Scudo Sports

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

@Yagizz2
@Adnanbarış @Haggard1963 @elric1982 @The Working Dead 5 yıl bmx ayağım kırılınca da 2 yıl enduro kafa tasım çatlayınca bırakıp crossway tür 4 yıl kullandım başladım uzun turlara o çalınınca Fitness türü kullandım 1.5 yıl. Yurt dışından dayım marin marka çok güzel bir bisiklet getirdi yanılmıyorsam 2008 yıllarında karbon bende karbonun ne olduğunu pek bilmiyorum 23 yıl lojmanda kaldık Bisiklete kilit bile takmıyordum her yere bırakıp gidiyordum sonra şehir merkezine taşındık 1 hafta sonra arkadaşlarla buluşup bisiklet turu yapacağız biri aradı beni pompa almayı unutma dedi bende eve döndüm Bisikleti apartman dışında bıraktım eve bile ayakkabılarla girip çıktım aşağıya indim bisiklet uçmuş. Haftalığımı alınca soluğu bimde aldım o zaman anladım karbonun önemini bimdeki bisiklet 100 TL ama 30 kilo neyse dedim yürüyor sonuçta aldım yaklaşık olarak 6 bin km devirdik onunla beni çok yolda bıraktı ama yinede iyi anlaşıyorduk onun sayesinde vites ayarını, yama yapmayı arka Aktarıcı kırılırsa düz vitese çevirmeyi jant akordu yapmayı öğrendim. Bir gün decathlon da geziyoruz gözüme rockrider 8.3 ilişti Sram x9 arka Aktarıcılı havalı maşalı o gün aldım beni hiç yolda bırakmadı en ufak vites ayarı bile yapmadım. Geçen yıl bir ağabeyim bana gazelle marka şehir Bisikleti hediye etti inanılmaz rahattı ve dedimki ben hayatım boyunca bisiklet kullanmamışım ve işkence çekmişim şimdi katlanır dan MTB ye binince inanılmaz rahatsız ediyor

Scudo
Uygun bir fiyata bulursam ileri ki zamanlarda bende almak istiyorum.

@Yagizz2 siz CARRARO FLEXI 121 21-V VB 20”
Kullanıyorsunuz? Memnunsunuz?
Daha çok nerede kullanıyorsunuz?
Tur çantası ve yüklü kullanıyor musunuz?
Ben bagaj alarak arkada 2 çanta + çadır taşımayı düşünüyorum. Siz FLEXI 121 i bunun için önerir misiniz? Yoksa hangisini önerirsiniz?

@ygt bike Siz kamplı bisiklet turu için hangisini öneriyorsunuz? Ben hızdan feragat edip güçlü rampa çıkışı arıyorum.
Siz bisikleti nerde kullanıyorsunuz. Tur mu yoksa ulaşımlı? Veya her ikisi mi?
Teşekkürler!

@Yagizz2 Kelebek gidon katlandığında nasıl duruyor?
Katlanma boyutu artıyor mu?

@peacelovebrgm İstanbul-Balıkesir Kapıdağ Kamplı tur (20 jant ile :-) ) bu benim tur yazımdır Şuanda katlanırdan yola geçtim. Ama efsane yokuşlarda bile yükümle tırmandım sorunsuz temiz bisiklet ama tur için çok uygun değil sele arka kısam yakın yani çadırı matı vs tam konforlu yerşetiremyiorsunuz. sarkıntılar oluşuyor. ama götürüyor kelebek gidon katlaynca çok fark ettirmedi katlandığında kelebek gidonuda katlamanız lazım

