Scudo Sports

Kaza - Emniyet şeridi güvenli mi?

@gokean Sağolun , fakat açıkcası E-5 te yasak diye bilmiyorum, yalnızca otobanlara girmenin yasak olduğunu biliyorum?

Scudo
Ya arkadaşlar bu tür üzücü olayları gördükçe gerçek manada Komutan Logar'ın da dediği gibi "İnsanlardan tiskiniyorum" :mad::ckskc:

@Serkan Mıstınoğlu

Bisikletliye çarpmak için yolun dışına çıkıyor çarptıktan sonra da yola geri dönüyor.

Bu arada "evet" banner ı reklam her halde, ben bu şekilde bir link eklemedim???

@Serkan Mıstınoğlu

a2 kazanıp trafikten almamış ve B ehliyeti olan biri olarak şu aralar gördüğüm yol manzaraları ürpertici. Minibüsçülerin bazıları ellerinde telefon bi elinde direksiyon, otomobil kullanıcıları ellerinde telefon seyir halinde bir ellerinde direksiyon, son zamanlarda motor kullanan bazı sürücülerde de ellerinde telefon bir elinde direksiyon. Seyir halinde cep telefonu ile meşgul olmayan sürücüleri bu yazımın dışında tutuyorum. İnsan hayatının bu kadar ucuza indirilmesi gerçekten dehşete düşürücü. Gaz pedalının ucunda yaşam ile ölüm arası ince bir çizgi var. Allah kazasız sürüşler nasip eylesin herkese.

@bisikletcantasi bir test yapilmisti, hangi ulke hatirlamiyorum. Bir ust gecide kamera yerlestirildi ve 3 serit gidis 3 serit donus olan bir yol gun boyu gozlendi. Binlerce arac gecti.
Gunun sonunda videoyu yavas cekime alarak yakinlastirip arac suruculerinin hareketlerini gozlemlediler. Sonuclar korkunctu:
Yanilmiyorsam suruculerin %8i direksiyon basinda yemek yiyordu,
%35 gibi bir oran telefonla konusuyor veya mesajlasiyordu.
%5 gibi bir oran yanindaki bir insanla konusuyordu.
Birkac madde daha vardi. Yani suruculerin yarisindan cogu surus esnasinda yola bakmiyor...

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Bence bu testi şimdi yapsalar cep telefonu kullanımı ezici bir şekilde yüksek çıkar. Yürürken, araç sürerken ve tabi ki bisiklet kullanırken çevremde dikkat ettiğim en önemli nokta insanların cep telefonu kullanımı. Kendimizle beraber onlar için de ilave dikkat ediyoruz.

ve tabi ki geçmiş olsun.

Başka sorunlar da var tabi, metrobüs nedeniyle bir çok yerde ya şeritler olması gerekenden daha dar hale getirildi ya da tamamen kaldırıldı. Mecidiyeköy sonrasında emniyet şeridi yok. Hatta bildiğim kadarıyla ambulansların yol kullanım kuralları bile değişti, şeritleri ortalamaları istendi. Büyük araçların ne yapması gerektiğini (itfaye aracı vb.) bilmiyorum bu arada. Bence bu bile plansızlığımızın bir göstergesi.

Ben cep telefonunun araç sürücüleri için çok büyük bir tehlike olduğunu düşünüyorum. Sürüş esnasında cep telefonu kullanmanın cezasının en az alkollü araç kullanmanın cezası kadar ağır olması gerektiğini düşünüyorum. Gün içinde trafikte yaşadığım tecrübelere dayanarak bunu çok net söyleyebilirim. Sürüş esnasında cep telefonu kullanımı çok ağır cezalandırılmalı!

Not: Çok geçmiş olsun.

Öncelikle geçmiş olsun. Allah (c.c) bir daha yaşatmasın kimseye. Bir dönem hem otomobil hemde büyük araç şoförlüğü yapan biri olarak söylüyorum ülkemizde maalesef bu durum içler acısı şoförlük yaptığım dönemlerde öyle şeyler gördüm ki inanın insanın aklı almıyor. Şuna eminim ülkemizde araç kullananları sağlam bi teste tabi tutsalar ( trafik bilgisi , psikolojik durum , empati kurma v.s.) emin olun yüzde 80 i testi geçemez. Düşünün ehliyeti 18 yaşında sapa sağlamken alıyorsunuz ve ömrünüzün sonuna kadar artık sizin. Adam iş kazası geçirmiş veya başka bi sebepten gözünü kısmen kaybetmiş kolunu bacağını kaybetmiş ne bileyim işte hayatındaki olumsuzluklar yüzünden psikoloji bitmiş ve o adam hala 18 yaşında aldığı ehliyetle yollarda. Arabalar bile 2 yılda bir muayeneye giriyor peki o arabayı kullanan kişi....? Bence şoförlerinde senede 1 muayene girmeleri lazım hemde esaslı bi muayene geçemeyen bıraksın araba kullanmayı

SM-A710F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@ibrahim_cu cok gecmis olsun. Aracin plakasini alsaydiniz ne yapabilirdiniz dusundunuz mu?

Benim aracima cadde de kirmizi isikta gecen bir taksi vurup kacti. Aracim yolda ters dondu. Kafede calisanlar plakasini almislar sagolsun. Ayni gece sikayette bulunmak icin polise gittim. Vurup kacma oldugu icin trafik polisi kendi gorev alani disinda oldugunu soyleyerek beni o halimle karakola yonlendirdi. Karakolda şikayet tutanağı yazan polis "kafa s.kmeden" anlat deyince yasadigimnulkeden utandim ve sasirdim.

Ertesi gun savciya gittim. O zaman savci kacan surucunun sadece 34 tl ceza odeyecegini soyledi.

Sonra babam taksiyi sans eseri bulup karakola binerek goturdu. Sanirim cocuk alkollu oldugu icin benim araca vurunca korkmus kacmis. Taksici oldugu icin ehliyeti kaptirmaktan cekinmis.

Neyse sizin konuyu cok baltalamayayim ama plakasini alsaniz da " kendi adaletinizi kendiniz saglamayacaksaniz" elinizden cok birsey gelmez diye dusunuyorum.

• Beğen
Tepkiler: DurgunDeniz
@Mutluthegreat Size de geçmiş olsun. Yazılardan anladığım ya gözü karartıp yollara çıkmaya devam edeceğiz ya da volta atar gibi sahildeki bisiklet yolunda bir aşağı bir yukarı gidip geleceğiz:(

• Beğen
Tepkiler: h.kozan
Asıl tehlike bence o şeridi sıkça kullanan kurye ve liseli motorlular..

Siz delirdiniz mi?Bu ülkede bizim için yapılmış yollar bile güvenli değil.Siz gidip niye arabaların yanına sürüyorsunuz

Gözünüzü seveyim yapmayın etmeyin.Olmuyor.Olamıyor bu ülkede...

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Başak
Hocam İstanbul şartlarında da gerçekten bisiklet sürmek çok zormuş. Allah trafik canavarlarıyla karşılaştırmasın

Türkiye insanı bisikletin ulaşım aracı olduğunu kabullenemeyecek. Bisiklet yolu olmayan yerlerde bisikletin yeri yoldur. Araba gibi gider sizi geçmeleri bile yanlış. Ne kadar üzücü bu haberler ... Allah boylelerinden uzak tutsun.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Başak
Geri