Scudo Sports

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

çatırtı ve çuturtu yapmaması için teleskobik gidon borusu olmayan model. vitesse d8 olabilir.

Scudo
@lizard king hafiflik mükemmel katlanma şekli diyorsan kesinlikle mosso 16 town.daha kapsamlı garanti,20" rahatlığı dersen btwin tilt 500. mayıs ayında 16 town geliyor.

• Beğen
Tepkiler: lizard king
Mosso 16 TOWN V HAKKINDA. Araştırmalarımda Mosso dahil hiçkimsenin katalog dışında bilgisi bulunmamaktadır.(Benim sorduğum yerler için geçerli) Mosso'ya Fuarda sordum kendilerine onlarda beklemedeler. Gemide konteynırlardaymış Mayıs gibi gelecekmiş dediler bi sorun çıkmazsa.

Merhaba Arkadaşlar ,

Ben katlanır bisiklet almak istiyorum . Fuara gidip Bianchi ve Dahon u karşılaştırdım sürüş olarak ,niyetim Marine D8 almak ama 2400 fazla geliyor. Alamam değil ama alırım hevesim kaçar diye çekiniyorum. Normal bisikletten epey keyif alıyorum ama gittiğim yerlerde kiralıyorum , ev küçük olduğundan katlanır bisiklet ile bu olayı çözmek istiyoru
m. Deneyen karşılaştıran varsa bana 20 ya da 24 inch katlanır bisiklet tavsiyesi verebilir mi ? Bana kalsa Bianchi alacağım ama sormadan almak istemiyorum.

Teşekkürler

@adnanmurat Merhaba, kendi tecrübelerime dayanarak cevaplayacağım.
Amatör bir bisiklet kullanıcısıyım.
Bende bir süredir yeni bir katlanır aşamasındaydım. Ki bugün bisikletim geldi. DMD8 aldım.
Benimde bütçemi zorladı fakat yine seçimimi Dahondan yana kullandım.
Eviniz küçük olduğuna göre 20" üzerine çıkmayın. 24" yerli bisiklet Salcano var 1850T bandında son araştırmalarımda. Yabancı marka olarak Dahon var ama şuan satışı varmı bilmiyorum onun fiyatı 3500TLnin üzerindedir. Birde Tern Node var 24" olarak, o da yine 3500TL bandında seyrediyor.
Arabanız var ve arabaya sığdırmak gibi niyetiniz varsa bisikleti 24" bisikletten vazgeçin.
Daha düşük bütçeye yöneleceksiniz Dahon Mariner D8 alternatifi olarak Carraro Flexi 108 mutlaka inceleyin. Kimi yerde 1400TLye kadar bulabilirsiniz. 1485TLye taksitle alabilirsiniz veya 1500TL ve üzerinde N11de bulabilirsiniz.
Tercihiniz ne olursa olsun iyi günlerde kullanmanızı dilerim.
Not: Mutlaka kaskta alın, ilk önce güvenlik.

• Beğen
Tepkiler: adnanmurat
Haklisiniz ondan pek bahsetmedim istanbuldayim dolayisiyla binecegim yerde yollar duzgun ama yokus var maalesef yokusu otobusle halledicem parkda ornek istanbul eyup yenikapi . İse gidip gelmeyi de dusunuyorum ama oncelik spor amacli

Tesekkurler

Bu arada araba yok surus konforu iyi olsun onceligim

@Üye Adı selamlar neden kimse bianchi tavsiye etmiyor ya da yorumlamiyor ben mi goremedim bilmiyorum bir de bu vites cok farkediyor mu dahonlar 8 7 degisirken 21 vistesli bianchi var mesela ayni randimani farkli viteslerde mi veriyorlar

• Beğen
Tepkiler: FoldingRider
@adnanmurat hocam yokuş varsa düşünme 21 vites al ben carraro 21 vites kullanıyorum yokuşlar dert olmuyor. Eğer ki dahon tern dersen de yokuş inerken o seni taşır. Yokuş çıkarlkende sen onu :)

@adnanmurat o zaman iyi bişey olsun derseniz geotech in 18 viteslik modeli var fold up 20.1 modeli önereceğim o olur ,18 vites ve disk frenli . Daha düşük seviye olarak Bianchi ve Carraro öneririrm 21 vites opsiyonu olduğu için. Fakat Carraro 121 kullanmış biri olaral şunu söyleyim ; Carraro ve Bianchi katlanır bisikletleri katlamak istediğinizde gidon katlandığında kadro arasına girmiyor yani katlanmış olarak sola boşluğa geliyor böylece siz bisikleti katlayıp elinizle taşımadan sürmek istediğinizde ağırlık merkezinin kaymasından dolayı gidon sola(boşluğa) doğru açılıyor ve sürüş pozisyonu bozuluyor bisiklet geri açılıyor anlayacağınız mıknatıslar çok rijit değil, ama gidonu katlandığında dahonlarda ve tern deoldugu gibi kadro arasına giren modeller oldumu katladığınız gibi elde sürmek ve otobüse binmek çok daha kolay olur, keza geotech te içeriye katlanır.

