Scudo Sports

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

Decathlon tılt 500 (1400 tl 7 vites aliminyum kadro tekerleri üzerinde sürebilme)
carraro flexi 121 ( aliminyum kadro 21 vites tekerleri üzerinde sürülemiyor)
bianchi 21 vites( carraro ile aynı özellikler)
Garanti sağlamlık konusunda yardımınıza ihtiyacım var. yine tavsiye edebileceğiniz modeller varsa ederseniz çok sevinirim
yokuşlarda beni decatlonun bisikleti zorlarmı veya 3 yapraklı ayakola çevirsem nasıl olur tılt 500ü tavsiyelerinizi bekliyorum :)

• Beğen
Tepkiler: slckats
Scudo
Herkese merhaba foruma yeni kayıt oldum, konu şüphesiz belli:) Katlanabilir bisiklet alıp yollara düşmek istiyorum fakat marka/model konusunda bir karar veremediğim gibi okuduğum şeylerden sonra kafam daha da karıştı bende bilenlere sormak istedim:)

2 seçenek arasında kaldım bütçeme göre: Dahon MU D10 ve Tern Verge N8

Yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum, hoşçakalın.

Merhaba arkadaşlar katlanır bisiklet bakıyorum şuan sirkecideyim dahon boardwalk d8 fiyatı çok saçma uçmuş en son baktığımda 2700 felandı şuan 3200 küsur 2700 sanıyordum moralim bozuldu 2700 olsaydı sıkı pazarlıkla 2400 alırdım neyse sağlık olsun soho flow 8.1 ile aklımda sahibinde satılık dahon speed d7i 2014 model olan var fiyatı 1550 (link) buda linki ne yapsam bilemedim başka internette baktım bulamadım dahon boardwalk d8 modelini başka hangi mağazalarda vardır bilmiyorum tek tek gezmek gerekiyor

Dün itibariyle Kaçkar bisikletten Tern Link A7 model bisiklet alarak katlanır bisiklet ailesine bizde katılmış bulunuyoruz.Ben bagaj ve çamurluk kısımlarını çıkarttım.Hem görüntü hemde eşya taşımayıp çok yağmurlu havalarda binmeyeceğimi düşündüğümden.Daha güzel spor bir görüntü oluştu.Yarım saat 1 saat arası bir kullanım yaptım Fenerbahçe sahilde ve son derece memnun kaldım.Seat leon aracımın bağajına da iki tanesinin sığması ekstra bonus oldu benim için.Sanırım yeni olduğundan gidon koltuk gibi yerlerin açma kapama yerleri çok sert o biraz zorladı beni onun haricinde gayet memnun kaldık.Sele sert geldi bize jelli sele aldık üzerine taktık selesinin.Şimdilik pek bir şey değiştirmeyi düşünmüyorum.Uzun kullanımda memnun etmezse belki lastiklerde bir değişiklik yapabilirim.Dahon d8 aklımda kalmıştı açıkçası ama benim ihtiyacımı karşılayacak bir bisiklet olduğunu kullandıktan sonra daha iyi anladım.İlk memnuniyet durumum bu şekilde sorunlar yaşarsam ileride onları da aktarırım.Alacak arkadaşlara şimdilik tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@engincanaraz Merhaba öncelikle bütçeniz ne ve ne amaçla kullanacaksınız otobüse minibüs metro kullanacakmısınız yoksa arabanızın arkasına atıp kısa ve düz sahil gezintilerimi yapacaksınız? İkincisi evet uzun ve dik İstanbul yokuşlarında yoğun şekilde kullanım yapacaksanız 7-8 sizi zorlar, 21 vitesli almak daha avantajlı
(ayrıca katlı veya düz halde Carraro 121 tekerleri üzerinde sürülebiliyor). 3 yapraklıya çevirilebilir sanırım tilt 500 ama astarı yüzünden pahalıya gelebilir, bana kalırsa daha ucuzu ve yapılmışı varken değmez..

@BobSaginowski Merhaba, Dahon MU D10 özellik anlamında, daha hafif ve 10 vitesli yani yokuşta avantajlı..
Tern'de katlanma mekanizması çok kaliteli ve kullanışlı bir marka. VERGE N8 kullanıcılarının memnun olduğu şikayesiz bir model, kaliteli Schwalbe Kojak 20x1.35 lastiklerle geliyor. Daha çok şehir içi perfomans ve hız odaklı bir model. Birde bisikleti ne amaçla kullanacaksınız o da önemli..

Şöyle de bir alternatif var dilerseniz inceleyin, fiyat olarak iki alternatiften çok daha ucuz ve 18 vitesli
(link)
Geotech katlanır bisikletler

@BobSaginowski
@BobSaginowski

Kısaca tern verge n8 diyebiliriz. Dahonun vitesleri daha yeni model ancak n8 in daha akıcı bir bisiklet olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ayrıca dahonların gidon katlama mekanizmasında sorun yaşayanlar var. Bunlardan biri de benim. Terndeki sistem farklı ve sorunsuz.

