Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanabilir Bisiklet Karşılaştırma Platformu

Tepki
0
Bisiklet
Bianchi
Merhaba arkadaşlar,
Katlanabilir bisiklet takımına seçeneklerimdeki bisikletden birini temin ederek başlamayı düşünüyorum. Ben hangisini neden seçmeyi düşündüğümü ve kendimce dezavantajını yazacağım. Siz de bildiklerinizi ve nacizane fikirlerinizi paylaşırsanız memnun olacağım. Bütçemin 500TL civarı olduğunu ve fiyat, performans ve servis bakımından en uygununu tercih etmeye çalıştığımı eklemek isterim.

Bianchi Folding 20"
Seçimimin başlıca sebebi ekonomik oluşudur. Bianchi klasik bisikletlerdeki performası aşikar. Fakat katlanabilir olarak ürettiği tek model ne kadar tatmin eder hiç bir fikrim bulunmuyor. Fiyatı sitesinde 516TL olarak gözüküyor.

Teknik Özellikler
Kadro ALÜMİNYUM 1'' KATLANABİLİR
Maşa 20'' YOL TİPİ ÇELİK 1''
Jant 20" XLC ÇİFT KAT ALÜMİNYUM SİYAH 36H
Lastik 20X1.75 47-406 SİYAH
Vites SHIMANO TOURNEY SERIES -6 VİTES
Fren V-Fren ALÜMİNYUM
Sele SELLE ROYAL RIO SİYAH
http://www.bianchi.com.tr/images/urunresim/2012/large/SEHIR-FOLDING.jpg

B'Fold 20
Yine ekonomik olması beni üzerinde durmam için zorluyor. Deneme fırsatı buldum gayet kullanışlı olduğunu ortada. Bunun yanında vites olmaması düşündürüyor. Bu nedenle aklımdaki sıralamalarda geriye düşüyor. Fiyatı satış yapılan sitede 399TL'dir. Ayrıca satış yapılan mağazanın garantisi ve müşteriye verdiği önem tercih sebeplerimden. (mat siyah olması da ayrı bir hava veriyor.)

teknik bilgiler

Katlama sistemi: - Oldukça hızlı ve kolay bir katlama sistemi vardır.
Çelik kadro ve sele borusu: - Titreşimleri emen çelik kadro rahat sürüş sağlar.
Kolay takılan sele kelepçesi: - Selenin ayarlanmasını sağlayan kelepçe alet gerektirmeden kolayca takılır ve ayarlanır.
Tek vites: - Etkili ve bakım gerektirmeyen bir sistemdir.
Önde ve arkada V-fren: - Etkili, yumuşak ve güçlü fren yapmayı sağlar.
Açık boyutlar: - Uzuluk: 150 cm, genişlik: 40 cm, yükseklik: 103cm
Katlı boyutlar: - Katlama sistemi sayesinde %70 yer tasarrufu sağlar. Uzunluk: 82 cm, yükseklik: 64cm, genişlik: 34 cm.
Tek boy - Boyu 140-190 cm arası olan kişiler.
Katlanan pedallar - Az yer kaplamasını sağlar.
Yer kaplamama : Katlanabilme özelliği sayesinde rahat taşınır ve az yer kaplar.
Çok işlevlilik : 20" tekerlekleri sayesinde her türlü zeminde kullanılabilir.
Bakım kolaylığı : Tek vites, bakım gerektirmeyen tambur fren.
Taşıma kolaylığı : Taşıma çantasıyla birlikte satılır.
Vücuda uygunluk : Tek boy: sele 140 - 190 cm olan kişiler için ayarlanabilir.
Kullanım Koşulları Çok engebeli araziler için uygun değildir.
Garanti: Kadro 5, parçalar 2 yıl
http://www.decathlon.com.tr/products-pictures/400/asset_39944691.jpg

Kron FD 500/1000
İki bisiklet de yaklaşık aynı özelliklere ve fiyata sahip olup sadece süspansiyon farkı bulunmaktadır. Önceki incelediklerimden biraz daha pahalı olan bu bisikletler hakkında yorumlarınızı bekliyorum.
FD 500 yaklaşık 700TL, FD 1000 yaklaşık 675TL'dir. Eğer önceki bisikletlerden daha üstün gördüğünüz yanları varsa ve gerçekten objektif bir şekilde bakarsanız bu seviyede ödeme yapabilirim. Ama gerçekten zorlanacak olan ekonomik durumuma külfet olmasın istiyorum.