@adnanmurat
@adnanmurat
21 hatta 24 vitesli bisikletlerde kullandım, amacımın üstünde fazladan vites var. Çok dikkat gerektiriyor. 8 vitesli bisikletlede kondisyon sahibiyseniz çok dik olmamak kaydıyla yokuş çıkabilirsiniz. Kaldıki benim amacım mobil olabilmekti.
İstanbul Gaziosmanpaşa Merkezde oturuyorum. Evden çıkıp Bebeğe Sarıyere sahil (GOP, Eyüp, Balat, Unkapanı, Karaköy, Dolmabahçe, Beşiktaş........ )şeridinden sürüp geri dönüyorum. Eyüpten sonrası yokuş olduğu ve yorulduğum için otobüse binip evime dönüyorum.
Sanırım aklınız bir parça Dahon Marinerde, evet gayet iyi ve hakkını veren bir bisiklettir. Bütçenizi zorladığınıza değer. Eğerki bütçeyi zorlamak istemiyorsanız Dahon Marinere alternatif (Lastik ve vites sistemi Dahonla aynı ve 12.8Kg) Carraro Flexi 108'i tavsiye etmiştim.
Aceleci davranmayın iyi düşünün hesap yapın.
Bir ek düşeyim; neden Carraro veya Bianchi tercih etmedim. En büyük ve baştaki etken, gidonun dışa katlanması. Gidonu dışa katlanan iki tane bisiklet markası kullandım (BTwin Hopetown ve Giant Expressway1) iyi bisiklet olmalarına rağmen gidonun dışa katlanması elde taşırken, otobüste, toplu taşıma araçlarında hep sorun yarattı.

@adnanmurat önceliğiniz önemli,
dahon bu konuda kendini ispat etmiş bir marka olsa da katlayıp bir araca binmeyeceğim (sadece asansöre sığsın yeter) için ve yokuşlarda da kullanacağımdan bianchi 21 vites seçtim.katlanıp taşıması kolay olması 1. tercihim olsa brompton alırdım.

• Beğen
Tepkiler: adnanmurat
MERHABALAR ARKADAŞLAR SİZDEN BİR RİCAM VARDI TERN NODE D16 MARKA BİSİKLETİ ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM ÜSTÜNDE 24X1.50 KOJAK LASTİK VAR BANA ÇOK İNCE GELMEKTE TÜRKİYEDE 1 TANE VAR SIFIR OLARAK BU BİSKLETİ ALSAM ÜSTÜNE 24X1.75 LASTİK TAKABİLİRMİYİM JANT İZİN VERİRMİ DAHA ÖNCE DAHON MARİNER D8 ALDIM FAKAT YOKUŞLARDA ÇOK KÖTÜ YOKUŞLU YERLERDE ZORLANDIĞIMDAN SATTIM AKLIMDA BİANCHİ 21 VE TERN NODE VAR TERN 16 VİTES 24 İNÇ BİANCHİ 20 İNÇ VE 21 VİTES TERNİ ALMAK İSTİYORUM FAKAT PARÇA SIKINTISI YAŞARSINIZ DERSENİZ BİANCHİ ALMAYI PLANLIYORUM KARAR VEREMEDİM SİZDEN FİKİRLER BEKLEMEKTEYİM TEŞEKKÜRLER

• Beğen
Tepkiler: slckats
@Mydonose2 24" e yabancıyım ama Tern ismi bile tek başına kalitedir.lastiklere gelince 1.50 den daha iyi performans alırsın.ben 20" bisikletimin 1.75 olan lastiklerini swalbe marathon 20*1.50 olarak değiştireceğim.

@slckats merhaba daha iyi hızlanma yapabilirim fakat türkiyede 24x1.50 lastik sadece kojak var tırtıklı yok köy yollarında sorun yaşarım diye düşünüyorum ayrıca üretimini durdurmuşlar yani bisiklete 1.75 lastik takamıyorsam direk eleyeceğim çünkü ilerde lastik bulmam zor sadece 1.50lik uyumluysa bu sebepten tereddütteyim

@Mydonose2 Tam olarak bilemesem de 20*1.75 olan janta 1.50 takılabiliyorsa 24*1.50 1.75 takılabilmeli bence.Daha tecrübeli arkadaşlar net cevap verebilirler herhalde.

• Beğen
Tepkiler: Mydonose2
@ygt bike

@ygt bike @adnanmurat

Arkadaş gayet net bir şekilde izah etmiş bianchi v-21'in problemini. Ben bisikletten gayet memnunum, ancak katlama mekanizmasını aktif bir şekilde kullanacağınız takdirde çok sıkıntı yaşayacaksınız maalesef. Kutusunda çıkan cırtını kullanarak birçok yöntem denedim ancak ağırlık merkezinin dışa kayması ağır basıyor ve tekerin dengesini bozup sürüklemeyi imkansız pozisyona sokuyor.
Bütçenizi ve isteklerinizi iyice tartıp ona göre alın. Ben bisikletimden gayet memnunum, ta ki metroyu kullanmam gerekene kadar :)

@baybora
2 yıl kullandığım Dahon Vitesse D 8 bisikletimi 1 hafta önce satarak 16 inç tekerli bisiklet arayışına girdim. Daha önce Salcanonun 16 inçlik Folda modeli vardı. Forumda bir arkadaş çocuğuyla ortak kullanıyordu. Artık üretilmiyor. Ben de 8 yaşındaki kızımla kullanabileceğim 16 inçlik katlanır bakarken verdiğiniz linke denk geldim. Brompton çok pahalı. Mosso Town ilk bakışta çok hoş duruyor. Çok beğendim. Gören duyan yakından inceleyebilen olursa yazsın lütfen. Ben de takibinde olacağım bu bisikletin.
Dahona gelince; boyum 1.70 olmasına rağmen gidon boyunun ayarlanamıyor oluşu canımı sıktı. Sele gidon arası mesafe bana fazla geliyordu. Bu da seleye dik oturuşu engelliyordu. Bir süre sonra gidona doğru uzanmak zorlaşıyordu. Genel olarak cok memnundum. Hiç ayar gerekmeden biniyordum. İlk aldığımda nasıl ayarladıysam 2 yıl sonunda öylece sattım. Bir de metrobüs kullandığımdan metrobüsün kalabalığı katlanırla binmeye elverişli olmaktan cıktı 1 - 2 senedir. Bakalım bu Mosso nasıl olacak.

Geri