Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

@Serpe Strida benim kullanım amacıma uygun değill maalesef.Ancak beğeniyorum
@Flexim Bu konuda bir şey diyemeyeceğim maalesef

Scudo
@Cgsn Dahon'da muD9,D10 ve SL11 var şuan daha üstü maalesef yok,getirmiyorlarda.Vigor zaten Tr'de yok,Viscd'de malum sitede var ikinci el.Tern'de ise verge serileri bulunabiliyor.Verge serilerinin bazılarında ön aynakolun orada aktarıcı takmak için kulak var(yani ön aynakolu 2'li veya 3'lü rahatlıkla yaparsınız)
Çok teşekkürler inceleyeceğim bu modelleri. @Serpe form olarak pek beni çekmedi model ama teşekkür ederim

Strida alın süper gerçekten her yönden dahon çok kullandım ama bu ürün daha iyi zincir derdi yok üstünüz pislenmiyor yağ pislik yok

biraz daha detaylı bilgi verir misiniz? Yokuş performansı? şehir içi uzun yol? Manevra kabiliyetli ? Vs. Gibi

@Serpe Bu arada kayışlı sistem (belt drive) Btwin'in Tilt 7,720,740,9,920,940 serilerinde ve bir kaç markada da mevcut.En güzel tarafı dediğiniz gibi yağlanma derdi yok (clean ride) ancak kayış belirli km'lerde değiştirlmeli en son 100 tl falandı

Merhabalar Arkadaşlar,
Hem bu forum da hem de bisiklet dünyasında yeniyim. Yardımınıza ihtiyacım var :) Katlanır bisiklet almak istiyorum. Bir haftadır araştırıyorum bütçeme uygun ve teknik bazı kısıtlı bilgime rağmen şu marka ve modelleri yakın buldum, bunlardan sizin tavsiye edeceğiniz , kullandığınız, önerebileceğiniz hangisidir acaba;
Tern Link A7
Dahon Vybe D7
Kron FD 1000
2020 Carraro Flexi 121D

Yardımcı olursanız çok sevinirim..

@undefined Baktığınız bisikletler arasında flexi 121 vites avantajıyla ön planda.Daha önce hiç kullanmadıysanız 21 vitesli almanız sizin yararınıza olacaktır.7-8-9 viteslerde yokuş performansı 21 vitese göre daha düşük kondisyonunuz ne kadar iyi olsada.Bu arada V frenli olan modelinide bakabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: bonder76 ve halaci
@undefined Baktığınız bisikletler arasında flexi 121 vites avantajıyla ön planda.Daha önce hiç kullanmadıysanız 21 vitesli almanız sizin yararınıza olacaktır.7-8-9 viteslerde yokuş performansı 21 vitese göre daha düşük kondisyonunuz ne kadar iyi olsada.Bu arada V frenli olan modelinide bakabilirsiniz

@cnmrtpkc Hocam çok teşekkür ederim.. bu çok önemliydi, dikkate alacağım.. 🙏

• Beğen
Tepkiler: cnmrtpkc
@cnmrtpkc flexi 121’ e geçen gün baktım. Vybe d7’ e göre epey hantal kalıyor. Birde kendim için mu d10 vardı kalın teker. Şase güzel ama tekerleri bilemedim. Mu d9 daha iyi bir seçenekmi olur acaba?

@Cgsn flexi 121'in avantajı vites tabiki dahon daha akıcıdır.ancak aralarında fiyat farkı da var karar sizin.D10 daha avnatjlı bagajıda var ayrıca lastiği çok dert etmeyin,bir çifti 300-400 tl arası bulunuyor schwalbenin.Tüm mu şaseleri aynı sayılır zaten bendeki hariç :) yeni modellerde kablolar içten geçiyor

Beyaz olan bendeki eski mu p8
Lacivert şuan kullandığım mup24

Dosyalar

• IMG_20190806_222611.jpg
    IMG_20190806_222611.jpg
    646,1 KB · Okunma: 70
  • IMG_20200109_120821.jpg
    IMG_20200109_120821.jpg
    1,2 MB · Okunma: 69
@cnmrtpkc Evet kabloların içten geçmesi harika. Mu24 nasıl memnunmusun trde varmı satışı?

@Cgsn Şuan maalesef yok.Dahon üretimde yapmıyor zaten.3-4 ay önce bir arkadaşımız için sorduk Çin'de bi bayide vardır 1500 eurolara geliyordu gümrük vs.Ben çok memnunum aradığım bir modeldi zaten.Malum sitede bir p27 var şuan bildiğim oda ikinci el ancak km yapmış(arka aktarıcıyı değiştirmişler)
imkan varsa p24,p27 veya speed tr alınabilir.Tern'de de benzer sisteme sahip Verge Tour modeli var ondan var ama (yine malum sitede) Tern extra olarak disk frenli 2018 model olmalı

• Beğen
Tepkiler: ahmettkc
Herkese merhaba. Hali hazırda btwin tilt 120 kullanıcısıyım. Yokuş tırmanma ızdırabı, ağırlık, selenin rahatsızlığı, sele borusunun eğilmesi, çevirmeli vites kolu derken bıktığımı hissettim.
Kendime sıfır katlanır bisiklet almaya karar verdim. 158 sayfanın tamamı olmasada son 80 sayfayı okudum.

Gönül isterki bi dahonum olsun ancak o kadar bütçeye çıkamıyorum
Bütçem dahilinde burada önerilen bisikletler
Troya, 121, flexi 108, tilt500 vs...
Ancak kron markasını bir türlü göremedim.
Önceki yıllarda fd500 yay kadro önerilmiş, son zamanlarda burada adı hiç anılmamış.
Kron fd3000 ile flexi108 hemen hemen aynı donanıma sahipken daha ucuz olan Kron hiç önerilmemiş.
Kron kötü bir marka mı yoksa kullanıcısı mı yok merak ediyorum.

Bisikletimi Ankarada cumartesi, pazar günleri erken saatlerde kullanacağım. Güzegahımda eğim fazla olmasada yokuşları keyifle çıkmak istiyorum. Hız yapmak gibi bir derdim yok.
Aklıma yatan flexi108 oldu. Önceki yıllarda çıkarılan turuncu renkli olanı en güzeli.
Flexi 121 önermeyin tipi hiç hoşuma gitmedi ve o sele borusu ilerde kırılır :)
Şimdi merak ettiğim diğer bir soru da şudur.
Flexi108de aynakol 52 yaprak, ruble 12-32li kasette yokuş tırmanma beni yine yoracaktır. O yüzden aynakolu değiştirmeden bu rubleye Shimano Megarange ekleyebilir miyim? Eklersem beni bir nebze rahatlatır mı?

İyi günler forumun bu tarafı pek takip ettiğim bir bölüm değil, onun için katlanır bisikletler hakkında çok bir bilgim yok. Bir arkadaşım/anim için bisiklet bakıyorum. 176 boyunda, 95 kilo kısa sürüşler yapacak tarzda yeni başlayan birisine ne önerebilirsiniz? Bütçesi 1500 lira civarlarında.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@VolkaNN Flexi 121 in geçen sene çıkan disk frenli bir modeli var kadro tipi tern verge,dahon mu kadrosuna benziyor ona baktınız mı
@MakRo katlanırlarda sürücü ağırlığı 105 km geneli bu şekilde. 1500 tl bandında 0 mı istiyor?

• Beğen
Tepkiler: MakRo
3 yildir Carraro Flexi 121 kullanicisiyim, merak ettiginiz birsey varsa cevaplayabilirim.68892289_2471386183148094_4791128497923817472_o.jpg

• Beğen
Tepkiler: Cgsn
@cnmrtpkc 2018, 2019 model diye netten arattığımda karşıma çıkan bütün görsellerde sele borusu çok geride. Dahon mu ve tern verge daha dik pozisyonda oldukları için gayet iyi ve pek flexi121 e benzetemedim açıkçası ya da ben benzettiğiniz bisikletin görselini bulamadım.
Bugün bir mağazada inceleme fırsatım oldu flexi121i. Bu kadar mı itici olur :) Lastiklerin rengine bayıldım :)

Sizden Kron yorumu bekliyorum.
Bir de 2018 flexi108e bu yıl güncelleme gelmiş heralde. Daha fazla gidon borusu yükselme, gidon borusu ve sele borusu kılavuz çizgileri, suluk kafesi delikleri ve elcikler.

Ben renk olarak 2018i çok sevdim. 2020deki kırmızı renk fena değil ama yine de pek hoşuma gitti diyemem. 2020model güncel bir bisiklet olduğu için aklımı kurcalıyor. Sizce bu güncellemelerden daha fazla gidon borusu yükselmesi önemli olabilir mi?

@undefined bahsettiğim model bu (link)

Kron hakkında çok fazla bir bilgim yok kullanan kimseyede rastlamadım
Suluk delikleri için decatlonda aparat var olup olmaması çok elzem değil ama maliyet.sele borusu çizgili olması avantaj çok katlanacaksa ancak bir süre sonra çizilebilir.Gidon tamamen size kalmış sonradan oda değiştirilebilir

Aekadaşlar Merhaba,

20 yıl aradan sonra bisiklete binmeye karar verdim. İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum yaklaşık 4-5km mesafede işe gidiş-geliş arasında kullanmak için katlanır bisklet almak istiyorum. Çok yabancı olduğum için nasıl bir seçim yapacağımı bilemedim. Kaliteli max. 3500 TL bütçe ile satın alabileceğim, bakım,arıza ile uğraştırmayacak marka/model tavsiyeniz ne olur acaba?
yaklaşık 2 gündür bir sürü forum araştırdım, video izledim epey seçenek var içinden çıkamadım. Kaliteli olarak krşıma genellikle Carraro, Dahon, Tern markaları çıkıyor. Sizce hangisi iyidir? Hangisini almalıyım? Veya daha makul iyi bir tavsiyeniz var mı? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

@cnmrtpkc Evet sıfır olarak bakıyor. Kendisi de bir 2 teker tutkunu motorunu kulüp evine bıraktığında oradan eve gitmelik yada çarşıda araç trafiğine kapalı olan yerlerde sürmek için düşünüyor. Kendisini o bütçede 3 örnek bulabildim. Kendisi de zaten Umit bisikleti sormuştu bana
(link)
(link)
(link)

Geri