Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kaza korkusu

Kayıt
10 Ağustos 2010
Mesaj
5
Tepki
0
Şehir
Istanbul
Öncelikle herkese merhaba,

Bir süredir bisiklet almak istiyordum ve bir tavsiye üzerine forumu inceleme fırsatım oldu. Gerçekten çok başarılı. Öğrenmek istediğim birçok bilgiye ulaştım. Alacağım bisiklete dahi karar verdim. Sağa sola bisikletle gidebilme (arabam da var), gezme, yanı sıra spor yapma ve kilo verme gibi fikirler açıkçası beni cezbetti.

Fakat bisiklet almaya çok yaklaştığım bu son birkaç gündür beni bir endişe kapladı. Acaba başıma birşey gelir mi? Acaba kaza geçirir miyim? Açıkçası çok tedirginim. Sanırım forumda okuduğum kaza konuları beni bu duruma soktu. Sanki her kullanışımda kaşım gözüm patlayacak, sağıma soluma dikiş atılacak, araç altında kalacakmışım gibi geliyor.

Kondisyon bisikleti ile MTB arasında kaldım. Size bu işin bu kadar riskli olup olmadığını sormak istiyorum. Bu kadar korkmama gerek var mı?

Not: Kadıköy - Göztepe de oturuyorum.
 
Scudo
Her zaman için risk vardır.
Yolda yürürkende, Araba ile gezerkende.
Bisiklet ile gezdiğin yollar önemlidir kaza konusunda. İstanbul trafiğinde süreceksen araçların oluşturduğu risk artıyor. fakat dağda bayırda gezerim diyorsan risk daha düşer ama hiç bir zaman yok olmaz.
Eğer herşeyi kuralına uygun yaparsak kaza oranını düşürürüz.
 
ilk başta böyle tedirgin olmanız normal.Hele bi trafiğe çıkın,kendinizi bi görün.İçinizde korku varsa bunu yenmeye çalışın.Hiçbir zaman unutulmaması gereken kural: Nereye bakarsanız oraya gidersiniz.
 
Kıvanç Bey rahat olunuz, 55 km hızla yol bisikleti ile giderken, duran bir araca çarptım, arabanın bagajı komple içine çöktü, kaldı ki sanayideki ustalar bunun bir insan tarafından oluşturulacağına şaşırdılar ve 1400 TL lik bir hasar oluştu araçta, verilmiş sadakamız varmış bana hiç bir şey olmadı. Bunu gözünüzü korkutmak için söylemiyorum, risk her zaman var, daha dikkatli biniyorum artık ama beni bu zevkten hiç bir şey alıkoyamaz. Siz de zevkine vardıktan sonra eminim diğer bisikletçi dostlarım gibi vazgeçemeyeceksiniz. Saygılarımla bol pedallar...
 
  • Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
4 aydır kullanıyorum ve 2 defa kaza yaptım. Ufak sıyrıkla atlattım. Kazalar hayatın bir parçası ve korkarak yaşanmaz.
 
yolda yürümekten daha riskli değildir.

elbette ilk başta çekinmek normal ama insan trafiğe çıktıkça tecrübe kazanıyor.

arkadaşların tavsiye ettiği gibi önceleri daha tecrübeli arkadaşlarla beraber çıkın.
 
ister bisikletle ister arabayla ister yaya olsun kaza yapma ihtimaliniz %50 dir. siz dikkatli olsanız bile unutmayınki geri kalan %50 lik pay karşıdan gelen araç sahibine aittir.
 
gördüğünüz gibi konuyu gören herkes aynı şeyleri yazıyor. bende arkadaşlara katılıyorum ve bir bisiklet alın ve dışarı çıkın diyorum..
 
Ben 15 sene kadar en fazla trafiğin olduğu eminönü-beşiktaş-üsküdar-kadıköy dörgeninde aktif olarak bisiklete bindim ve antrenman yaptım.
Öncelikle şunu söyliyeyim, bir şey olacak olduktan sonra her yerde olabilir, evinizde otururken bile ...
Trafiğe gelince çok dikkatli olarak gözünüzü dört açarak, güvenlik kurallarına uyduğunuz sürece %99 oranında güvendesinizdir.
Kaza yapanlarda genellikle güvensiz sürdüklerinden, güvenlik kurallarını ihmal ettiklerinden yapıyorlar. Ya çok hızlı gidiyorlar, ya fren mesafesi bırakmıyorlar, kapılara çıkan arabalara dikkat etmiyorlar, gereğinden fazla risk alıyorlar. Güvenli giderseniz kaza riskiniz son derece az...
 
  • Beğen
Tepkiler: Tunahan_06
Risk kaçınılmaz. Siz gerekli önlemleri aldınız, kurallara uygun bir şekilde giderken başınıza bir şey geldiyse bu kaderdendir. Önüne geçemezsiniz. kaşınız açılacak biyerleriniz kırılacaksa bu evde otururken de olur. Korkunun ecele faydası yok. tedbiri elden bırakmadan kullanmak zarar vermez. tabi bunlar benim düşüncelerim...
 
