Scudo Sports

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

@alseecbu çok teşekkür ederim, epey rahatladım.

Scudo
@OkanSo
İmkaniniz varsa bence bir bayide deneyin katliyken sürmeyi. Ben çok rahat yapamamistim. Arka teker üzerinde surmeniz gerekiyor. İki teker yan yana gelip ikisi üzerinde suremiyorsunuz yani. Bu nedenle hafif sağa sola yatıyor bisiklet ama çok sorun değil. Sadece otobüse bindiğinizde sorun olabilir çünkü siz önden binip arkaya geçene kadar otobüs hareket ediyor ve sağa sola savuruyor sizi, malum otobüs şoförleri bazen rallici gibi olabiliyor :). Ternin bir modelinde çok rahat sürmüştüm ama B miydi C miydi hatirlayamadim. En güzeli bir bayide denemek bence.

• Beğen
Tepkiler: OkanSo
Ben katlanır bisiklet almak istiyorum ama biraz kararsız kaldım bu katlayıp sürme açısından bir bayanı çok zorlar mı acaba ?

@Hiilaal Katlayıp 20-25 adım elde sürmek durumunda olursanız rahatsız edici bir durum olmaz. Selesiden yada gidonundan tutarak sürükleyip gidebilirsiniz

KATLANIR BİSİKLET ÖNERİSİ RİCA ETSEM
aslında daha önce kullandım,decatlon btwin:(Düz yolda sahilde bile böyle yorulmak olamazdı.gerçi o modelleri toplatıyorlarmış.Ama ben eziyet çektim o ayrı.
Tabi yaş gereği diz problemleride var ufak ufak,evimden çıkıp şehir içi sahile inip tekrar dönmek istiyorum.Ama tabi tüm yollar düz değil rampalarda var.dolayısıyla vitesi çok,kolay katlanan.oturma selesi rahatsız edici olmayan.tümseklerdede esnek olan katlanır bisiklet almak istiyorum.Yukardaki mesajlarda carraro flexi 121 ve marine d8 arasında kaldım ama dahon 8 vites mi,çok anladığım bi konuda değil :)

@drseren, vitesi çok fiyat performans ürünü diyorsan eğer Bianchi 21 vites folding çıkardı 2018 model benim ikinci bisikletim şuan o.

normalde katlanırda küçük vitese ihtiyaç duymazsın zaten lastikler küçük hemen yol alır ama dediğim gibi bu modele bak ben aldım gayet memnunum 1150 tl ye pendik merkez bisikletten aldım. 20-25km hıza çıkabiliyorum max. genelde maltepe sahilde biniyorum oralarda takılıyorsan benim bisikleti test edebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: ~mca~ ve appendix
@drseren kesinlikle DAHON Mariner D8 tavsiye ederim, sürüş konforu süper, çok hafif, katlaması kolay, özellikle gidonun katlanınca iki teker arasında kalıyor büyük avantaj, kullanıcılar bilirler DAHON'u...alın pişman olmazsınız diyorum...

@alseecbu

Kesinlikle katılıyorum. 3 farklı katlanır bisiklet kullanmış biri olarak "Dahon işi biliyor" dedirtiyor. Tern ise biraz pahalı bence. Bianchi 21 vites katlama problemi yaşadım belki ben beceremedim. Birde ön aynakol oturma pozisyonuna göre önde bu bisiklette, dolayısıyla tek ayağımı dinlendirim deyip biraz seleden tek ayak üzerine yüklenmek isteseniz bu olmuyor. Umarım anlatabilmişimdir. Yani tasarım hatası var bana göre (yada benim vücut yapıma göre) ama Dahonda böyle bir şeyle karşılaşmadım.

• Beğen
Tepkiler: alseecbu
@drseren
Rampalar yorabilir sizi, ben bir türlü alışamadım katlanirla rampa çıkmaya, guzergahimda rampa varsa büyük bisikleti alıyorum yanıma. Spontan bir şekilde rampa çıkmam gerekirsede katlayıp otobüse biniyorum rampayi çıkana kadar, oh miss :)

Çıkamayacağım diklikteki rampalarda bisikletten inerek yürüyorum. Hem bacaklar açılıyor biraz hemde selenin verdiği rahatsızlıktan bir nebze rahatlamış oluyorum :)

• Beğen
Tepkiler: biunlu ve alseecbu
@drseren Sevim hanım o rampalar sizi 8 viteste de yorar.. Carraro flexi 121 veya Bianchi folding 21 ''yokuş'' sıkıntınıza çare olacaktır.

