Arkadaşlar, Salcano modifiye sevdamdan vazgeçmek zorunda kalıyorum demiştim, iyi ki vazgeçmişim...
Cuma günü Tern Verge P20 alarak katlanır bisiklette epey kademe atladım. Zaten benim istediğim çift yapraklı aynakol olan iki model vardı, biri Dahon Visc D18, diğeri de bu. Dahon burada da defalarca yazıldığı üzere ne zaman gelecek belli değil ve halihazırda yok. Ama Tern'i bizzat gidip inceledim, özellikle komponent ve malzeme kalitesi çok hoşuma gitti. Şansıma istediğim renk kombinasyonu olan turuncu-siyah da bulunca gözümü karartıp aldım.
Bugün ilk denemesi olsun diye sahilde denemesini yaptım. Yaklaşık 60 km'de sürdüm, akışını, hızlanmasını ve dengesini çok başarılı buldum. Mesela 55-11 alınca kaptırıp tempolu sürerseniz, performansı bir yol bisikletini neredeyse aratmayacak. Bunda normal bisiklettekinden daha az yorulmam da artısı. Özetle düz yolda on puanı kaptı
Asıl merak ettiğim rampa performansı. Bugünkü turda sadece Fenerbahçe orduevinin oradaki rampa(cık) az çok fikir verdi daha zorlu rampalarda da görmek lazım gidişini. Onları da geçerse artık her yola bununla gidebileceğim demektir.
Niyeti olanlar ve geniş vites aralıklı katlanır bisiklet almak isteyenler bence bu modeli değerlendirin, beğeneceksiniz...