Merhaba arkadaşlar, katlanır bir bisiklet almak istiyorum. Bisiklet için on yıl aradan sonra yeni bir tecrübem olacak. Bu konuda çok yeniyim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
@omerfaruk1 Hocam biraz daha belirleyici olmak lazım. Bütçe ne kadar, kullanım amacı nedir? Sahilde gezmek mi ulaşım mı? Yok ben anlamam vaktim de yok araştırmaya derseniz Dahon ya da Tern'in giriş seviyesi bir modelini alın gezmeye başlayın.
@omerfaruk1
2015 model dahon vybe d7 ler biraz daha uygun fiyatlı. 1 yıl sorunsuz kullanıp şehir bisikletine geçmek için sattım. Sorunsuz bir bisiklettir. Tavsiye ederim.
@Bahadır ÖZEL kardeşim, bütçem yüksek değil, ilk kez alıp kullacağım için kısa vadeli bir yatırım olsun istiyorum. Şehiriçi ulaşım amaçlı, 700 - 900 tl arasında bir katlanır bisiklet almak niyetindeyim.
@omerfaruk1
O zaman kron fd500 ya da fd1000 uygun olur. Forumda yorumlar olumlu hep. Ben kullanmadım ama benim Dahon'daki vites setinin aynısını kullanmışlar mesela fd1000'de.
Ben de ilk kez alacağım için ve katlanır bisiklet nasıl bir şey pek bilmediğim için Dahonun kısmen ucuz bir modelini aldım. Acaba memnun kalır mıyım küçük tekerlekli bisikletten falan dedim cesaret edemedim çok iyisine. Ama şimdi keşke daha üst model alsaydım diyorum, katlanır bisikletten çok memnunum çünkü. Gözüm üst modellerde şimdi. Bir kere iyisini alıp uzun süre sorunsuz kullanmak daha mantıklı tabi bütçeye göre.
yaklaşık 15 gündür ben de katlanır arayışındayım. 26 inch mosso marine le diğer 20 inchler arasında kaldım önce. sonra katlanarak bagaja girmesi ve kolayca saklanbilmesi önemli diyerek 20inhe karar verdim. carraro 121 i deneme sansım oldu. boyum 168 cm. kilo 79 biraz zayıflamak için sitiyorum zaten. sürüşü hoşuma gitti kesinlikle. carraro 121 için 880 tl fiyat aldım arka bagaj hariç donanımsal bir eksiği yok 2016 modelinin. o da elli tl ye taktırılabilir. lastikleri 1.75 yerine 1.50 olsa daha iyi olurdu. bu haliyle kullanıp sonra 1.50ye gecerim dedim. herkese keyifli sürüşler.
bende internette katlanir bisikletler hakkinda arastirma yaparken bu konuya denk geldim.
En son 15-20 sene önce bisiklet kullanmışımdır. Özellikler hakkında hiçbir bilgim yok baştan belirtmek isterim.
Bütçem 1000-1500 tl arası ama biraz daha zorlayabilirim. 2.el düşünmüyorum.
Öncelikle decathlondaki btwin katlanir bisikletleri gördüm tasarim olarak güzel beğendim ama kimseler tavsiye eder nitelikte konuşmadi.
Tern yada Dahon bu işin piiri arasındaymış onu öğrendim. Bende bu modellerden birine bakıyorum ama karar vermek zor.
Kafamdaki tek model şimdilik Tern D8. Model eski mi yeni mi bilmiyorum sadece beğendiğim için bunda karar kıldımFiyat için yüksek diyeceksiniz tanıdık vasıtası ile yaklaşık 1400-1500 arası fiyat aldım.
Sizce bu bisiklet nasildir ? tavsiye edermisiniz? Özellikleri açısından yeterli olmayan bir durumu varmidir.
Yunanistandan getirme imkanim var? Orada bu modellerin daha farklı renk seçenekleri mevcut. Fiyatı ise orjinal fiyatından 400-500 tl daha az.
@alipasha decathlondakiler çelik kadro olduğu için 2-3 kilo daha ağır oluyor. Bisikleti nasıl kullanacağınız da önemli sadece sahil bisiklet yolunda kullanacaksanız az vitesli alabilirsiniz. Ama biraz yokuş performansı istiyorsanız 8 ve üstü vitesli modellere yönelebilirsiniz. Tern D8 memnun kalacağınız bir katlanır bisiklettir.