Kron FD 1000 Katlanabilir Bisiklet Detay Bilgisi
Kadro : 7005 Double Butted Alüminyum
Vites-Fren Kolları : Shimano Altus 7 Vites
Aynakol : SHUN
Dişli : Shimano TZ21
Zincir : KMC-Z30
Fren : Logan V-Fren
Göbek : Men Joy Rulmanlı Göbekler
Jant : Kron Neo Çift Katlı Jantlar
Lastik : Rubena
Gidon : Kron Neo
Gidon Boğazı : Kron Neo
Sele Borusu : Kron Neo
http://bisikletcim.com/ProductImages/27629/Bbkirmizi.jpg

Kron FD 500 Katlanabilir Bisiklet Detay Bilgisi
Kadro : 7005 Double Butted alüminyum Kadro
Maşa : Kron Neo
Vites-Fren Kolları : Shimano ACERA
Arka Vites : Shimano Altus 7 Vites
Aynakol : SHUN
Dişli : Shimano TZ21
Fren : Logan V-Fren
Zincir : KMC-Z30
Göbek : Men Joy Rulmanlı
Jant : Kron Neo Çift Katlı
Lastik : Rubena
Gidon : Kron Neo
Gidon Boğazı : Kron Neo
Sele Borusu : Kron Neo
http://bisikletcim.com/ProductImages/28948/Bbkronfd500.jpg

Hoptown 5 Cappuccino
Fiyatı 700TL olan bu aletin yine çeken yanı satış mağazasının ilgisi ve alakasıdır. Eğer illaki derseniz daha ekonomik olanları şu yüzden tercih etme, bu onlardan daha iyi diye, bu aleti denedim ve keyif verdi.

teknik bilgiler

Basit ve kolay katlama sistemi: - 15 saniye yeter! Lateral katlama, dikkat çekmesi için yeşil renkte yapılan katlama kolları. Kol seviyesindeki bir somun ile kolay ayarlanabilen gidon boğazı.
Katlıyken rahat taşımayı sağlayan ufak tekerlekler: - Katlandıktan sonra portbagajda bulunan ufak tekerlekleri ve kendi tekerlekleri üzerinde 90° durabilir. Katlıyken de tekerlekleri üzerinde taşınabilir.
6061 alüminyum kadro - Pedal çevirmeyi kolaylaştıran ve çelik kadar dayanıklı ve hafif alüminyum kadro.
Katlanan pedallar - Az yer kaplaması için tek hamlede katlanabilen pedallar.
Aydınlatma - Önde ve arkada pilli aydınlatma.
7 vites: - Shimano vites attırıcı. Çok işlevli ve dinamik vites sistemi.
Yan ayak: - Park halindeyken bisikletin ayakta durmasını sağlayan yan ayak.
Taşıma çantası: - Bisikleti korur ve uzun mesafelerde taşımayı kolaylaştırır.
Ergonomik elcikler : - Bisikleti rahat kontrol etmeyi sağlar.
Katlı boyutlar (hacim= 1.19m3) : - Katlı şekilde evde, arabada, ofiste kolayca saklanabilir ve rahat taşınabilir. Uzunluk: 80cm, genişlik: 36cm, yükseklik:66cm.
Açık boyutlar (hacim= 0.49m3) : - Rahat ve etkili bir katlama sistemine sahiptir: Uzunluk: 150cm, yükseklik:
Basit ve kolay katlama sistemi: - 15 saniye yeter! Lateral katlama, dikkat çekmesi için yeşil renkte yapılan katlama kolları. Kol seviyesindeki bir somun ile kolay ayarlanabilen gidon boğazı.
Katlıyken rahat taşımayı sağlayan ufak tekerlekler: - Katlandıktan sonra portbagajda bulunan ufak tekerlekleri ve kendi tekerlekleri üzerinde 90° durabilir. Katlıyken de tekerlekleri üzerinde taşınabilir.
6061 alüminyum kadro - Pedal çevirmeyi kolaylaştıran ve çelik kadar dayanıklı ve hafif alüminyum kadro.
Katlanan pedallar - Az yer kaplaması için tek hamlede katlanabilen pedallar.
Aydınlatma - Önde ve arkada pilli aydınlatma.
7 vites: - Shimano vites attırıcı. Çok işlevli ve dinamik vites sistemi.
Yan ayak: - Park halindeyken bisikletin ayakta durmasını sağlayan yan ayak.
Taşıma çantası: - Bisikleti korur ve uzun mesafelerde taşımayı kolaylaştırır.
Ergonomik elcikler : - Bisikleti rahat kontrol etmeyi sağlar.
Katlı boyutlar (hacim= 1.19m3) : - Katlı şekilde evde, arabada, ofiste kolayca saklanabilir ve rahat taşınabilir. Uzunluk: 80cm, genişlik: 36cm, yükseklik:66cm.
Açık boyutlar (hacim= 0.49m3) : - Rahat ve etkili bir katlama sistemine sahiptir: Uzunluk: 150cm
http://www.decathlon.com.tr/products-pictures/400/asset_39942693.jpg

