Geçen ay Salcano Easy Lux 20 bisiklet aldım, yaklaşık 250 km sürdüm, 7 vitesli gayet memnunum, 7 vitesli bir bisikletten 21-30 vites performansını hızını rahatlığı kimse beklememeli elbette... Ben Ataşehirdeki evimden Erenköydeki 7 km mesafedeki işime 25-30 dk gidebiliyorum. Günlük kullanım için çok kullanışlı, elverişli bir model. Bütçem Easy lux almama yettiği için aldım, imkanım olsaydı Dahon almak isterdim, ön dişli aralığı açısından daha avantajlı olduğunu farkettim. Bisiklet gurubuyla kadıköyden kartala giderken gurupta bir dahon vardı, benden daha hızlıydı ve daha az pedal çeviriyordu. Dahonların fiyatı nerdeyse easy luxun 2 katı, bu kadar fiyat farkını normal karşılamak lazım. Salcano easy lux 20 ile sınırları zorlamak için bisikletliler derneğinin gezisiyle Bolu kartalkayaya gittik(araçla) 2 günde 50-60 km çok rahat gezdim, buna asfalt, stabilize yol, orman içi her şey dahildi. (asfaltta rampa aşağı maxımum 58 km hıza ulaştım, düz yolda ise pedalla hızım maxımum 35 km) tur boyunca çok korkmama rağmen lastiğim patlamadı. Easy lux un tur için uygun olmadığını bildiğim halde çok keyif aldım. Sirk ayısı benzetmesine gelecek olursak... Sürüş esnasında farklı bakışlar muhakkak oluyor, çoğu "aaa bisiklete bak anne-baba" şeklinde oluyor, bakışlardan rahatsız olup olmamak size kalmış bişey. Ben rahatsız olmuyorum, bu arada boyum 1.88cm / 94 kg