyafetlerin iyide o kask çok acaip duruyo kafanda :)

diyorlar,alıştık artık.yolda pek bişeyle karşılaşmadım açıkçası,sallamıyorumda zaten :D

• Beğen
Tepkiler: TafLan ve SerkanH
@c. kırmızı

Pahali olmasi aslinda "guzel" olusundan kaynaklaniyor. EN 1078 sertifikasi sahibi olmasi ve cinden alinan sacma giro imitasyonlari olmamasi yeterli olur. Sonrasinda gelen fiyat farki sebebi, tasarimi, hafifligi, hava akiminin arttirilmasi, sineklik, kayis sisteminin daha gelismis olmasi vs vs.

Ben Zonguldak ta yaşıyorum. Bisikletime her binişimde Kask, kaskın arkasına taktığım beyaz ve kırmızı yanıp sönen yada sabit yanan iki lamba, madenci feneri, paça bandı, eldiven, bluetooth kulaklık ve koluma taktığım telefonum ile seyahat ediyorum. Beni gören insanlar erkek - bayan, genç, çocuk ben yanlarında geçerken HELLO diye bağırıyorlar. Durum vahim :) Hemde çok vahim. Ama yapacak bir şey yok. Onlar garip buluyor diye yada eğleniyorlar diye ben ne Konforum dan ne de Emniyetim den vaz geçemem. Kimse kusura bakmasın.. :)

bikeresinde tam teşkilat bisiklet sürerken dayının biri bana uzaylı görmüş gibi dik dik bakıyordu. :D

İnsanlar neden kask sevmiyor kaskla okula geliyorum genelikle laf yiyip eve dönüyorum bu beni çok sinirlendiriyor ve üstüne üslük hiç
birşey duymazdan gelemiyorum(öfkemi burda paylaşmak istedim rahatlayacağımı düşündüm):mad::mad::mad:

Mesajlara bir göz attım ve kask taktığı için turist zannedilme ve hello ile selamlanma vakası en son 2014'de yaşanmış.Demek ki son 6 yılda bu toplum kaskı kabullenmeyi başarmış. Kendilerini bu üstün başarılarından dolayı kutluyorum ,her konuda gerilerken en azından bir konuda ilerleme kaydedilmiş.

İnsanlar neden kask sevmiyor kaskla okula geliyorum genelikle laf yiyip eve dönüyorum bu beni çok sinirlendiriyor ve üstüne üslük hiç
birşey duymazdan gelemiyorum(öfkemi burda paylaşmak istedim rahatlayacağımı düşündüm):mad::mad::mad:
Kask taktığınız için rahatsız ediliyorsanız yapabileceğiniz tek şey görmezden gelmeye alışmak. Size dik dik bakanlar, laf atanlar bunu 3 saniye sonra unutuyor ama siz sinirinizle kalıyorsunuz. Adil değil. Değersiz şeyleri takmayın. Problem kaskta değil zaten, Türk insanı her şeye bakar, her şeye laf atar.

Türklerin insanlara uzun uzun bakmaları ünlü bir olay. Buraya gelen turistler rahatsız olup forumlarda bunu soruyor, o derece :)

Yalova turumda, türk fakat hollanda da bisiklet binen bir çift ile tanıştım. kask takmak zorunlu değil demişti.

Onlara kafataslarının içinde beyin olmayanların takmaması önemli değil de yalnızca👍

Yalova turumda, türk fakat hollanda da bisiklet binen bir çift ile tanıştım. kask takmak zorunlu değil demişti.

Karayolları Trafik kanununda bisiklette kask takma zorunluluğu yok. Fakat insan değer verdiği bir şeyi korur :kahve:
Yaptığım kazada hiç bir zarar görmediysem kask eldiven ve sırt çantam sayesindedir. :kötü:
Kimse takmasa yasak ceza vb yaptırımlar olmasa ben kaskımı takarım zaman zaman 50 60 km hıza çıkıyorum çıkmasam da yanımdan geçen otobüsün aynasının kasklıyken çarpması başka kasksızken başka, yavaş bir düşüş sonrasında 1 hafta şişlikle gezmek başka hasar almamak başka. aklımızı kiraya vermeyelim birileri yasaklıyor yada yasaklamıyor diye değil kendimiz için kask takalım.
( @jokereight size hitaben söylemedim sadece bizde de kanunen zorunluluk olmadığı kısmıyla ilgili bilgi düştüm :harika: )

Hollanda yada avrupanın diğer bisikletle barışık, bisikleti trafiğin bir parçası olarak gören, bisikleti ulaşım aracı olarak kullanan ve bunu 70 80 90 100 yıldır yapan ülkelerle (Türkiye bu ülkelerden biri değil maalesef ) ilgili bir şey söylemek gerekirse; Yukardaki bisiklet yolundaki trafik işaretlerine dikkat çekmek isterim öncelikle, video bisiklet yolunda çekilmiş bisikletler için yol ver levhası (bisikletlilerin uyduğu) bisikletliler için trafik ışığı (bisikletlilerin ve diğer araçların uyduğu)levhalar mevcut ve yol araç trafiğine kapalı (motosikletli arkadaş uymamış muhtemelen o da oralı değildir) böyle yollar ve trafik düzeni olsa belki şehir içinde kask takılmaya bilir belki ??? (bunun nasıl bir şey olacağını şu an hayal bile edemiyorum) Bununla birlikte yarışlardaki zorunluluklar, tura çıkanların çoğunun kask kullanması ve çevremizde olan üzücü olaylar kask kullanımının önemini ortaya koyuyor.
Hayal edin; kilitli pedaldan ayağı kurtaramadınız ve yana doru kaldırıma düştünüz kafanız kaldırıma çarptı Kask var - Kask Yok farkı çok. Yada arkadan gelen yanınızdan geçen kamyondan sarakan bir yük kafanıza çarptı Kask Var Kask Yok hayal edin. Ya da fark etmediğiniz bir trafik levhası kafanıza çarptı ???? önden geçen birinin bıraktığı dal parçası kamçı gibi kafanıza çarptı?? Yandan size çarpan bir araç (ilk kafanınz cama çarpar) size neler yapabilir (ayağımız kolumuz kırılır geyiğine girmeyin kask yoksa bununla birlikte kafanızda kırılabilir) bu kadar basit ve anlaşılır durumu zorlaştırmanın anlamı yok bence. Kaza Anında Sizi Korur.
Not: Yazdığım tip kazaların hepsini you tube da bisiklet kazaları yazarak bulabilirsiniz.

Son düzenleme:
Geri