@adnanmurat
@adnanmurat
21 hatta 24 vitesli bisikletlerde kullandım, amacımın üstünde fazladan vites var. Çok dikkat gerektiriyor. 8 vitesli bisikletlede kondisyon sahibiyseniz çok dik olmamak kaydıyla yokuş çıkabilirsiniz. Kaldıki benim amacım mobil olabilmekti.
İstanbul Gaziosmanpaşa Merkezde oturuyorum. Evden çıkıp Bebeğe Sarıyere sahil (GOP, Eyüp, Balat, Unkapanı, Karaköy, Dolmabahçe, Beşiktaş........ )şeridinden sürüp geri dönüyorum. Eyüpten sonrası yokuş olduğu ve yorulduğum için otobüse binip evime dönüyorum.
Sanırım aklınız bir parça Dahon Marinerde, evet gayet iyi ve hakkını veren bir bisiklettir. Bütçenizi zorladığınıza değer. Eğerki bütçeyi zorlamak istemiyorsanız Dahon Marinere alternatif (Lastik ve vites sistemi Dahonla aynı ve 12.8Kg) Carraro Flexi 108'i tavsiye etmiştim.
Aceleci davranmayın iyi düşünün hesap yapın.
Bir ek düşeyim; neden Carraro veya Bianchi tercih etmedim. En büyük ve baştaki etken, gidonun dışa katlanması. Gidonu dışa katlanan iki tane bisiklet markası kullandım (BTwin Hopetown ve Giant Expressway1) iyi bisiklet olmalarına rağmen gidonun dışa katlanması elde taşırken, otobüste, toplu taşıma araçlarında hep sorun yarattı.