Scudo Sports

Kaza Sonrası Specialized Tarmac Expert ve Giant Propel Advenced 2

muhiddin

Forum Bağımlısı
Tepki
980
Bisiklet
Giant
sevgili forumdaşlarım hemen konuya girmek istiyorum.
ramazan bayramının 3.günü bi kaç arkadaş marmara ereğlisi turu yapalım dedık.gece 3 te yola cıkıp sabah 7 de oraya varma niyetiyle çıkmıştık yola fakat başımıza o kadar çok aksilik geldiki.bir abinin lastıklerı defalarca patladı ve haylı vakıt kaybettik.neyse biz turumuza yavaş yavaş tin tin devam ederken
20160707_061049.jpg

ufak bir mola verdik.zaten ne olduysa bu moladan sonra oldu.

mola verdiğimiz rampayı bitirdik durduk azıcık dinlendik..dinlendikten sonra yola tekrar çıktık bir iki bayır daha derken bi bayırdan aşagı guzel bi şekilde inişimi tamamladım bitişe doğru ön lastiğin akordunda bi problem oldugunu farkettim ve sağa doğru yavaşlayıp yanaşmaya başladım.tam sağa yanaştım durdum derken arkadan küüüüüüüütttt 92 kg arkadaşımız bana sırttın vurmasıyla ben bariyerlere uçtum.haliyle ayağımızda spd oldugu için bisiklette benimle uçtu ve üst alın borusu çatladı.

20160708_145000.jpg

20160708_144925.jpg

20160708_144947.jpg

bariyerlere çarpma sonucu üst boru bu hale geldi.

ben bariyerlerin üzerinde kazanın şokuyla asılı biz vaziyette bana çarpan çocuğa bize ne oldu ne yaptın sen dermişcesine bakarken gruptan gelen arkadaşlar beni bariyerden aldılar.
sonra sağıma soluma baktık bi hasar var mı bende diye.

20160707_080637.jpg

kabuğu o günden bu güne daha yeni düşen derin bir sıyrık.

20160707_062648.jpg

deri sıyrığı.ilk iyi olan yaralarımdandır kendisi.:)

20160707_062653.jpg

kolda ufak sürtmeler.

20160707_080723.jpg

beni en çok zorlayan yaralarımdan bir diğeri göbek üstündeki yaram.
ve de sağ leğen kemiğimde ezikler.

yaralara baktıktan sonra ben halen şoktaydım gruptan bi abimiz derin derin nefes almamı söyledi sağını solunu ıyıce kontrol et başka bıyerınde bişey var mı dedı.ğöğüs kafesini iyice şişir gögüs kafesinde bişey var mı dedi.kontrolleri yaptıktan sonra bu yaralar ve eziklerimin oldugunu bulduk..
diğer arkadaşımızda çok şükür bişey yoktu.
kendimize baktıktan sonra kazanın nasıl oldugunu bana nasıl çarptığını sordum arkadaşa.
arkadaşın cümlesi şu:abi senin sağa yanaştığını görmedim.yön levhasına güneş geldi oda benim gözüme çarptı bende seni göremedim abi dedi son anda farkettım zaten frene bastım dedi...sonra kaza oldu dedi ama allahtan ki komple bisikletle çarpmadım dedi yoksa bisiklette daha fazla hasar olacaktı dedi...(bende içimden daha ne olsun kadro çöp oldu dedim ve bastı beni bi hüzün)

daha sonra geldik bisikletin başına..kadronun çatlak olan kısımlarını ıyıce bulduk abilere ben devam edemiyeceğim bu halle dedim.götürmez beni dedim.bi abimiz hemen oradan elektrik bandıyla sardı kırıgı ve bi 20 km kadar daha gittik ve geldik marmara ereğlisine....ben kazanın şoku ile artık bisiklet benim için bitti bu bisiklet artık çöp oldu nasıl bınıcem dıye söylenmeye başladım ama ertesi gun bu söylemlerım gitti ve başladık hasarın karşılanması mevzusuna çocuk ılk başlarda hasarı öderim derken daha sonra yan çizmeye başladı ve bir buçuk hafta kadar uğraştım ve en sonunda hasarın bellı bı kısmını o karşılayıp bellı bı kısmınıda benım karşılayacagım sekılde anlaşmayı sagladık ve giant propel advanced 2 kadroyu aldım.

20160707_013707.jpg

turdan önceki kareler

20160603_202451.jpg

kazanın olması sonucu benim karşı tarafa çok fazla direnmememden ötürü bisikleti almanyadan getiren @Murat Cömez abim bana biraz kızdı lakin olay daha fazla uzasaydı farklı boyutlara taşınacaktı...

20160718_204112.jpg

buda yeni yol arkadaşım Giant Propel Advenced 2...

Scudo
Geçmiş olsun hocam. bu kadar aksilik de şanssızlık doğrusu. umarım tekrar böyle bir şey yaşamazsınız.