@Mydonose2

Bayağı bisiklet tecrübeniz olmuş. 26 inç ile kıyaslamanız banim alanıma girmiyor, çünkü birkaç tane 26inç bisikletim var ve onu kullanamadığım yer ve zamanlarda 20 inç düşünüyorum. Baktığım modeller Tern LİNK D8 / Verge N8 20" 8 Vites bunun karşısında da Dahon Mariner D8. Bu ikisini karşılaştırabilir misin? Kamplı turlar yapmak ve arkada 2 çanta ve çadır taşımak istiyorum. Sağlamlık ses rahatlık, akıcılık gibi yönlerden birbirinden farkı nefir? Bu hafta 1 tane Dahon D8 i deneeme amaçlı kullanacağım.
Bir diğer konuda her ikisinin de rampada bana yeterli olmadığını biliyorum. Bazı modifiyeler yapmayı düşünüyorum. Hangisi modifiyeye uygundur. Her istediğinizde hepsine modifiye yapmak mümkün mü? Benim konuştuğum ve ustalığına güvendiğim bir bisiklet servisi Dahanun 2li aynakol için uygun olmadığını Tern in ise bazı modellerinin uygun olduğunu söyledi. Turda hızdan feragat etmeyi ancak rampa çıkışında rahat olmasını istiyorum. Dahon D8 de önce ayna kolu veya rubleyi değiştirmeyi daha sonra da her ikisini değiştirmeyi düşünüyorum. Ternde ise öne 2li bir ayna kol takmayı ve arka rubleyi değiştirmeyi düşünüyorum.
3. bir alternatifte CARRARO FLEXI 121 21-V VB 20” olabilir.

Özetle sizden 2 konuda görüş almak istiyorum. 1-) Tern LİNK D8 / Verge N8 ile DAHON Mariner D8 i genel özellikleri yönündeki düşünceniz nedir?
2-) Yine Tern LİNK D8 / Verge N8 ile DAHON Mariner D8 de yapılacak modifikasyonlar yönünden ne düşünüyorsunuz?
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDREİM.

Formda diğer üyelerden de konu hakkında görüş ve öneriler alabilirsem memnun olurum.

@Yagizz2

Daha önce Kapıdağı turunu yapan bir arkadaştan görüş almıştım. Daha sonra nereden ulaştığımı hatırlayamadım. O kiş siz olabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: FoldingRider
Herkese iyi aksamlar ,

Forumun yeni kullanicisiyim. İşe gidip gelmek icin katlanır bisiklet almak istiyorum. Yol mesafesi gidiş geliş 8 km. Sirkeci - fındıkzade arası. Evim 4.katta.

Maksimum bütçe 1500 TL . Fiyat performans olarak önerebileceğiniz modeller ne olabilir ?

Vites önemli midir?

Görüşleriniz için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: slckats
@samsunlu5534 Kullandığınız yol yokuşluysa Carraro Flexi 121 tavsiye ederim.

@peacelovebrgm olabilir pek çok kişi ile fikir alışverişinde bulunmuştum

merhaba , Forum un yeni kullanıcısıyım ve bisiklet konusunda oldukça cahilim . hem spor yapmak hem de boş zaman buldukça vaktimi pedallayarak geçirmek için bisiklet almaya karar verdim ama bulunduğum yer sahil şeridine biraz uzak bu nedenle benim gibi acemi için e5 den o kadar km yapmak biraz riskli . bu nedenle katlanır bisiklet alıp araba ile istediğim noktaya ulaşıp orada binmek istiyorum. bir kac gündür forumları okuyorum genel olarak dahon ve tern markaları ön planda . bende araştırmalarımı bu yönde yaptım ancak dahon bütçemin üzerinde .
bende 2018 TERN B7 almaya karar verdim bu bisiklet hakkında fikirlerinizi çok merak ediyorum varsa başka tavsiyeleriniz severek dikkate alabilirim.

@Atakan_Vural selamlar hocam, tern b7 benimde beğendiğim ve başlangıç veya yokuşsuz şehir içi yollar için oldukça iyi bir katlanırdır. Özellikle mavisi çok hoş. Rubleleri yani arkadaki zincirin dolaştığı dişlilerin sınırı 14-28 dir.
7 vites o aralıkta dağılır ki dediğim gibi düz yolar için uygundur ki bu şu demek oluyor; bu viteslerle düz yollarda çok çok hızlı gidilmez, yokuşlarda çok çok rahat çıkılmaz.
Ama dediğim gibi oldukça yeterlidir, çok kişi bu vites aralığı ile turlara çıkıyor. Kullandıkça anlaşılacak kişisel bir durum.
Benim beğendiğim sağlam kaliteli bir bisiklettir.

Merhaba arkadaşlar, bir sorum olacak elimde carraro flexi 103 modeli mevcut şimdi eşim için ikinci bir model almak istiyorum. Sizce bianchi folding 6 mı yoksa tern link a7 mi almalıyım. Aralarında 550 TL fiyat farkı var alacağım yerde. Bu fiyat farkına tern link a7 değermi. Tern kullanmadım daha önce o yüzden bilmiyorum o kadar edip etmeyeceğini. meblağda çok geliyor gözüme 550 tl. Yardımcı olursanız sevinirim.

bu arada ikiside çamurluklu ve arka bagajlı modeller ve sıfır

Öncelikle herkese merhaba ,

İşe gidip gelmek için btwin tilt 120 katlanır bisiklet almayı düşünüyorum .Tilt 120 hakkında bilgi verebilir misiniz ?

Ayrıca Ankara içi temiz ikinci el katlanır bisiklet satan var mı ?

• Beğen
@kadir__kadir forumda Tilt 120 ye ait bir bölüm var. oradan bilgi sahibi olabilirsiniz. benim şahsi tavsiyem Tilt 120 yerine ikinci el carraro, mosso ve ya bianchi alabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: kadir__kadir
Merhaba arkadaşlar. Şimdi "hepsiburada" da gezerken bu bisiklet gözüme çarptı. Efsane Cuma indirimiyle birlikte Fiyati uygun gibi geldi bana. ilgilenen arkadaslara faydası olur diye linkini yazayım dedim buraya. Görüşmek uzere :)

(link)

• Beğen
@Gökhan Selçuk
gerçekten uygunmuş.

@peacelovebrgm
Merhaba mesajinizi daha yeni gördüm kusura bakmayin egerki almadiysaniz o dediginiz bisikletlerin icinde klasman olarak verge daha üstün 2lik lastikler ve 44 aynakolla arka 32 ruble cok dik ve uzunca bi bayiri ciktim node d8le aynakol orjinalinde 30 dur sizi sordugunuz dahonda lastikler 1.75 aynakol 52 benim gorusum kilonuz cok yoksa 46 aynakol isinizi gorur ama cok uzun yollar kateecem derseniz bayirlar rahat olsun 44 yapin yukte planliyosunuz 44 oneririm aynakol konusunda dahonada cift takabikiyorsunuz ama cinden bir parca getirmeniz gerekiyor biraz pahaliya mal oluyor hic geregi yok hem terse dusecek tek aynakol isinizi gorecektir ama uzun yol icin verge oneririm daha ince kojak lastimler asfalt kullanimda kolaylik saglayacak size ama ne alirsaniz alin iyi bisiklet soyledikleriniz 44 aynakolla gidemeyeceginiz yer yok ama verge te buyuk ihtimal gobekler daha seri gitmenizi saglayacak markadir diye dusunuyorum suan elinde olanlar bilgi verir simdiden hayirli olsun

Merhabalar ... ori marka 16 jant katlanır bisikletimden çok memnunum.Turkiye de satısı olmaması büyük kayıp.Gidon yapısı başta insana farklı geliyor ama kullanımı inanılmaz rahat .Tayland İspanya Amerika vb.ülkelerde satısı olan bir model .Bence en büyük artısı katlanır kısmı, ufacık bir çanta gibi olması. Kendi sitesinde 800 euro gibi bir fiyatı var ama ülkemizde satılsa sanırım 1000 1100 eurodan aşağı olmaz neyazikki ...184952

@rado 73
(link)
Benzeri Var hocam Türkiye de

Geri