Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kaz Tüyü Nasıl Elde Ediliyor? !!!!!! Vahşet +18

ufuk güneş

Forum Demirbaşı
Tepki
311
Kuştüyü nasıl elde edilir?
Ördekler ve kazlar boyunlarından tutulur, bacakları bağlanır ve tüyleri yolunur. Kurtulmak için çırpınan hayvanlar derin yaralar alır. Tüy yolma işleminin ardından hayvanlar, bir sonraki işleme kadar kapalı kalacakları kafeslere konur. Bu işlem hayvan yaklaşık 9 haftalıkken başlar ve hayvanın kesileceği güne kadar altı haftada bir gerçekleştirilir. Tüyler çoğunlukla eti için yetiştirilen kazlardan ve ördeklerden yolunur. Avrupa ülkelerinde yaygın olan kaz ciğeri üretiminde kullanılan hayvanlar muazzam acılar çekerler. Günde altı defaya kadar, boğazlarına geçirilen bir tüp aracılığıyla zorla beslenirler: Midelerine 3 kilograma kadar tuzlu ve yağlı mısır lapası pompalanır. Sonunda hayvanın karaciğeri şişerek normal boyutlarının dört katına çıkar. Kuştüyünün sentetik alternatişeri hem hayvanlara zarar vermez hem de çok daha ucuzdur ve her türlü hava koşulunda geçirmezliğini korur.

Bu da videosu: (özellikle ilk videoya dikkat 18 yaşından küçükler izleyemez)

(link)

(link)

Kaz tüyü dehşetine katkıda bulunmamak, kaz tüyü endüstrisini büyüterek daha fazla canın ölümüne sebep olmamak için, arz talep dengesinin tarafı olarak talebi artırmak suretiyle arzı - yani bu canlara uygulanan bu işkenceleri artırmamak için kaz tüyü ürün satın almaktan vazgeçin. zaten bilinçli bir tüketici iseniz, lüks karşıtı ve hayvan haklarına duyarlı bir bireyseniz de, çevrenize bu kaz tüyü işkencesini aktararak, onların da kaz tüyü ürünler satın almasını engelleyin, çevrenizi bu konuda bilinçlendirin.
kaz tüyü ürünlere örnekler: montlar, kabanlar, yastık ve yorganlar, yataklar v.s.
çok sayıda üründe bu işkence sonucunda elde edilen tüy kullanılmaktadır. ürünün dışında tüy olmamasına aldanmamak, etiketi mutlaka okumak ve söz konusu üründe kaz tüyü kullanılıp kullanılmadığını araştırıp iyice emin olmak gerekmektedir hayvan haklarının iyileştirilmesi, hayvana karşı zulümlerden olan kaz tüyü zulmünün önlenmesi adına. mont/kaban/yatak/yastık/yorgan v.s. için canların tüyleri videodaki şekilde yolunuyor, canlar çoğunlukla bu işlem sonucunda yaralanıyor, ölüyor.
Bu konuyu ne kadar çok kişinin görmesini sağlarsak o kadar hayvanında acı çekmesini önlemiş oluruz.

Alıntıdır...

Scudo
ağır görüntüler cidden cok üzücü keske gerçek olmasa bunlar. kaz tüyü ürünü araştırmaya gerek yok kullanan her ürün övünerek yazıyor zaten montlarda da 200 liranın üstündeki ürünler genelde kaz tüyünden oluyor outdoor markaların neredeyse hepsi bu tüyü kullanıyor. ben hiç tüylü mont kullanmıyorum teknoloji kumaşlı ince fakat bir hayli dış etkenlere korumalı ürünleri tercih ediyorum.

Kendi türüne bile acımasız olan insanoğlundan beklenecek bir gaddarlık. İnsan merhamet ve vicdan duygusundan mahrum oldu mu sonuçları böyle oluyor. Doğada zevk için öldüren tek varlık olmanın utancıyla yaşıyoruz. Allah bu kadar gaddarlık ve cinayetlere İnsanlara yine iyi rızık veriyor. Bu yapılanları görmüyor ya da duymuyor olsak da bu bizi işlenen cinayetlerin ve yapılan bu tür gaddarlıkların günahlarından muaf kılmaz. Sabah sabah yine insanlığımdan utandım. Bir şey yapamamanın vermiş olduğu eziklik hissi ise tarif edilir gibi değil.

Arkadaşlar günaydınlar, merhabalar,

Bu paylaşımı gerçekleştiren arkadaşa teşekkürler, fakat gelin görün kü, şu anda bizlerin desek mi demesek mi bilemiyorum, bir kısım halkımızın ya da meraklısının diyelim ya da nasıl denilebilir, Columbia vb. marka ürünler olsun, Beymen vs. gibi mağazalarda bulunan bir çok fahiş fiyatlı Paul Smith vb. liste uzun uzadıya gider, ısı mukavemeti sağlayan giyim vb. tekstilde bu kaz tüyü dediğimiz ürün bir şekilde az veya çok kullanılmakta, bu yazıyı okuyunca insan bir kere daha düşünüyor tabi ama iş nihai tüketicide bitiyor, zevkler ve renkler,

• Beğen
Tepkiler: Mustafa BAYRAKTAR
Çok şükür ki bugüne kadar içinde tüy (kaz, ördek, hindi) içeren bir ürün almamışım. Zaten aldığım ürünlerin pamuklu ve yünlü olmasına dikkat ederim. İyi bu görüntüleri izledim. Artık tüy (kaz, ördek, hindi) içeren bir ürün almamaya daha dikkat ederim. Satan firmaları da ifşa etmek için elimden geleni yapacağım.

Bir ürünün ''animal free'', yani hayvansal olmayan malzemeden yapıldığı nasıl anlaşılır?
Elimde epey outdoor ürün var, Jack Wolfskin palto, tişört, Merrell ayakkabı, Lafuma pantolon, şort...vs.
Her birini kontrol etmek istiyorum.

Çok pahalı olduğu için kaz tüyü almadım hiç, iyiki de almamışım; ucuz olsa bile artık kesinlikle hayır diyorum. Almayın, aldırmayın ...

Askere gidene kadar et ürünü yemedim, askerde açlık ve yorgunluktan tüberküloz olunca mecburen hemen her yemeğin içinde olduğu için yemek zorunda kaldım.

Bizimle aynı gezegeni paylaşma talihsizliğinde olan diğer canlıları kesip parçalayıp bedenlerini yediğimize inanamıyorum.İnsanlığın geldiği noktada başka bir canlıyı öldürüp yemesine gerek yok.Sadece uç coğrafi noktalarda yaşayan yada ticaretle işi olmayan kapalı gurupların geleneksel yemek alışkanlıklarını, yani sadece hayatta kalabilecekleri kadar avlanmalarını anlarım.

Kentlerde yaşayan ve marketlerden alışveriş yapan insanların parçalanmış canlıların paketlenmiş bedenlerini alıp yemeleri kabul edilir bir şey değil.Damak zevki bu vahşetin haklı sebebi olamaz.Protein ihtiyacı vs. gibi güya insan fizyolojisinin ihtiyaç duyduğu besinleri karşılama amaçlı tüketim de kocaman bir yalandır.İnsan ot obur bir canlı türüdür.Ağız, diş ve çene yapısından başlayıp, mide bağırsak ve sindirip enzimleri ile devam eden süreç ot obur beslenmeye göre evrimleşmiştir.

Et tüketimi başta sindirim ve kan dolaşımına zarar verir.Etin sindirimi zordur.Et obur canlılar avlandıktan sonra uzun süre sindirim ihtiyacı nedeniyle dinlenmek zorunda kalırlar.Sadece bitkisel ürünlerle beslendiği için ölen yada hastalanan birisini duyan bilen var mı?Tam tersine bu insanlar çok daha sağlıklıdır.

Et ve hayvansal ürünler üzerine kurulu küresel boyutlarda devasa bir ticaret ağı mevcut.Bu sektörde çalışan milyonlarca insan var.Yukarıda yazdıklarımı çıkıp anlatan doktorlar, politikacılar, sanatçılar, bilim insanları ya susturulmaya çalışılıyor yada söylediklerinin doğru olmadığına dair şirketlerce satın alınmış meslektaşları tarafından uydurma deliller kamuoyunun gözüne sokuluyor. Konuyu umursamayan ve kazandığı parayı yemekle meşgul doktor ve bilim adamları ise büyük çoğunluğu oluşturmakta. Para gelen yere karşı durmak, delice ve boş bir çaba olarak görülmekte. Bu işin anahtarı "para" dır.İnsanlar bilinçlendikçe hayvansal ürünleri satın almaktan vazgeçecekler.Bu ürünleri üretenler de mecburen bu işten vazgeçecekler. Burada tek tek hepimize sorumluluk düşmekte.Bir şey yapın demiyorum, tam tersine bir şey yapmayın diyorum.Hayvansal ürün almayın.

Ben artık belime taktığım kemerden, ayağıma giydiğim ayakkabıya kadar kullandığım her şeyin tekstil ürünü olmasına dikkat ediyorum.Teknoloji ve tekstil sektörü uzun süredir bunu mümkün kılıyor.Bu arada marketlerdeki kırmızı renk ağırlıklı et reyonlarına bakmadan geçmeye çalışıyorum, çünkü ciddi olarak midem bulanıyor.Hayvanları kesip parçalayıp paketlemişler, etiket koyup satıyorlar.Yarın bir gün bizden daha akıllı bir canlının evrimleşip bizi kesip parçalayıp kendi marketlerinde satması ne kadar normalse bu da o kadar normal.

Et yememek elitist bir tavır değil, iyi düşünün.Et son derece pahalı.Beslenmek için aldığım ürünler et ürünlerinden çok daha ucuz.Bugüne kadar ölmedim, en son hastaneye de 3 yıl önce gittim.Sindirimle ilgili hiçbir şikayetim yok, beslenme yetersizliği çekmiyorum.Buna bağlı bir hastalığım falan da yok.Üstelik her gün spor yapan birisiyim.Gün içerisinde de işim gereği yoğun enerji harcıyorum.Eti hayatımdan tamamen çıkardım.Et olmadan da oluyor, hem de gayet güzel oluyor.Alışkanlıklarınız değiştirin.Sorgulayın, gözden geçirin.Milyonlarca insan yapıyor diye aynı şeyleri yapmak sizin doğru şeyi yaptığınızı göstermez.Et tüketmek bir ihtiyaç değil alışkanlıktır.Sigara gibi.

Şu animasyon durumu gayet güzel özetliyor:

(link)

• Beğen
Tepkiler: Okan Örs
Arkadaşlar kimsenin kimseye uyarı mesajı yazmaya hakkı yoktur.Silinmesi gereken mesajları da yönetim karar verir.Lütfen üyeler arası birbiriniz ile tartışmaya girmeyiniz.Kural dışı bir mesaj yazıldığını düşünüyorsanız mesajın altındaki hatalı mesaj bildirim butonunu kullanınız uygun görüldüğü taktirde mesaj silinecek sahibi uyarılacaktır.....

bahse konu mesajlar silinmiştir.....

Geri