Merhaba,

Katlanır bisiklet almak istiyorum.Alma amacım çocuklarım (9 ve 6 yasındalar) suan 20 jant kullanıyorlar ve arabaya bisikletler sığmıyor malesef.
Dün decatlon mağasındaki modellere baktım sele kısmı alçalıyor ancak gidon kısmına sabit dediler.Bu hali ile 9 yasında olan kullanabildi ancak gidon mesafesi biraz geniş olduğundan kontrolde zorlandı zamanla alısırmı bilemiyorum.
Bu konuda size danısmak yardımınızı almak istedim. Profesyonel kullanım olmadığından ucuk rakamlı olmayan makul fiyatlara hangi marka modellere bakmalıyım.

@engincanaraz flexi 121 bianchi katlı halde iken tekerleri üzerinde SÜRÜLEBİLİR 3 yaprak ayna kol kadroda yer yoksa çeviremezsin. Çoğu katlanırda aktarıcı yeri yoktur zaten tern ve dahonun üst seviye ve baska markalarda nadir modellerde 2 yaprak takılabilicek şekilde olanlar var ama 3 yaprak carraro ve bianchiden baska yok ne yaazık ki

Arkadaslar merhaba, araniza yeni katildim ve bisikletler hakkinda pek bilgim yok. En son 25 sene once cocukken surmustum. O zamanlar Bmx, Castello, Bianchi, Morishima gibi markalar vardi, muhtemelen cogu yerli uretim cakma markalardi. Simdi daha once hic duymadigim markalar var. Eskiden herkes dag bisikleti kullaniyordu, arada bir ince lastikli yol bisikleti gorunce ufo gormus gibi bakiyorduk :) Simdi cesit cesit bisiklet var.
Arabamin bagajinda tasiyabilmek ve rahatca eve cikarabilmek icin katlanir bisiklet almaya karar verdim. Daha cok trafige cikmadan, sahil seridindeki yuruyus yollarinda kullanmayi dusunuyorum. Arada bir Polonezkoy`e de gidebilirim, tabi araziye girmeden yuruyus yolunda kullanmak icin. Gozume kestirdigim model Tern Link C8. Sizce nasildir? Forumda biraz arastirdim, 20" katlanirlarin uzun boylular icin cok rahat olmadigindan bahsedilmis. Benim durumum ise tam tersi. Ben 1.75boyundayim. Sizce 20" katlanirda 1.85 ya da 1.90 boydaki birine oranla daha rahat eder miyim? 26" Tern Eclipse d16 da cok hosuma gitti, ama butcemi biraz asiyor ve arabamin bagajina sigacagini sanmiyorum. Sizce 20" katlanir benim boyda biri icin ideal midir?

@Olgay Çelik tern link c8 aldim. ilk gun sahilde 25 km gittim. boyut konusunda hic bir sorunu yok. sele kicimi agritmasa bi 25 km daha rahat giderdim :)

• Beğen
Tepkiler: romus
Merhabalar

1 - Katlanir bisiklet trainerda kullanilabilir mi?
2 - 130 kg olan birini katlanir bisiklet tasir mi?

Bilen yok mu?

Katlanir bisiklet ile hiz seviyosaniz carraro flexi 109 oneririm, 9 vitesli sora vites mevcut lastikler schwalbe kojak serisi. Fakat katlanma olayi ne.yazik ki bir dahon yada tern degil.

Merhaba.
En fazla 1500 TL civarında katlanır bisiklet tavsiyesi verebilir misiniz?Saatlaerdir forumu geziyorum.Çok fazla model ve kullanıcısı var.Aklım çok karıştı.Yanlış tercih yapmak istemiyorum.

• Beğen
@zeropoint Carraro 121, Bianchi 21 vites Katlanır, Mosso Marine 2D( 1300-1400 TL ye alınır. 100 TL ye de Ruble ve vites değişimi yapılıp canavar haline getirilir :D)

@slckats
Mosso Marine 2D isimli modelden iki çeşit var:

1- (link)

2- (link)

Carraro 121'in satış ilanına rastlamadım.

• Beğen
@zeropoint İkinci el düşünürseniz ikinci ellere bakın ben yaklaşık 3 saat önce tertemiz, faturalı, 5 aylık, on ve arka ışık, kilit, iç lastik hediyeleri ile güzel bir fiyata Carraro Flexi aldım.

• Beğen
Tepkiler: zeropoint
Geçen gün capada bir çocukta gördum lastik 20" den fazla değildi ve çok şık görünüyordu. AliExpress ürünü sanırım. Bilgisi olan var mı ? images (1).jpeg

Geri