Scudo

4göz bunu bekliyorum ben.

Bu bisikleti biliyorum. Fakat benim bütçemin çok çok üstünde yer alıyor.
Türkiye'ye geldiğinde 1000-1200TL arasında değişen fiyatlarda olacaktır diye düşünüyorum.

salcano 'nun easy lux ve folda olarak 2 modeli var. Tavsiye için değil sadece hatırlatma.
Seçimde katlanır bisikletlerin Ağırlıklarını da dikkate almakta fayda var. Katlanırları normal bisikletlerden çok daha sık elimizde taşımamız gerekebiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Cem Coşkun
@aertan
Merhabalar, bugün decathlona uğradım ve bu arkadaşın 3 seçeneği mevcuttu, yani gelmiş. 2 model olarak var çamurluklu ve kayış aktarmalı olarak ve de çamurluksuz zincir aktarmalı. mağaza içinde kullandım çok hoşuma gitti, özellikle kayışlı olanı. aleti incelemekten foto çekmeyi unuttum, yarın uğrayabilirsem foto çekeceğim. bu arada katlama mekanizması aynı videodaki gibi, saniyeler içinde tam katlı hale gelip tekrardan açabiliryorsunuz, çok kolaylaşmış bu sistemle birlikte. fiyat olarak 1056 tl gibi bir etiket mevcut. benim bütçemin çok üstünde. ama çok şık :)

Bu arada tilt 7 ve tilt 5 olarak gelmiş.
tilt 7 kayış aktarmalı olan model. 13.2 kg ağırlığında olup otomatik 2 viteslidir. vites 19 km hizdan sonra ikinci vitese geçmektedir. marka sram automix.
gövde 6061 aluminyum. v brake fren sistemi ve builtin aydınlatma sistemi.

http://viacomit.net/wp-content/uploads/2012/10/btwin-TILT-01.jpg

http://agence-wtf.com/wp-content/uploads/2012/08/BTWIN_TILT00_700x500.jpg

(link)

tilt 5 zincir aktarmalı. 12.9 kilo ağırlığında olup göbekten 3 viteslidir. Sram I-Motion koldan çevirmeli vites sistemi.
gövde 6061 aluminyum. v brake fren sistemi.

http://www.btwin.com/blog/fr/files/2012/11/tilt5.jpg

(link)

decathlonda tilt 5 in fiyatına bakmayı unutmuşum, eğer yurtdışı fiyatına oranlarsak tahminim 750 800 tl birşey oluyor. bakınca net olarak yazarım buraya.

Evet tilt 5'i ben de gördüm,
Tilt 9 bekliyorum, göbekten 7 vites olacak.

@aertan

tilt 9 un tahminimce 1600 tl gibi bir fiyatı olucak.
Bakır renkli ve beyaz tekerlisi çok güzelmiş bu arada.

(link)

Güzel bir başlık olmuş, karşılaştırmalar daha detaylı olsa da kullanıcı deneyimi esas olacaktır.

öncelikle herkese merhabalar.
günlük kullanım için bir katlanır almak istiyorum. aşırı bir km yapmayacağım.
dahon vybe c7a ile btwin tilt 7 arasında kararsız kalmış bulunmaktayım. bu konuda bilgisi olan varsa lütfen bana yol gösterebilir mi?
pek bi fikrim yok açıkçası

çok teşekkürler...

@Gökçe Çakır

Merhaba. İstediğiniz kriterlere uygun olan model Dahon VYBE C7A modelidir. Teşekkür ederim..

Geri