Scudo Sports

Katlanır bisikletle tura çıkılır mı?

alper tunga öldü mü?
mısrasına bkz. linki atıp açılan sayfada da sadece "öldü" yazılan bir eksi sözlük sayfası geldi aklıma bu başlığı okuyunca.

Scudo
Biz daha katlanır bisiklet almayı planlarken arkadaşlar "katlanır bisikletle tura çıkılır mı?" diye başlık açmışlar :). Elbette katlanır bisikletle tura çıkılabilir. Fakat bunun için aşırı derecede kondisyon gerekir diye düşünüyorum. Sonuçta katlanır bisikletler şehir içi ulaşım için tasarlanmış. Yani en azından benim için şehir içi ulaşımımı sağlayacak aldığımda. Bir de şunu söyleyeyim, eğer kondisyonunuz tam değilse ve illa ki katlanır bisikletle tura çıkmak istiyorsanız, bir arkadaşımın bana söylediğini sizlere söyleyeyim. Katlanır bisikletle büyük bir tura hazırlanıyorsanız ve kondisyonunuzun iyi olmadığını düşünüyorsanız, kendinize her gün 5-10 km'lik bir mesafe belirleyin. Her gün bu mesafeyi biraz daha artırarak bitirmeye çalışın. Kondisyonsuz bisiklet sürmek, Muslera'sız Galatasaray gibidir :) İyi pedallamalar herkese.

@A.Tahsin

:) Sn A.Tahsin benim hızlı gitmek gibi bir ihtiyaç/sorunum yok. Çok sıra dışı bir şey olmadığı müddetçe araç kullanırken de 90 km/saat hızı asla aşmam. Hatta benimle yolculuk edenler "Mesut kardeşim senin aracın 95 yapmıyor mu?" diye sorarlar.

Katlanır bisikletim şehir içi ulaşımda toplu taşımayla istediğim yere belimle gelebilsin yeterli.
Ondan sonra keyifli keyifli gezer, yorulduğumda aynı şekilde toplu taşıma ile geri dönerim.

Bisikletimin bütün ayar,tamir ve bakımını kendim yapıyorum. Bu nedenle vites/fren vs ayarı sorun olmuyor. Keyifle yapıyorum. Katlandığı zaman oluşan ebatlar konusunda bir şey diyemiyorum. Çünkü daha önce hiç katlanır bisiklet kullanmadım, kıyas yapamıyorum.

Esen kalın.

@A.Tahsin
:) Güzel günlerde kullanın. Ben bisikletimi henüz sokağa çıkarmadım. Sokak hava şartları nedeniyle ıslak, çamur kıyamadım. Evim büyük (salon, koridor, oda 20 metre) evimde tur atıyorum (şaka değil ciddiyim).

Yalnız bir şeyi fark ettim, katlanır bisikletin gidonu müthiş hassas. 26 İnç şehir bisikletimin gidonu daha ağırdı sanki. Katlanır bisikletimin gidonu en ufak bir reflekse hemen tepki veriyor.

Ancak bir özelliği var ki; bisikletime evimde bindikten sonra sanki turdan gelmişim gibi katlayıp yanı başıma bırakıyorum. :)

Esen kalın.

Merhaba arkadaşlar,yeni üyeyim.Carraro Flexi121 bisikletimle yazın Ege-Akdeniz civarında rota planlamasını henüz yapmadığım iki haftalık bir tur/gezinti düşünüyorum.Amacım yol almak değil, geze geze kamp yaparak dinlenmek.Kimileri katlanılır bisikletle tura çıkılmaz dese de ben deneyeceğim,ve örnekleri var. Bisikletle ilgili teknik detaylara sahip değilim,Şimdilik kondisyonumu arttırmak için akşamları fırsat buldukça 10 km kadar yol yapıyorum.Düşündüğüm gezi için gerekenleri tespit etmeye çalışıyorum bu aralar.Elbette tecrübeli arkadaşlara danışmadan olmazdı.

1- Ege-Akdeniz tarafında önerebileceğiniz yokuşu fazla yorucu olmayan,bol manzaralı ve tek başına gezen birine uygun güvenli rotalar var mı ?
2- Az sorunlu bir yolculuk için yanımda mutlaka olması gerekenler nelerdir ?
3-Carraro Flexi121 için uyumlu portbagaj,heybe,diğer uyumlu çantalar nelerdir,önereceğiniz ürünler nelerdir ?
4- Bu sorulara yanıt aramak için başka hangi forumlara yazabilirim ?

@hanife akbaba
Şu katlanır bisikletler bana tur için uygun gelmiyor, hele yüklü iken 20 inç bana tehlikeli geliyor.
Sizinde dediğiniz gibi denemekte fayda var. Tecrübelerinizi buraya aktarırsanız iyi olur.

