Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

Tüm bisiklet severlere selam,

Nihayet ben de katlanır bisiklet ailesine dahil oldum ve avatarımı değiştirdim.
1 saatlik ilk kısa turumu bugün yaptım ve çok keyif aldığımı söyleyebilirim.:)

Alba fold2
13-34 ruble ve 8 vites kullanıyor.
Elektrik desteği olmadan hafif yokuşlar sorunsuz çıkılıyor.
Elektrik desteği açılırsa zaten sorun yok.:)

Scudo
@Bahadır ÖZEL 11-32 7 li sistemde sanırım yok.En az 8 li sistemde var oda kasetli olur.7 li vitesler genelde vidalı göbeğide değişmek gerekebilir.

Bence en mantıklısı 7 li sistemde arka aktarıcı Tourney ise 14-34 megarenge ruble takmak

• Beğen
Tepkiler: Bahadır ÖZEL
forumda yeniyim, ve sizlere sorularım var :)
katlanır bisiklet konusunda bir şey dikkatimi çekti.
1-) genel olarak 26 inch katlanır bisiklet neden tercih edilmiyor? burada kullanan çok az insan var.
2-) 26 inc olanların avantajları ve dezavantajları nelerdir?
3-) kron fd1500, mosso marine 26, Geotech Fold-Up 26D, dahon espresso d24 modellerinden hangisini tercih ederdiniz? bunların dışında bir öneriniz olur mu? fiyat performans olarak hangisi daha iyi?
4-) istanbul'da yaşıyorum. otobüsler(şehirler arası) katlanır bisikleti bagaja alırken problem çıkartır mı, ekstra ücret talep eder mi?
5-) katlanır bisikletin ikinci el piyasası nasıldır? mesela mosso marine 26 aldım, daha sonra elden çıkarmak istesem, hemen alıcı çıkar mı? kolay satabilir miyim?

@hgulsuyu Katlanır bisikletin biraz mantığına ters 26 inçler. Katlansın ve az yer kaplasın, taşımak sorunsuz olsun, arabanın bagajına atayım park et-devam et yapayım bu arada bagajda birazda olsun yer kalsın. Hafif olsun, toplu taşımaya rahat inip bineyim, katlayınca tekerlek üzerinde taşımak kolay olsun. Bu çerçeveden bakınca 26 inç katlanır bisiklet bana pek mantıklı gelmiyor. Taşıyan taşır saygım sonsuz ama 26 inç katlanır almam.

Merhabalar,

Bu katlanır bisikletlerin boyları ile ilgli soru sormak istiyorum. 192 cm boyunda 93 cm iç bacak boyuna sahip birisi için uygun olur mu yoksa çok küçük mü kalır? Aklımda Tilt 500 modeli vardı

Merhabalar,

Bu katlanır bisikletlerin boyları ile ilgli soru sormak istiyorum. 192 cm boyunda 93 cm iç bacak boyuna sahip birisi için uygun olur mu yoksa çok küçük mü kalır? Aklımda Tilt 500 modeli vardı

Merhaba. Boyunuz 1.92'yse, ağırlığınızı da belirtmelisiniz bence. 20" tekerlekli katlanırlar için konuşuyorsak eğer:

Decathlon Tilt 500 için kullanıcı ağırlığını maksimum 100 kg olarak belirlemiş. Dahon'da bu limit 105 kg.

Asıl sorunuza gelecek olursak, boyu 1.90'a kadar olan kişilerin 20" katlanırla sorun yaşamadıklarını biliyorum ama sizin bir denemeniz lazım sanki.

Merhaba. Boyunuz 1.92'yse, ağırlığınızı da belirtmelisiniz bence. 20" tekerlekli katlanırlar için konuşuyorsak eğer:

Decathlon Tilt 500 için kullanıcı ağırlığını maksimum 100 kg olarak belirlemiş. Dahon'da bu limit 105 kg.

Asıl sorunuza gelecek olursak, boyu 1.90'a kadar olan kişilerin 20" katlanırla sorun yaşamadıklarını biliyorum ama sizin bir denemeniz lazım sanki.

Kilo 88-90 arası gidip gelyor

• Beğen
Tepkiler: Cem Coşkun
@intikam91 Boyum 1.86 kilom 95 Dahon mariner D8 katlanır bisiklet kullanıcısıyım, Bisikletim ile çok mutluyum.

Katlanır bisiklet ile 105 kg sınırı var, 105 kg üstü olunmadığı sürece bir problem ile karşılaşılacağını zannetmiyorum.

@intikam91 Kilo sınırı genel olarak 105 olmakla beraber 120 kg üst sınırı olan modellerde mevcut ancak Türkiyede satılanına rastlamadım.190 cm için önerim Brampton olacaktır.Haricinde Dahon Tern Carraro gib imarkalara bakacaksanız eğer

Tern'de Verge
Dahon'da Mu
Carraro'da Troya benzeri kadrolara bakmanızı öneririm.Bana göre bu kadro tiplerinin sürüş ergonomisi diğer tiplere göre daha rahat.

• Beğen
Tepkiler: labil_board
@intikam91 Kilo sınırı genel olarak 105 olmakla beraber 120 kg üst sınırı olan modellerde mevcut ancak Türkiyede satılanına rastlamadım.190 cm için önerim Brampton olacaktır.Haricinde Dahon Tern Carraro gib imarkalara bakacaksanız eğer

Tern'de Verge
Dahon'da Mu
Carraro'da Troya benzeri kadrolara bakmanızı öneririm.Bana göre bu kadro tiplerinin sürüş ergonomisi diğer tiplere göre daha rahat.

