Firochromis
Daimi Üye
- Tepki
- 215
- İsim
- Fırat Çıngı
- Bisiklet
- Diğer
Merhaba arkadaşlar,
Bir süredir eşime bir bisiklet arayışım var. İlk baktığım kadrolar 28" mixte ler oldu ama eşim 28" lerde rahat edemeyeceğini, büyük göründüğünü söylüyor. Ben bu şekilde anlattım da, dediği tam olarak "At gibi bunlar" oldu. Talimatı hemen alıp diğer türlere göz kaydırınca da bakına bakına yolum katlanır bisikletlere kadar geldi. Bir kaç tanesinin fotoğrafını ve vieosunu gösterdim, önce "bu ne, çocuk bisikleti bu" gibisinden tepkiler verdi ama sonra kullanımını ve mantığını anlatınca da beğendi. Doğru tercih yapmak için verebileceğim bilgiler şunlar:
Bir süredir eşime bir bisiklet arayışım var. İlk baktığım kadrolar 28" mixte ler oldu ama eşim 28" lerde rahat edemeyeceğini, büyük göründüğünü söylüyor. Ben bu şekilde anlattım da, dediği tam olarak "At gibi bunlar" oldu. Talimatı hemen alıp diğer türlere göz kaydırınca da bakına bakına yolum katlanır bisikletlere kadar geldi. Bir kaç tanesinin fotoğrafını ve vieosunu gösterdim, önce "bu ne, çocuk bisikleti bu" gibisinden tepkiler verdi ama sonra kullanımını ve mantığını anlatınca da beğendi. Doğru tercih yapmak için verebileceğim bilgiler şunlar:
- Katlanır bisiklet tercih etmemin sebebi katlanabiliyor olmaları değil. Daha çok, dik oturuş pozisyonu sağlaması, hem 160cm'lik eşime hem de 180 cm'lik kendime hitap etmesi, yol bisikletlerinde bulunan top tube olmadığından dolayı kolay iniş biniş sağlaması gibi sebepler. Bu geometri de olup katlanmayan bisiklet varsa onu da düşünebilirim.
- Eşimin kullanımı, evden pek uzaklaşmadan küçük gezintiler yapmak olacak. Benim bisikletime 18 aylık oğlumuz için bir römork bağlayacağım, Bolu'nun sakin ara sokaklarında birlikte gezinti yapacağız.
- Şimdi gelelim işin eğlenceli kısmına. Bu bisiklette Campagnolo'nun 10lu sistemini kullanmak istiyorum. Dropbar ve briefter denen fren/vites kolları kullanacağım. Aynakol olarak ya 3 yapraklı bir model ya da 50/34 oranlı bir model düşünüyorum.
- 20" bir model düşünüyorum.
- Katlanırlarla ilgili kısıtlı bilgim var ama anladıım kadarıyla hepsinde gidon yüksekliği ayarı yok. Gidon ve seleyi ister eşime; ister kendime göre ayarlayabilmek benim için önemli. Aksi halde Campy seti takmamamın bir anlamı olmaz ama değil mi (Bu kısmı eşime söylemezseniz sevinirim).
- Dropbar takacağım için ve bu bisikletlerin katlanmış halinde dropbar hesaba katılmadığı için elemem gereken modeller varsa duymak isterim.
- Campy set takmak için arka açıklığın 130mm olması dışında dikkat etmem gereken bir konu var mı?