Scudo Sports

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

@Mehmet Nejat Karahan
Diğer bisikletim de sorun yok oda klasik hollanda modeli şehir bisikleti önde v-freni var arka da oda kontra s-ram göbek den vites ne kadar yokuş varsa inip çıkıyorum ama katlanıra gelince bir tuhaf oluyorum.bakımlarını kendim yapıyorum, mesela katlanır çok ses çıkarıyor he tamam şimdi lego gibi ayrılacak diyorum kalıyorum öyle elime alıp iniyorum yokuşdan.

Scudo
@wraith
Küçük tekerli bisikletle yokuş aşağı hızlı gitmenizi önermem. Hele gidon boğazı katlanırlarda olduğu gibi kısaysa.

@Yagizz2
Yağız artık ACR jantları plastik yapmıyorlar. Benimki Magnezyum alaşımlı alüminyumdu. Mossonun ACR jantları çok sağlam. Akort gerektirmemesi de cabası :D

İkinci el Tern Link C7 buldum fakat ne Tern sitesinde ne de bu forumda bisikletle ilgili güncel bilgi var.

C7 artık üretilmiyor olabilir mi? Kullanan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi lütfen?

arkadaşlar zırhlı ve slick tarz 16 jant dış lastik varmı önerilere açığım.

@wraith
Schwalbe 16x1.25. Ben 20x1.35 ini kullandım. Akıcı bir lastik. Üstelik dayanıklılığı 6 üzerinden 4.

@slckats
Teşekkürler 1.25 çok ince kalmazmı acaba 1.50.yada 1.75 de varmı aynı marka da.

Herkese Merhaba,

Eşimle birlikte bisiklet isteğimizi daha fazla ertelemeyerek birer katlanır bisiklet almaya karar verdik. Decathlon a gidip tilt 500 model bisikletleri beğendik. Lakin buraya girip baktığımizda bu işin derya deniz oldugunu fark ettik ve açıkçası kafamiz çok karışti.

Amacımız zaman zaman şehir içerisinde (genellikle Ankara) kısa turlar ve tatile giderken arabanın koltuklarini yatırıp bisikletlerin 2 sini de katlayıp götürmek. Gittiğimiz tatil beldelerinde de işimize yarar diye düşünüyoruz.

Tilt 500 ve Carraro 121 arasında kalmış durumdayız. Değerleri önerileriniz bize yol gösterecektir. Şimdiden teşekkür ederiz.

Aynı sizin gibi düşüncelerimiz sebebiyle carraro flexi 121 satın aldık. Tilt hakkında bir bilgim yok. Eşim carraro Sportive 226 ile çıkarken zorlandığı yokuşları flexi 121 ile rahatlıkla çıktı. Yokuşu bol olan tatil yerlerine gidecek olursanız size avantaj sağlayabilir. Diğerleri için bir bilgim yok ama flexi 121'i tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: mertd
Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim. Umarım tilt 500 modelini inceleme fırsatı bulmuş bir arkadaş da görüşlerini belirtir :)

@tahrefa

• Beğen
Tepkiler: tahrefa
Bende mertd gibi sonucu merak ediyorum :)

dahon mariner d8 sahibiyim, şehir içi kullanım için ideal bir bisiklet, 20km üzeri sürüşlerde hiç tavsiye etmiyorum.

@wraith
ince olması sizi neden rahatsız ediyor? ince lastik daha hafif ve akıcı olur. üstelik slick lerde daha yakışıklı duruyor.

@slckats
Aradığım şey akıcılık değil ayrıca her ince lastik akıcı olacak diye bir kural kaide yok değilmi biraz daha konfora bakıyorum.

@wraith
siz slick ve korumalı olsun deyince aklıma gelen ve kullanarak test ettiğim en iyi lastiklerden birini söyledim. Ben o özelliklerde başka lastik bilmiyorum. Bilen arkadaşlar yardımcı olsunlar.

@mertd
Eşiniz için de alacağınıza göre Flexi 121 daha uygun olabilir. Kendinize Tilt 500, eşinize Flexi 121 de alabilirsiniz. Tilt hem daha ekonomik hem de bence kadro olarak çok daha yakışıklı.

Geri