Scudo Sports

Katlanır bisiklet araç içinde taşıma

massaget

Forum Bağımlısı
Tepki
414
Bisiklet
Dahon
Selamlar Arkadaşlar,

Katlanır bisikleti katlı halde araç içinde taşıma sorunu yaşıyorum. Henüz çantam da yok. Çantası olanlar sanırım daha rahat koyuyorlardır. Yatık koysam bagaj çok büyük olmadığı için sığmıyor. Dikine koysam çok dengesiz her frene ya da gaza bile basınca öne ve arkaya çarpma yapıyor. Nasıl sabitleyeceğimi de bulamadım. Sizler nasıl hangi posizyonda aracın neresine sallanmayacak şekilde koyuyorsunuz?

Scudo
Yatık olarak fluence in bagajına çok rahat sığıyor... Hatta bisiklet eşyalarım ve şantiye malzemelerim dahi bagajda duruyor ayakkabı, baret, yelek, matkap, ölçme cihazları vs vs...

Senin araç neydi?

Ben yatık olarak Accent bagajına ve Auris bagajına bagajın yarısını kaplayan woofer ile birlikte sığdırdım. Sele borusunu sökerek değişik kombinasyonlar denenebilir.

Fluence bagajına yan yatar olarak sığıyor ve sadece yarısını kaplıyor. Kalan yarısı kullanıma açık. Sarsıntı için laminat parke altına serilen polietilen levhadan alıp birkaç kat yapmak niyetindeyim. Bagajın dip kısmına (arka koltuğun arkası) da ince sünger olursa olur diye düşünüyorum.

Bu arada sele borusunu sökersem 2 katlanırı da sığdırırım sanki [emoji16]

Bağaj lastiği ile sabitlerseniz sağa sola çarpmaz. Bu arada siz katlanır bisiklet aldınız mı ?(yani ne aldınız anlamında ?)

@massaget yatık olarak sele borusunu çıkararak koyuyorum.. Aurisin bagajı çok küçük ancak böyle sığıyor... Sırf bu yüzden 16 inçlik bi katlanır istiyorum.. (elinde olan varsa değişebiliriz bile :) )

@massaget Çoğu mesajınızda ve açtığınız konuda, düşme olayından bahsedince bende araştırma aşamasındasınız zannetmiştim.

Ben Hyundai Getz'in arka bagajına, Dahon Vitesse D8'i diklemesine koyup ahtapot lastik kanca ile bisikletin sele borusuyla arka koltuların başlık demirlerinden geçirip sıkıca gerdiriyorum. Sonra bisikleti elimle oynatmaya çalışıyorum. Bisiklet en fazla 1 veya 2cm arka koltuktan esnemesi lazım. Bu şekilde bisikleti rahatlıkla taşıyabiliyorum.

• Beğen
Tepkiler: massaget
Arkadaşlar,

peki bende ios d9 var, (hidrolik disk Frenli) yan yatırarark bagaj' koymam da sakınca olur mu hidrolik dsikli olduğu için ?

Dandik bir mat alın ona sararak koyun, disk hafifçe çizilse bile plak gibi öter...

Ben de Octavia var, bagaj yeterli, benim sıkıntım ise bisikleti yan koyunca mil somununun bagaj halısına iz yapması ve delme riski.

Çocuğun 16" bisikleti ve benim katlanır ile birlikte 4 kişinin valizlerini de sığdırarak tatile gidebildik.

Bagajda başka eşya yoksa bisiklet sabitlemek için lastikli bagaj ağı da kullanılabilir.

Dosyalar

• th_3C5065110.jpg
    th_3C5065110.jpg
    42,5 KB · Okunma: 93
@agasarca Lastik bagaj ağı sanırım yatık şekilde koyarken işe yarayabilir.Dikine koymak için sanırım bagaj lastiği alıp yukarıda bir arkadaşın dediği gibi arka koltuk başlarına falan tutturmak lazım...

Konuyla biraz alakasız ama bende katlanır almak istiyorum ama bütçe sıkıntılı biraz bu aralar. Ucuzunu alsam bir tad vermez diye de bekliyoruz bakalım. İşw giderken katlayıp otobüs, dönüşte sürerek gelmeyi planlıyorum. Kafamdaki dahon mu p8. Ama bir yandan da kararsızlığa düşüuorum. Dandirik mandirik nryse bir tanr alıp sürmeli mi diye düşünüyoeum bu aralar. Bir sorayım dedim. Kullanan arkadaşlar varsa, illa bekleyip iyisini mi almalı. Normalde güzel bir dağ bisikletim var, tekerini incelttim ama o da hem ağır, indirio çıkarması, hem de hem se işe giderken terlemesi dert. Katlanırla belli bir randıman tutturursam terleme azalır gibi feliyor. Sonrada dağ bisikletime dönerim diyoeum veya iyi bir şehir bisikleti alırım. Twrleme azaldımı sorun azalır. Gerçi onun da işyerinde yer bulması sorun olur gibi. Katlanırla 8 km zulüm olurmu bilmiyoeum. Ara ara rampalar var.

2. el min. 7 vitesli bir model ile başlamanızı tavsiye ederim. Paranızı ayarladığınız zaman satar iyisini alırsınız ve en azından bi katlanırın nasıl olması gerektiğini, eksiklerini yada kendi tecrübelerinize göre olan modeli seçersiniz. Yeni bisikletinizi alırken. Öbür türlü etraftan duyma, satıcının yönlendirmesi ve başkalarının tecrübesi ile hareket etmiş olacaksınız.

@uurdundar

Sele borularını sökmeden sığdırmıştım.Tern Link D8 ve Dahon 5

2015-05-11 08.03.47.jpg

Bu arada bisikletleri otomobilde veya toplu taşımada sabitlemek için kamyoncuların kullandığı branda gerdirme lastiklerini kullanabilirsiniz.Nereden mi bulacaksınız.Oto Sanayi de çok ucuza bulabilirsiniz veya turlarınız sırasında yol kenarlarına bakın.Nerdeyse her turda 1-2 tane sağlam buluyorum.Aynı lastikleri bisikleti katladığınızda açılmaması içinde kullanabilirsiniz.IMG_3112.JPG

Sağol @D.Mustafa, peki ikinci el için nerelerdrn bulabilirim acaba

@Tolstoy Sahibinden.com imdadımıza yetişir. :) Şehir bisikleti kategorisi; özellik olarak katlanır seçerseniz çıkar. Birde bazıları ilana katlanır işaretlemiyor da başlığa yazıyor. Onları bulabilmek içinde en sitede sadece katlanır kelimesini aratmak faydalı olur.Umarım Hoşunuza giden uygun bir katlanır bulabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Tolstoy
Geri