@alipasha Tern ve Dahon d8. Ikisini de inceledim. Ve Dahob d8 aldım. Ancak tern d8 de sizi fazlasıyla memnun eder. Ben kullandım inceledim bir arkadaşımın tern d8`ini. Renk ve dizaynı da çok güzel geldi bana. Toplu taşımada kullanacağım için dahonda gidon içe katlandığından tercihim dahon oldu.
Merhaba arkadaslar biraz gec oldu ama anca vakit bulabildim. Fd1000 ve fd500 olarak 2 adet seklinde performans bisikletten aldim.bisikletlerden suan icin memnunuz.arada bir gacur gucur ettigi oluyor ama o kadarina da yapicak birsey yok.yokuslarda bizim hamligimizdan midir bilmiyorum ama bir bayilma soz konusu oluyor ) bakalim simdilik ciddi bir skinti soz konusu degil.katlanabilir olmasinin avantajini da yasamak guzel.herkese keyifli surusler
bu tern d8 ve dahon d8 i aynı yerde gorebilecegimiz bir bayi var mi? Netten baktım goremedim hic.
Sahil yolunda vs kullanmayacagim. İşe gidip gelmek için düşünüyorum. Toplam mesafem 4km git gel.
Mesela en cok kafami kurcalayan sey atiyorum eskiden dag bisikletlerinde ufak bi kaldirim vs varsa ön kaldirip gecer giderdik. Bu katlanir bisikletlerde de ayni seyimi yapicaz ön kaldirip gidersek bi yerinden katlanip düsme vs durumu olmaz degil mi
@alipasha 4 km uzun bir mesafe değil. Ben kaldırıma falan denk gelince inip öyle çıkarım. Bişey olmaz belki ama tekerler ufak olduğundan öyle yapmak durumundayım. İstanbuldaysanız sirkecide ayrı mağazalarda görebilirsiniz. Ben sirkeci yurt bisikletten aldım. Tern yoktu orda ama yanındaki mağazalarda vardı.
@baltahan
Kron ailesine hoşgeldiniz. Ben de 2 adet kron fd 500 aldım 3 ay önce. O hamlık bizde de var bisiklet ile ilgisi yok ) Keyifli sürüşler dilerim.
Merhaba ben de forumdan etkilenerek kron almak istiyorum ancak bi yandan da daha az para vermek adına Decathlon'dan btWin m, alsam diyorum. Siz pişman oldunuz mu? Bir de 500 ve 1000 modelleri arasındaki fark ne onu anlamadım.
@omergex aynen aydın beyin dedigi gibi 1 vites farkı ve sepet farkı var onun dısında degisen birsey yok. ben aldıgımdan beri cok kullanma sansım olmadı. 2 bisiklette suan bahce de yatıyor.malesef oturdugum bolge cok yokus vs oldugu icin bisiklete pek uygun degil. ama bu pazar insallah bostancı sahilde binmeyi planlıyoruz.duz yollarda gayet keyifli ama yokuslar icin uygun bir bisiklet degil.tercihinizi ona gore yapabilirsiniz.hayırlı aksamlar
Bunun gibi bişey yok mu? Hızlı bir katlanır bisiklet. Düzlükler çok buralarda tıntın gitmek istemiyor insan. Tern verge serisi var ama onlara da güç yetmez. Şehir bisikleti alıncağına şehir bisikletine kafa tutacak güzel bir katlanır bisiklet daha iyi olur kullanışlılık açısından. Bagaja koyar gezdiririm gittiğim her yerde kullanırım. Aşağıda merdiven altına koyacağıma eve çıkarırım çalınma riski olmaz. Toplu taşıma rahatlığı .... Birsürü avantajı var.
Verge serisi harika ama fiyat açısından hiç mantık dahilinde değil. Bu videonun da çok aşırı gerçek olduğunu düşünmüyorum. Zaman'la modifikasyonlar yaparak performans arttırılabilir. Ama tabiki asfaltta hız yapacam diyorsanız direk Bi yol bisikleti almak daha mantıklı
hız olayını sadece trafiğe kapalı yerlerde yapılan yarışlar ile ilgili bir konu olsun, başıma ne geldiyse hızdan geldi hep, böyle bir bisiklet le ne hızı, binin üstüne mis gibi gezin, bununla hızlanılsa bile bisikletin yapısı şekli buna uygun değil