Ama ''ya şu yokuş bitene kadar elimde sürerim sorun değil, vücudum dinlenmiş olur..'' derseniz, kaliteli donanımı ve sorunsuz katlanır/itilebilir mekanizmaya sahip olan Dahon mariner d8'i tercih edin derim naçizane..

katlanır bisiklet. dahon mu8 ile tanıştım. bana göre değilmiş. deneme yamulma yöntemi ile öğrendiğim için, katlanır bisiklet deneyimi bana yaklaşık 500 liraya (yaklaşık 150 dolara o gün için) mal oldu. öncelikle, kısa mesafe ulaşım için ideal olduğunu söylemeliyim. yürümekten hızlı, toplu taşımadan ferah. benim gibi 4 ay bisiklete binmeyip gaza geldim mi 2 saat binen biriyseniz, yorucu.

troya nexus aldım,fiyatı uygundu ve vites olayı hakkında olumlu şeyler okudum,henüz denemedim,umarım dizlerim dağılmaz:))
teşekkürler cvplar için
anladım ki dere tepe düz giden yokuş tırmanan bi katlanır bisiklet yok,mantığına aykırı sanırım,o yüzden birazda çıkamadığım yerlerde elde taşıyıp yukardaki arkadaşımızın dediği gibi ayaklar açılır biraz:)

@drseren ben yokuş çıkıyorum. Bir seferde 6000 km yol yapanlar var yokuşlu inişli. Bence katlanırla yokuş çıkılmaz demek önyargılı olmaktır.

@seytanarabasi adlı kişinin Tweetine göz at: (link) Adamlar Kars' a gitmiş

@drseren troya güzel bisiklet, teknik konular elbette önemli bunun dışında baktığın an vurulduğun bisiklet en güzel bisiklettir bence, zamanla kullana kullana neye ihtiyacın olduğu ortaya çıkıyor ve bisiklette gerekli değişiklikleri yaptıkça daha da zevkli bir hal alıyor.. Mutlu sürüşler dilerim..

@eternalsun

Merhabalar katlanır bisiklete 20 inç dahon mariner d8le başladım 3 ay içinde sattım hem vites hemde lastiklerin küçük oluşundan bir kaviste çok sarsması vs tern joe 21 aldım 26 inç 21 vites fakat gidon alcak kaldı yükseltici aldım ideal hale geldi fakat katlama mekanizması sadece ortadan katlanır olduğu için gidon hep açık bir yere götürmede problem yaşatabiliyordu sattım şuan tern node d8 var 24 inç gidon ayarlı gidon katlamalı vs eğerki 26 inç alacaksanız gidonların döndürülebildiği ayarlanabilir bir bisiklet almanızı tavsiye ederim 20 inç alacaksanız kondisyonunuz iyiyse ve kavisli yollarla ve kaldırımlarla pek işiniz yoksa dahonun sürüş keyfi güzel benim gibi kiloluysanız :) kaldırımda kaviste sürerim ama sarsılmak istemem güvende olayım derseniz 24 inç veya 26 inç öneririm.

SElamlar mosso marine 2d için sele borusu bulan var mı boyunu biraz uzatmak istyorım standardına nazaran birde mukavemetli olması lazkm tabii
Teşekkürler

Flexi121 hafif kondisyonunuz bile varsa çıkamayacağınız yokuş yok. Martta aldım 1000 km oldu alalı daha yokuşta inipte elimde iterek çıktığım bi yer yok. Beylikdüzünden kalamışa gidip geldim yokuş düz yol hepsine uyum gösteriyor arkadaş :) ve bilmeyenler için söyleyim İstanbula tepe derler ve bu tepelerden birisi de beylikdüzüdür. Her yönde yokuş var kesinlikle düzlüğü yoktur. Büyükçekmece yokuşu esenyurt ınovia yokuşu ve haramider yokuşu e diğer kalan bölgede zaten marmaradenizi :) yani bir canım sıkıldı turlayayım floryaya gideyim deseniz muhahakak dimdik bir yokuş inip çıkmanız gerekyior ve lastikleri minik yüreği kocaman olan bu flexi 121 ile 1000 km dir aktif bir şekilde inip çıkıyorum ve o kadar güveniyorum ki Çadırlı bir tur planım var yoldaşımla :) Almayı düşünenler sakın tek aynakollu katlanır almayın düzde efsane ama yokuşta işkence olur

2D422632-4478-46B0-A92D-40CD1CB0CB6A.jpeg FE9EE8C0-3050-4184-B34A-0960A3722C9E.jpegB1620501-8972-4D5D-BBC2-70A8239F7930.jpeg BF868DB7-CD60-4D37-8535-0C23F90A8F5F.jpegC36463AB-AE91-4FDE-B5DC-5AFA7E37FD17.jpeg

Merhaba arkadaşlar, katlanır bisiklet almayı düşünüyorum. Ancak pek çok model marka kafamı karıştırdı. İlk olarak Decathlon da Btwin Tilt 500 hoşuma gitti. Biraz araştırdıkca Kron FD1000 modeli de hoş duruyor. Bütçe olarak 1000-1500TL arasında sıfır veya ikinci el olabilir. Genellikle hafta sonları bakkal market işleri için ve keyfi gezinti için kullanacağım. Tavsiyeleriniz benim için değerli olacaktır. Şimdiden teşekkür ederim.

WAS-LX1A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri