Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanırla İstanbul turu

Demir Atlı Adam

Sunroofa değil gökyüzüne inananlar
Kayıt
11 Nisan 2014
Mesaj
2.030
Tepki
3.108
Şehir
Ankara
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba pedaldaşlar. Hayatında İstanbul'a bir kez gitmiş , TT stadyumunda maç izleyip, az buçuk Taksim, Nevizade gezip gelmiş yani anlayacağınız İstanbul'u hiç bilmeyen biri olarak, iki arkadaş katlanır bisikletlerimizi otobüse atıp 5-6 günlük bir tur yapmak istiyoruz.

İstanbul'un gezilecek görülecek yerlerini tespit etmeye çalışıyoruz. Konaklama için kamp kurmamız imkansızmış sanırım. O nedenle ucuz oteller veya olursa öğretmenevi, misafirhaneler tercih etmeyi düşünüyoruz. Bu konaklama için tavsiyelerinizi almak isterim.

Diğer konu ise bahsettiğim gibi İstanbul'u hiç bilmeyen kişiler olarak bisikletle zorluk yaşar mıyız? Bizi bekleyen tehlike veya ne gibi sorunlar yaşarız. Yoksa hiç uğraşmayıp tur firmasına 900 TL verip 6 günlük tur yapmak daha mı kolay ve doyurucu olur bizim için. Ne dersiniz?
 
  • Beğen
Tepkiler: avcioglu
Scudo
Ne desem bilemedim. İstanbul'da yıllardır bisiklete biniyoruz. Binilebiliyor yani. Ama Kırşehir'in sakin trafik ortamından çıkıp buraya girince insan ne hisseder bilemiyorum.
 
Bisiklet özgürlüktür , fakat turla giderseniz 40 kişiye bağlı olacaksınız ...

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
  • Beğen
Tepkiler: Demir Atlı Adam
İstanbul çok yokuşlu ve engebeli, bisikletle çok yorulursunuz gibime geliyor. Fakat trafiği kırşehirinkinden yoğun olsa da düzenlidir. Şöyle bir kitap önerebilirim, Adım Adım Gezi Rotaları (link)
Bence gezeceğiniz yere toplutaşıma ile gidip yürüyerek gemeniz lazım. Bisiklet size yük olur. Müzelere filan girip çıkarkende zorluk
 
İstanbul'da trafik dışında herhangi bir tehlike ile karşılaşacağınızı sanmıyorum,usul usul geze geze giderseniz sorun olmaz.. Yokuşları olan şehirdir ve katlanır bisikletle 7-8 vitesin yetersiz kaldığı yerlerde elimizle süreriz derseniz sorun olmaz.. Bütün şehri sahil bandından zevkle gezebilirsiniz mesela, düzdür ve sürmesi zevkli olur.. Ama Çamlıca Tepesini de göreyim veya Eminönü'nden Taksim'e çıkayım dediğinizde yokuşlar zorlar, bu gibi kısımlarda katlayıp otobüse metroya dolmuşa binerseniz gayet de güzel gezmiş olursunuz..

Kamp kurmak isterseniz de şehrin belli alanlarında Moda Sahil, Samatya Sahil gibi yerlerde kamp kurabilirsiniz, ama güvenlik açısından pek tavsiye etmem..
 
@ÇerkesOnur

Japonya'dan gelmiş, bisikletle Marmara denizi turu atan bir Japonla Caddebostan sahilde karşılaşmıştım. Terkedilmiş köşkün yakınlarında kuytu bir yere kamp atıyordu. Ne kadar güvenli olduğu tartışılır.

Güvenlik açısından şu hususlara dikkat:

1) Mümkün mertebe merkezi yerlerde gezin, Bağcılar, Sultanbeyli vb. tekinsiz yerlere girmemeye çalışın. Bisikletiniz elle tutulur bir şeyse bıçakla gasp edilebilirsiniz. (2 gün önce forumdan birisinin başına geldi). Eğer buralara bisikletle illa ki gidecekseniz bisan mountain cat'le falan gidin.

2) Bisikletinizde muhakkak sol dikiz aynası bulunsun. T*ksi, m*nibüs, d*lmuş, s*rvis, h*friyat aracı görürseniz yolun kenarına sıvışın, tabakhaneye b*k yetiştiriyorlarmış gibi sollayıp geçsinler. Bu araçların sürücüleri trafiği video oyunu, direksiyonu joystick, bisikletleri öldürüldüğünde puan getiren oyun karakterleri olarak görmekteler. Bunların birine kafa tutup kavga etmeye kalkarsanız 6 tanesi birden kafanıza levyeyi indirebilir.

3) Yukarıdaki gibi bir araç arkadan gelmiyorsa ve araçlarla aynı hızda gidebiliyorsanız, trafik de yeterince akıyorsa sağ şeridi kapamak daha güvenlidir. Yolun kenarından gidildiğinde özel otolar daha çok sıkıştırıyor.

4) Kırmızı ışıklarda beklerken en önde olmayın. Bisikletleri tamponla bilerek ittirirler İstanbul'da (başıma 3 kere geldi oradan biliyorum). En öndeyseniz kaldırıma yanaşın.
 
Kararsızlığım ve karamsarlığım daha çok arttı. @ÇerkesOnur bende dediğiniz gibi yaparım diye düşünüyorum. Kimi yerde katlanır , kimi yerde toplu ulaşım...
 
  • Beğen
Tepkiler: ÇerkesOnur
Canınızı seviyosanız bisikletle E5'den gitmeyin. Üniversitedeyken kayıt zamanları gidip kaldığım biyer olduğu için uygun fiyatlı olarak İstinye körfez oteli önerebilirim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Demir Atlı Adam
@oflaz Arkana m*nibüs, kuş model araba(mümkünse modifiyeli olsun), fd6 veya daha eski kasadan honda civic (o da mümkünse modifiyeli olsun) alıp en ön sırada kırmızı ışıkta bekleyerek sen de bu deneyimi tadabilirsin.
 
  • Beğen
Tepkiler: oflaz
Geri