Tern vergenin gidonu yükseltilemiyor. O boya uygun değil.

@matasa :) Benim bahsettiğim konu kadro tipiydi.Ama sizin konunuza da geleyim kendi web sitelerinde sürücü boy aralığı 190 cm maks olarak belirtilmiş.Gidonun yükseltilememesi 190 cm üzerinde de sorun olur heralde.Bu arada gidonun yükseltilememesi çok büyük bir dert olursa gidon değiştirilebilir.

@matasa :) Benim bahsettiğim konu kadro tipiydi.Ama sizin konunuza da geleyim kendi web sitelerinde sürücü boy aralığı 190 cm maks olarak belirtilmiş.Gidonun yükseltilememesi 190 cm üzerinde de sorun olur heralde.Bu arada gidonun yükseltilememesi çok büyük bir dert olursa gidon değiştirilebilir.

Ben de size sadece bir ekleme yaptım. Söylediğin yanlıştır demedimki. Sizden daha iyi bilmemin kesinlikle imkanı yoktur zaten. :harika:

Bir de komple gidon mu alıp değişssin yani :) Gidon yüklekliği sabit ve 190cm için kesinlikle uygun değil. Alacak olan da denemeden almasın derim. Sadece tavsiye;)

@matasa K.bakmayın ben yanlış anlamışım o zaman :)

Tabikide değiştirilebilir gidon,Ben arada düşünüyorum.Dropbar veya Bullhorn takmak için. 1 önceliğim sabit olması yükseklik alçaklık ayarı olmayacak,2. öncelikte dışa katlanmalı ki katladığım zaman sorun çıkarmasın

3 sene öncesi btwin 3 vites katlanır bisikletim vardı. sonradan sattım. şimdi yine almayı düşünüyorum. şu anda 6-7 vitesliler var. tilt500 1900 TL. bana biraz pahalı geldi, onun yerine 2. el Dahon Vybe D7 katlanır Bisiklet mi alayım 1700 TL. civarları. tilt 500 2.elleri 1500 TL..
Görüşleriniz nelerdir _?

@HasanYyz Tilt one second serisi artık yok maalesef,3 vites size yetiyorsa iki modelde uygun olabilir.Tilt Dahona göre katlanma sürülme bakımından daha iyi

Vybe D7 hangi yıl olduğuna bağlı ayrıca temiz ise oda değerlendirilebilir.

2017 bulunduğum şehirde ilan vermiş. bisiklet temiz. 2017 ama temiz duruyor. tilt500 de aklımdan çıkmıyor hani. önceki tilt 3 vitesli olanı decatlon servisi çok ilgiliydi, bu yüzden tekrar düşünüyorum. 2. elleri temiz 1500 TL. şehir dışı...
bu modele de bakmıyorum değil : Carraro Flexi 121 20 Jant 21 Vites Katlanır Bisiklet

Son düzenleme:
Merhabalar çok yüksek özellikli birsey istemediğim halde ümit katlanır bisikletlere bakıyorum kullanan varmı acaba sizce alınırmı ?

Tüm bisiklet severlere selam,

Nihayet ben de katlanır bisiklet ailesine dahil oldum ve avatarımı değiştirdim.
1 saatlik ilk kısa turumu bugün yaptım ve çok keyif aldığımı söyleyebilirim.:)
Hayırlı olsun güle güle kullanın şehir içinde kaçamak için çok yerinde bir tercih ama aman deyim gidonu gevşek tutmayın hakimiyeti kaybetmeye çok müsait gidon borusu dik ve gidon boğazı olmadığı için 🙂

Hayırlı olsun güle güle kullanın şehir içinde kaçamak için çok yerinde bir tercih ama aman deyim gidonu gevşek tutmayın hakimiyeti kaybetmeye çok müsait gidon borusu dik ve gidon boğazı olmadığı için 🙂

Uyarı için teşekkürler hocam.

Ben katlama mekanizmasını her gün kullanmıyorum.
Şu an farklı yol koşullarında 120 km tamamladım ve sorun yok.
Bunun içinde yokuş aşağı 47 km/h max hız var. Son derece güvenli ve akıcı bir bisiklet. O hızlarda kullandığım diğer bisikletlerden daha oturaklı bir yol tutuşu olduğunu söyleyebilirim.

Gidon boğazı olmamasından ne kastettiğinizi anlamadım ama gidon son derece güvenli görünüyor.

Dosyalar

• AEA4203C-5AE3-4666-B331-1697B1BEA6F6.jpeg
    AEA4203C-5AE3-4666-B331-1697B1BEA6F6.jpeg
    106,3 KB · Okunma: 46
  • Beğen
Tepkiler: Hidiman
Uyarı için teşekkürler hocam.

Ben katlama mekanizmasını her gün kullanmıyorum.
Şu an farklı yol koşullarında 120 km tamamladım ve sorun yok.
Bunun içinde yokuş aşağı 47 km/h max hız var. Son derece güvenli ve akıcı bir bisiklet. O hızlarda kullandığım diğer bisikletlerden daha oturaklı bir yol tutuşu olduğunu söyleyebilirim.

Gidon boğazı olmamasından ne kastettiğinizi anlamadım ama gidon son derece güvenli görünüyor.
Demek istediğim gidon direk düz maşadan çıkan boruya bağlı o yüzden refleks hemen elinize yansıyo ve elinizi bıraktığınız gibi sallantı başlıyo

Geri