Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanabilir bisiklet seçimi ve uzun yol

Kron Fd1000, benim gibi Tuzladan başlayıp Eskihisar-Topçular-Altınova ve oradan İznik yoluna girip Karamürsel dağlarını arkadan tırmanıp (Hürriyet, İhsaniye, Karapınar köyleri) Karamürsel üzerinden geri dönmeye kalkınca dönüşte popoyu biraz acıtıyor. Sırt ve omuz ağrılarından bahsetmedim bile. 80 km.

Scudo
Valla son üç yıldır işe gidiş gelişte kullanıyorum, ama çok düzenli değil, yine de epey yol yapmışımdır. İşyeri karşıdayken günde 35 km yapıyordum vapur aktarmasıyla. Şimdi 20 km ye düştük, sıkıntısız takılıyoruz kendisiyle. Kısa mesafeler için eğlenceli bir bisiklet. Dahon gibi markaları kullanmadığım için karşılaştırma yapamam ama yerli markalar içinde alınabilecek sağlam ve rahat bir alet. İyi sürüşler cümleten.

@Murat Semiz verdiğiniz bilgiler için cok saoun.Peki yokuslarda katlanır nasıl bir kullanıcı yorumu iyi olur.

@devilmycarlos mtb ye nasıl alıştıysam bununla da yokuş tırmanmaya alıştım. Dediğim gibi bunu dağlara vurmak bir hataydı ancak şehir içi yokuşlarda bir sıkıntı olmuyor.

@devilmycarlos katlanır da ayna kol dişlisi genelde 48 diş üstü olur. Bundan dolayı da rampa çıkmak ciddi kondisyon gerektirir. Teker çapının küçük olması ve ayna kol dişlisinin büyük olması rampa için biraz dezavantaj oluyor. Kondisyon ve kas gelişimi arttıkça zorlanmalar azalır. Tabii bir dağ bisikleti kadar kolay olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: devilmycarlos
Tern Verge P20 var, her türlü yolda son derece güzel bir şekilde gidiyor. Bisiklet 20 vitesli, 55-46 aynakol ve 11-36 ruble ile geniş vites aralığı sunuyor, rampaya da geliyor, düz yola da. Arabanın arkasında her daim göreve hazır. Yazın Armutlu yarımadası turu yaptık, yaklaşık 140 km rahat çıkardım diyebilirim.

• Beğen
@Yusuf'san
Evet, özellikle inişlerde bir de rüzgarı arkanıza almışsanız uçuşa geçiyorsunuz resmen. Max 68 km gibi bir hız gördüm :)

@Kurtuluş E. peki katlanırda bu kadar hız sağlıklı mı.hareketli parcası fazla ve kontrolu zor olur sanırım.

@devilmycarlos
Tabii ki sürekli olarak bu şekilde hız görmek mümkün değil. Benim dediğim anlık inişlerdeki vs. hızlanmalar sırasındaki durum. Ayrıca teker çapı düşük olduğu için bir engel vs. olduğunda toleresi çok daha düşük, o yüzden çok dikkatli olmak lazım.

• Beğen
hepsinde olduğu gibidir, ancak katlanırda hız 2 kat daha felakettir. Başımıza ne gelecekse 2 katı gelir. Allah korusun.

@Kurtuluş E. Hocam sende iyi cesaret varmış ben 40 ların üstüne çıktığım zaman tırsıyorum bisiklet çok sarsılıyor o hızlarda bir sakatlık çıkmasın diye eller frende iniyorum yokuşları

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
@Kurtuluş E. Dikkat edin hocam ben yokuşlardan inerken frenleyerek iniyorum yoksa sanki devrilecek gibi hissediyorum bide hafif bisikletler oldugu için 68 bence fazla

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
@mhd merhaba, bisikletleri orijinal çantası ile götürdük ve nasıl yönlendirildiysek orada, o şekilde verdik. yani çantalı. ben üzerine kırılacak yazarım. bir şey olmaz dendi. sonuç hüsran. jantlar tur boyunca çatır çutur etti. vites attırıcılar tekerleği altına yaklaşmış jantlar öbür tarafa doğru kaymıştı. önde de sorun vardı. ağır darbeler almıştı iki bisiklet de belliydi. neyse turda bir şey olmadı. olsa artık kaldırır atardım muhtemelen. hasar kaydı açtırdım hikayesini anlattım. yetkili servisten kaşeli vs. bir açıklama ve her ikisi için de hasar gören parçaların fiyatlarını istedim toplamda 2 kağıtta. fotoğraflarını çektim uzun bir süreçti ama ikisinin de parasını tahsil ettim.

@Kurtuluş E.

Bu arada yanlış yazmışım, 55-42 olacak aynakol, 46 değil...

@Yusufclp Ne markaydı uzun tur yapanın katlanırı ve ekipmanları neydi

@Ahmedmlk
Bike Friday
Ekipmanlarını bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
Selamlar, katlanır bisiklet alıcam ve ortalama 20 km yaparım diye düşünüyorum bindiğim zamanlar. Donanımdan hiç anlamıyorum, isbike bisikletlerinden geçicem buna:) Sizce kaç vites olmalı? 6,7,8,21 görüyorum hep... Bütçem 1000-1500,1600 arası. Direk şunu al gitsin önerisi olan varsa da beklerim:)

@domuzcuk
Hangi bölgede yaşadığınıza bağlı yokuşlu bir güzergahta yaşıyorsanız Carraro Flexi 121 öneririm. İkinci ellere bakın.

Geri