@serhanaltintas
Merhaba.. 105 kiloyum, boyum da 1,78. Yani sizinle aynı ölçülerdeyiz diyebilirim
(Yaşım 48 bu arada..)
Özellikle pandemi döneminde hamlığa bağlı bir takım sağlık sorunları ile birlikte kilolar da arttı. Bir spor salonuna yazılmayı düşündüm ama, bunun yerine daha keyifli bir şey olan bisiklet kullanmaya karar verdim. Daha önce hiç bisikletim olmadı (çocukluk dahil). Sadece 90'lı yılların başında 7-8 defa Büyükada'da kiralık bisikletlere, ya da bir arkadaşımın dağ bisikletine bindim. Bisiklet sahibi olmak istememdeki öncelikli amaç kilo vermek. Tabii beslenmeye de dikkat ederek. Ama zaten hamur işi, şeker vs yemem, sevmem. 105 kilo olmamdaki sebep hareketsiz bir yaşam sürdürüyor oluşum.
Ben de Carraro Flexi 121 D modelini düşünüyorum. Tabii sıfır bulabilirsem. Bu açıdan, tecrübeleriniz ışığında size ve mesajımı okuyan arkadaşlara sormak istediğim bazı noktalar var :
(1) Gerçi siz kullandığınızı belirttiniz ama, bir kez de ben sorayım: Katlanır bisikletler 105 kilo ağırlığı olan sürücüler için uygun ve güvenli midir? Ben özellikle de kadronun katlanır kısmındaki menteşe bölümünden endişe ediyorum. Zira bisikletin en zayıf noktasının tam da bu kısım olduğunu düşünüyorum.
(2) Ana hedefimin kilo vermek olduğunu göz önünde bulundurursak, katlanır bir bisikletle de bu yapılabilir mi? Yoksa illâ ki yol veya dağ bisikleti vs mi almak daha doğru olur? Katlanır bisiklet haftasonları 15-20 km yapmak için uygun mudur? Katlanır bisikleti toplu taşıma, işe gidiş-geliş gibi durumlar için kullanmayacağım. İşime servisle gidip, geliyorum. Zaten bisikletle gidip, gelmek İstanbul gibi bir şehirde, hele de benim gibi bisiklet tecrübesi oldukça az biri için tehlikeli olur. Katlanır tercihimdeki amaç, bisikleti kullanmadığım zamanlar evimde muhafaza edebilmek. Çünkü 10. katta oturuyorum. Bir büyük dağ bisikleti alıp, asansör olsa da asansöre sığdırmak ve yukarı taşımak çok çok zor.
İlginiz için teşekkür ediyor, hepimiz için güvenli ve keyifli sürüşler diliyorum.
not: Sistem izin vermediği için mesaj alıntısı yapamadım.