Scudo Sports

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

@rado 73
Allah nazardan saklasın. Her ayrıntısı güzel. Her şeyiyle özel bir katlanır. Eğer bu bisiklete denk gelsem hemen alırdım. :D
Halının üzerinde durduğuna göre evin çok önemli bir üyesi olmalı. :harika:

Scudo
@Tahir Keskin
Tahir bey evet resmen gözbebeğim:) güzel dilekleriniz için teşekkür ederim... Katlanirla beraber 4 biiskletim daha var herhalde en güzel zararsız hastalık çeşidi iki teker hastalığı :)

@Atasoy
Merhabalar ... vardır sanırım ama hiç denk gelmedim keşke denk gelsekte bir iki sohbet etsek ori üzerine:)

• Muhteşem
Tepkiler: Tahir Keskin
@Bahadır ÖZEL
Bahadır hocam merhaba! Siz kojak kullanırken hangi iç lastiģi kullandınız acaba?

@Rıza_908
Merhaba, schwalbenin SV6 20x1,1-20x1,50 arası uygun iç lastikleri var. Daha kalın lastikler için olanları de zorlayınca uyuyor ama döner parçanın hafif olması önemli. N11de ya da doğa bisiklette bulabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Rıza_908
@Bahadır ÖZEL
@Bahadır ÖZEL
Teşekkürler cevab için hocam.
Peki siz daha önce kullandiğiniz dahonun gidon katlama kısmında sorun yaşadım demişsiniz neydi o sorun acaba, bende mariner d8 kullaniyorum bu arada

@Rıza_908
Gidonda gevşeme oluyordu.Sürerken katlama yerinden 1-2 milim açılıp gene kapanıyordu boşluk oluyordu. Mekanizmada dik duran bir somun var onu sıkınca geçiyordu. Ama 50-100 km'de bir tekrar sıkmam gerekiyordu. Hiç güven vermiyordu o yüzden.
Kadro katlama mekanizmasından farklı bir sistem kullanmışlar. Ternlerde kadrodakiyle aynı sistem var ve daha güvenilir.

• Beğen
@Bahadır ÖZEL
Aa evet o bende de oluyor ama boşluk yapmiyor sadece daha yumuşak kapanıb açılıyor ve bende hafif sıkıyorum somunu? ama bu sistem yeni üst düzey dahonlarda bile kullanılıyor mesela curl de. Acaba adamlar neden bu sorunu fark etmiyorlarki...

@Rıza_908
bahadırın kojakları şimdi ben kullanıyorum. daha önce tanesi 600 gr olan 20x1.75 lastikten kojak`a geçince acayip farketti, bir de duranoya geçsem ne olur siz düşünün. bahadır arkadaşımın dediği gibi en önemli şey hafiflik, arka dişli oranını büyütmek ve akıcılığı arttırmak. Bursa gibi bir yerde, yaptığım değişikliklerden sonra bir kez bile yokuşlarda tıkanmadım.

• Beğen
Tepkiler: Bahadır ÖZEL
@Rıza_908
Kronik bir sorun değil demek ki. Benden başka birinde de vardı forumda paylaşmıştı ama genelde olan bir şey değil anladığım kadarıyla.

• Beğen
@slckats
Peki kojak'ın yol tutuşu nasıl hocam güven veriyor mu ıslak havalarda vs..
Aslında iki lastik arasında kaldım
Kojak
Marathon supreme telsız olani
Supreme 300 gr falandı kojak da yaklaşık o ağırlıklarda ??

• Beğen
Tepkiler: slckats
@Rıza_908
ben çok buzlu havalar hariç yaz kış kullanıyorum. sadece bir kez kaydım. onda da çok sert fren yapmak zorunda kaldım. dişsiz olması nedeniyle çok akıcı bir lastik. çok sert bir kullanıcı değilsen ben tavsiye ederim.

• Beğen
Havalar biraz düzelsin katlanır bisiklet almak istiyorum. Bisikleti çoğunlukla sahilde turlamak ve yürüyüş yerine daha zevkli bir aktivite yapmak için istiyorum. Belki daha sonra gözüm mesafeyi yerse 18km işe gidip gelmek gibi bir düşüncem de var. Arabanın bagajında taşıyabilmek için bu tarz bir şey düşünüyorum.
Aluminyum kadro en uygun fiyatlı model Btwin Tilt500 gibi görünüyor. Tavsiye eder misiniz? Fiyatlar konusunda ucu bucağı yok bu işin anladığım kadarıyla. İlerde değiştirmek gibi bir düşüncem yok 47 yaşında 95 kilo bir adamım kimisi pedala yüklenince yamuluyor falan demiş. Öyle şeyler oluyor mu bunlarda? hafif yokuşu çıkarken diğer bisikletlere göre bir avantajı var mıdır?

@yeknet
katlanır kullanıcısı olarak ben 105 kg iken Carraro flexi 103 kullanıyordum hiç öyle pedala basarken esneme falan olmadı gerçi yaklaşık 30 kg verdim bir türlü binme fırsatı yakalayamadım uzun süredir :)bence katlanır kullanmayan kişilerin kulaktan dolma bilgilerini duymuşsunuz forumda katlanır bisikletkullanıpta pişman olan kullanıcı çok azdır diye düşünüyorum

@yeknet Bütçenizi zorlamayacaksa uzun süre kullanacaksanız Dahon Mariner; ileride değiştiririm derseniz yine Dahon Mariner alın derim.:harika:Bu bisiklet ''reşat altını'' gibidir.Satınca zarar etmezsiniz.Ben bu bisikletten para bile kazandım.:)

herkese iyi pazarlar,

(link) ümit katlanır bisiklet mi ?

(link) carraro katlanır mı ?

aradaki fiyat farkına değer mi ?

görüş ve önerilerinizi bekliyorum. teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: slckats
Alıp satmak gibi bir düşüncem yok yalnız dahon bütçemi aşıyor. Notu
@hamlet2006
Ne yazık ki o kadar bütçe yok. Hatta tilt 120 mi alsam diye düşünüyorum 2kg ağırlık fazlası haricinde bir dezavantajı olur mu acaba bir de 6 vites 7 vites çok farkeder mi

@yeknet
2 kg bence hissedilir bir fark yaratacaktır.7 vites olanda kadansınızı çok daha iyi ayarlayabilirsiniz.Tilt500 modelini alırsanız çok daha iyi olur diye düşünüyorum.

• Beğen
merhaba herkese. brompton sitesinden bir bisiklet modelledim ve yakında zamanda sipariş oluşturacağım, sürüş denemesi imkanım yok. daha önce yol bisikletim vardı 10kg civarı. yokluğunu aratır mı?
ufak bir kıyaslama yapabilir misiniz kısa mesafe sürüşler için?

@Fiz334

yol bisikleti ve katlanır bisikleti nasıl karşılaştırabiliriz ki :) çok zıt kulvarlarda iki tür. hız tutkunu iseniz brompton bile kesmez sizi galiba

Geri