Scudo Sports

Kask temizliğini nasıl yapıyorsunuz.

Taş Devri filminde bir replik vardı Vilma ile Betty arasında:
-Fred'in yakalarındaki kiri çıkarmayı nasıl başardın?
-Fred'in boynunu yıkamaya başladım.

Ben de kafama bandana takıp onun üzerine kask takmaya başladım. :)
Tabi ki tertemiz tutmuyor ama hiç yoktan iyi, geç kirleniyor. Hem teri falan tutup gözlüklere damlamasını engelliyor.
Temizlik için de elime kaskı ve sabunu alıp bir güzel yıkıyorum.

Scudo
@redwolf

Bu şekilde 1,2 saat suda bekletip ara sırada kovanın içine daldırıp çıkartırsanız temizlenir sonrada temiz suda daldırıp çıkartarak iyi bir durulama.Su çok sıcak olursa malzeme kalitesini bozabilir , ve uzun saatler suda beklerse de sorun olabilir toz bebe sabunları var bunları kullanabilirsiniz en sağlıklı yöntemin bu olduğunu düşünüyorum.

Kaskımı temizlemeyi hiç ama hiç düşünmemiştim. İçindeki pedlerin zamanla terden deforme olduğunun farkındayım. Kullanımdan dolayı deforme oluyor ıslanınca tabi. Ama her taktıgımda da ilk günkü gibi oluyor mübarek. Ayrıca yedek pedlerde ilk aldığımdan beri mevcut. Kayış ise temiz. Ama dış temizlik yapıyorum ara sıra :)

Hiç sıkıntı olmuyor. Ama bir ara yıkamayı düşünmeliyim ben de! Kayışlarını çıkarmadan hem de ! :)

1 senedir kullanıyom bende. içindeki pedi yıkasam yapıştıracak mini zımbırtı kalmadı muhtemel plastik kelepçe ile takıcam pedleri geri :D

@chnkrmz, gözünü seveyim yapma ! Plastik kelepçeler rahatsız edebilir. Ben hiç yıkamadım pedleri :) sıkıntı olmuyor ! koku da yok ! ki sıcak memleketteyim manyak ter atıyorum :)

her kullanımdan sonra havalandırıyorum :) arada da yağmur duasına çıkıyorum, genelde kışın tutuyor :)

• Beğen
Tepkiler: ERDİNÇ DURAN
Bu konuyu bulmam iyi oldu hiç temizlemiyordum eski kaskımı

Kask nasıl temizlenir, içindeki cırt cırtlı şeyleri yıkıyorum, kaskın diğer yerlerinide suyla yıkasam olur mu?

dediğiniz gibi cırt cırtlı süngerleri bir kaç kere sabunlu suyla temizledim , kaskın dış yüzeyini de nemli bir bezle silebilirsiniz şahsen öyle yapıyorum tabi aşırı kirli değilse .
iyi pedallar.

şampuan+su. suyla yıkamak tabi ki olur. zaten kafanızdan akan tuzlu terle bol bol yıkanıyor. tuz her türlü malzemenin ömrünü kısaltan bir maddedir. kask süngerinin erimesine yol açar...

Dün akşam cırt cırtları söküp makinaya attım kaskı da duş başlığından akan en sıcak suyla yıkadım. Terledikten sonra oluşan kokuyu engeller umarım :D

@Eren D. Fazla sıcak zarar verebilir daha çok ılık su tercih etmekte fayda var. Örneğin, kaskı soba yanına bırakırsanız köpükleri erimiş olarak bulabilirsiniz.

@Serden Us Yok yav, duş başlığı ne kadar verebilirse işte :D

An itibarı ile kaskımı temizledim, bir leğenin içine sabunu köpürttüm sıcak suyu koydum, 2 saat beklettim. Daha sonra 1 saat temiz suda beklettim en son duruladım, şuan bebek gibi bir kask var. :)

nasıl bir hijyeniklik arkadaş bu :D

turdan sonra dinlenip, keyfim yerine gelince alıyorum ıslak mendili, siliyorum sakin sakin. hayır bazen silmiyorum bile. üzerindeki çamurlar beni mutlu ediyor :D

Geri