@Kurtuluş E.
"Selamsın Bandosu ve TurİST" Ortak tura çıktılar. turuda campingciler düzenledi.
Bende Selamsız Bandosu Kurucusu olarak sırf şu katlanır garabetinden dolayı duyduğum rahatsızlıklardan grubu bıraktım.
Neticede 500-600 tl olan Carraro bisiklet işte, Yolda yüklü bence facia dır, hamalıktır. BENCE:)

@asusmune valla neticede elimdeki 500-600 tl lik carraro bisiklet,bununla bişeyler yapmam gerekiyor...gerci 500 tl kadar az değil ama neyse...Ben bu bisikletle ilgili farklı fikirleri/değerlendirmeleri biliyorum,,,geziye çıkayım mı diye sormadım ki,geziye çıkacağımı ve deneyeceğimi yazdım,ve öneri istedim...tü kaka yorumu değil sorularıma cevaben öneri sordum....İsterseniz kendi bisikletinizi bana 15 günlüğüne verirseniz belki hamallıktan kurtulurum...
Yorumunuz için teşekkürler

@hanife akbaba
Sayın Bayan siz soruyu yanlış yere sormuşsunuz, başlığa bakarsanız " Katlanırla tura çıkılır mı? " gayet açık değilmi.
Ben 500 tl yi küçümsemedim, 500 tl bisikletlerini muhteşemüstü aletler gibi reklamasyon yapanlar için di:)
Bisiklet 15 gün değil yanlışlıkla dokunanlara bile uyuz olan biriyim.:)
Katlanır yorumlarınızı da keyifle okumayı beklerim, keyif alıpta yazarsanız?
Saygılar sayın bayan.

@Kurtuluş E.
Katlanır bisikletle tura çıkanların asıl avantajı turun bazı kısımlarını otobüsle tamamlayabilmeleri ..diye biliyorum.
Tabi tercih edilen rota ve ortalama hız vb dikkate almak lazım.:)

@asusmune forumda yeni olduğunu belirttim, kendi bisikletimle ilgili bulduğum foruma yazdım..3.soruyu da okumuş olmalısınız...herkes kendi bütçesine göre 500 tl lik bisikletiyle muhteşemüstü keyifler almaya çalışıyor olabilir mi ? Ne var bunda ? Kimse binmesin,sadece siz binin bisiklete..bence siz benim iletilerime yanıt yazmayı sürdürmeyin, ve mümkünse "Sayın Bayan" ifadesini bir an evvel zihininzden silin...

@hanife akbaba

Daha geçen hafta İzmir - Çanakkale turu yapıp gelmiş biri olarak ilk iki sorunuza nacizane cevap vermek isterim.

Kondiyon için zamanınız olduğunda daha uzun sürüşler yapın. Eğer mümkün değilse 10 km lik sürüşlerinizde kendinizi biraz zorlayın. Yani nabzınız yükselsin bacaklarınız biraz yorulsun. Ya da kısa ama dik yokuşlar varsa çevrenizde onlar mutlaka çıkmaya çalışın. Vakit bulduğunuzda da kendinizi yormadan uzun sürüşler yapmaya çalışın. Bunlar hem sizin için tur provası olacak, hem dayanıklılığınızı arttıracak, hem seleyle ayarlarla ilgili -varsa- rahatsızlıklarınızı ortaya çıkaracaktır.

Ege - Akdeniz yolları özelinde söylemiyorum ama her türlü uzun turda karşınıza yokuşlar çıkacaktır. Hele bol manzara diyorsanız zaten yokuşsuz bir alan düşünmeyin bile. Emin olun bir manzara, yol, yerleşim ne kadar güzelse yolu o kadar zorludur. :) Ayrıca uzun bir turda rüzgarın karşınızdan esmesi de yüksek ihtimal ki bu da ufak bir yokuş yaratır dümdüz yolda. O yüzden yorucu olup olmamasına bakmayın. Baştan kondisyonunuzu yükseltmeye çalışın. Turdayken de yokuşlardan korkmayın vazgeçmeyin çıkmaya başlayın gerisi gelecektir.

Güvenlik konusunda temel ekipmanlar kask eldiven yelek ışıklar zaten olacaktır. Genelde forumda araçlarla, insanlarla ilgili korkunç hikayeler dönse de bu olayların sayısı yaşanan güzel olaylardan çok çok daha az. Yani şöyle diyelim yolda yürürken, işe giderken kötü niyetli biriyle karşılaşma ihtimaliniz ne kadarsa turda da o kadardır.

Yolculuk için google a bisiklet turu yazıp tüm turcuların ekipman listelerini inceleyin. Hepsinden gereklileri, işinize yarayabilecek olanları inceleyerek kendi listenizi oluşturun. Temel olarak en gerekli ne diye sorarsanız bisiklet yedek parçaları derim herhalde. Sonuçta uzun turda bisikletiniz sizin aracınız, eviniz oluyor. O nedenle her şeyden daha kıymetli oluyor. Yemekten, içmekten, uyumaktan bile belki. :)

Diğer sorularla ilgili bilgim yok. Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi günler...

@ventiol çok teşekkürler, elbette yardımcı oldunuz,özellikle kondisyon konusundaki önerilerinizle.Zaten düzenli olarak koşan biriyim.Bisikletle ilgili kondisyonumu ise yaza kadar şimdikinden daha iyi duruma getirebileceğimi sanıyorum..Güvenlikle ilgili temel ekipmanlarım var,diğerlerini ise yavaş yavaş temin edeceğim...Çook teşekkürler.

@hanife akbaba hanım...Tebrikler...Mesele de zor olanı başarmak zaten...Eğer ki bu bisiklet yerine şehir bisikleti ile tura çıkmak isterseniz haberim olsun, ben benim Cube marka şehir bisikletimi size gönderebilirim. Önemli olan niyetlenmeniz. Kolay gelsin.

Geri