Emniyet şeridi olmayan yolda mecbur kalmadıkça bisiklete binmem. Buna rağmen geçen gün 2 geliş 2 gidişi olan bölünmüş yolun, en az bir şerit kadar geniş emniyet şeridinde bisiklete binerken sol kolumun hemen yanından bir aracın hızla geçtiğini hissettim. Daha sonra araç makas yaparak trafikte hızla ileryeyip gitti. Bana o kadar yakın geçti ki belki 20 cm. Bazen güvenlik önlemleri vesaire hiçbirşey ifade etmiyor bu tipler ortalarda dolaşırken. Dondum kaldım plakasını almak aklıma bile gelmedi.
 
@Yollug

Bu tiplerden birisi aynasını koluma çarpmıştı bir keresinde,ben arabanın tamponunu gördüm dibimde hayırdır inşallah bu çok yakın geçmiyor mu diye düşünüyordum ki zaten daha aradan 0,25 saniye geçmeden ayna katlanıverdi kolumda :D
 
ben istanbul trafiginde yıllardır bisiklet süren birisiyim. gercekten tehlike arz edicek durumlarla karsılaştım tedirginligim oldu ama sürüşüme güvenirliligimi geçmesine izin vermedim.size şunu söylemek isterim ne zaman bisikletimle yola cıkmayı düşünsem evde tedirgin oluyorum ve korkularım beliriyor ama hepsi bisikleti görene kadar sürüyor :D o vakitten sonra rahat bir nefes alıyorum. Size tavsiyem gidip hemen kararlaştırdıgınız bisikleti alınız yanlız endişelerinizi ve korkularınızıda götürünüz emin olun bisikletinizi gördügünüz andan itibaren hepsi aşka dönüşücek:D:D şimdiden hayırlı yolculuklar...
 
@Tunahan_06

Ben 300 bin euroluk bir merso ya eski bir süre elciksiz kullandığım bisikletimle çarpmıştım ve arabanın kapısında 30cm kadar bir çizik olmuştu babam a haber verdim adamla konuşmaya gitti ne oldu bilmiyorum sormadım daha sonra :D
 
Bisiklet sürmek, en az araba sürmek kadar riskli.
Bu riskler için de zaten kask takıyoruz, herhangi bir sorun oluşursa diye.

Trafik dışında kaza yapma olasılığınız çok az, yayalara dikkat ettiğiniz sürece. Trafikteyken ise, diğer araçları sürekli kontrol etmelisiniz. Sürüşlerini izlemelisiniz.


Başıma gelen bir olayı anlatayım, 2 şerit gidiş olan yolda en sağdan gidiyorum. Bizim buralarda biraz saygılılar bisiklete, sürdüğümüz şeritten araba bile geçmiyor. Bir tane -afedersiniz- "gerzek" dibimden geçti ve ilerlediğim şeritten devam etmeye başladı, hemen sonra da kasiste yavaşladı. Ben de arkasından gidiyorum, 1MT kadar gerisinden. Telefonla konuştuğunu farkettim, hemen ilerde de benzinci var. Benzinciyi görünce yavaşladım, kesin bi saçmalık yapar diye arayı açtım. Sinyal vermeden benzinciye girdi. Eğer o arada hızlansam, üstüme çıkacak -afedersiniz- "gerzek". Arkasından elimi kaldırdım, ne yapıyosun diye. Ne var diye bağırdı. Tartıştık biraz, uzatmadan pedalladım, kıracaktım sele borusunu kafasında -afedersiniz- "gerzeğin".

Uzun lafın kısası. Eğer trafikte dikkatli olur, araba gibi hareket eder (yani ters yola girmez, kavşaklarda düzgün hareket eder, elinizle sinyal verirseniz", diğer taşıtları da kollarsanız, sorun yaşama olasılığınız oldukça düşer :)
 
  • Beğen
Tepkiler: historiyst
22 yıldır dağ bisikletine binerim, 22 yıldır oto ehliyetim var, 15 senedir motosiklet kullanırım, 10 yıldır sürekli uçağa binerim. Bu süre içinde;

Uçak kazası: 0
Motosiklet kazası: 1
Otomobil kazası: 3
Trafikte bisikletle kaza: 2

Arazide bisikletle kaza: sayısını sayamayacağım kadar çok.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Herkese selam,
Geçtiğimiz temmuz sonu geçirdiğim kaza (düşme) sonucu hayatımın ilk kırığını yaşadım. Omuz başı fena dağılmış, mecburen ameliyat oldum tabi, hayatta en korktuğum şeylerin başında da ameliyat gelirdi. Eylül başı fizik tedaviye başladım, o zamanlar rüyamda bisiklete biniyodum. Fizik tedavim hala devam ediyo ama bisiklete binenleri görünce o kadar özeniyorum ki, ama artık rüyamda ne zaman bisiklete binsem ya düşerek ya da düşme tehlikesiyle irkilerek uyanıyorum. Bayramda biraz daha rahat olur istanbul diye bisikletin bakımını ayarlarını yaptırdım ama içimde hala bi korku. Bu korkuyla binersem eskiden aldığım keyfi alabilir miyim onu da bilmiyorum. İlla ki vardır kaza geçirip tekrar binmeye başlayan, bu arkadaşların tavsiyelerini almak isterim.
 
Geri