@Cyhn_24
allah razı olsun hocam.çok şükür atlattık inşaallah tum bısıkletçi kardeşlerimiz böyle problemler yaşamazlar ve tura hele uzun tura cıkacagımız arkadaşı ıyı seçmek gereklı takıp mesafesını ıyı ayarlamak gereklı benım zannımca takıp mesafesı cok kısaydı o arkadasımızın ve uzun yol tecrubesı cok azdı.artık benım içinde bi tecrube oldu:)

@Burgony
iyi dilekleriniz için teşekkur ederım.specin yeri bi başkaydı manen..bu kadromada alıştım sayılır.

• Beğen
Tepkiler: Burgony
@Hamit.Ç
teşekkur ederım:)kadro çok sexi duruyo evet lakın kazayı spd ayakkablarım olmasaydı ucuz atlatamıcaktım spd ler oldugu ıcın yol arkadaşım spec sper oldu bana yoksa barıyerlerde asılı degılde barıyerlerın farklı yerlerıne farklı sekıldede çarpabılırdım daha kötü sonuçlarda meydana gelebılırdı:)ucuz atlattık gercekten

@muhiddin koçaşoğlu Birde dikkatimi çekti, hasarın olduğu yer çok kolay tamir olur ve iyi bir usta elinde yada bu işten anlayan biri çok kolay tamirini yapar. Carbon tamiri çok kolayca tamir edilir, hele böylesi düz satıhta. Tabi başka bir yerinde hasar yoksa. Kadroyu ne yaptın ?

@Hamit.Ç
kadroyu tamır ettırmedım cunkı bir yer cok farklı fıyat verdı başka biryer cok farklı bı fıyat verdı ve tamir ettiripte binmeye gözüm kesmedi.

Hani kadroyu tamamen sana carpan cocuk ödemisti??????????????

Burada ama öyle yazmiyor.....
"En sonunda hasarın bellı bı kısmını o karşılayıp bellı bı kısmınıda benım karşılayacagım sekılde anlaşmayı sagladık ve giant propel advanced 2 kadroyu aldım".:acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr:

@Hamit.Ç
Benim neden kizdigimi yazmamis, sadece biraz kizdi yazmis. kendini ucuza satti ve dediklerimi yapmadi. Ve en son bana kadroyu cocuk aldi demisti simdide bir kismini ben karsiladim diyor, benim ocon bu olay bitmistir simdi o speci nin ve emeklerle ne zorluklara oraya geldigini ve kac kurusa degistigini vicdanina sorsun.

Çok geçmiş olsun. Yeni yol arkadaşınızda hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim...:harika:

@Murat Cömez
Sevgili Murat dün kendi hatamdan tranway raylarında fena düştüm, Bisikletin sağını, solunu hemen düzelttim ama eve geldiğimde selenin 2 cm yırtıldığını gördüğümde kendime ne kadar kızdığımı anlatamam ama ben kendim düştüm ve çeremesine de katlanacağım...bu benim başıma gelseydi ne yapardım bilemiyorum :(

Bende bu arkadaş almanyadan bisikleti gelen kişi değilmiydi diyordum meğerse ta kendisi. Öncelikle geçmiş olsun. Ben nazar olduğunu düşünüyorum gerçekten böyle şeyler var. Diğer bir husus ise hafif sıyrıklar ile atlatman iyi olmuş. Yalnız bu tür vakalar insana deneyim kazandırıyor gerçi kadro gittikten sonra deneyim kazansan ne olucak ki demedende duramıyor insan.

Bu arada ben her zaman grup halinde tura çıkılmaya hiç bir zaman anlam verememişimdir. Yani birisiylen bi tur atsam kendimi hiç bir zaman güvende hissetmiyorum tek başıma sürerken nerde ne yapacağımı bir çok şeyi tahmin edebiliyor ve daha sağlıklı bir sürüş sergiliyorum. Bu arada grup bisiklet sürülmeye asla karşı değilim doğru bir lider ile elbette çok sağlıklı turlar yapılabilir.

Son olarak kederlenme bu kadar inan dünyevi malın hiç bir değeri yoktur.

• Beğen
Tepkiler: amd ve ecelfeli
değişik bir muhabbet. normalde bisikletime zarar veren kim olursa olsun kesinlikle zararı karşılatırım fakat. tura beraber çıktığım bir kişiye ödeyeceksin diyebilirmiyim bilmiyorum. yada eğer bana zarar verirse ödeyeceksin diyeceğim kişi ile uzun bir tura çıkarmıyım hiç bilmiyorum. bence kendi durumu iyi ise ödeyeceğim demeliydi. son olarakta kablo bağlantıları sanki kötü duruyor düzgün yapılmamış gibi.

Çok gecmis olsun kadronuzu tamir etirebilirsiniz,konya da aziz ay abi bu işleri yapıyor,bilginiz olsun

Geçmiş olsun. Favori kadrolarımdan birini almışsın, kazasız belasız bin kardeşim.

Bu işler karışık. Öyle yazı okuyup ahkam kesmek doğru değil. Ne kadar sağa yanaştı. Arkasına bakti mi . işaret verdi mi? Grup sürüşünde bazı kurallar vardır. duracağınızi belli etmeniz gerekir. Mesela kudret abi ayağını pedaldan kurtarır ve iyice yana açar 'arkasindan gelen durumu anlar. Kimisi kolunu kaldırır kimi arkasını kontrol eder vs vs...

Sonuçta Kusur oranında ve tarafların mali kabiliyetleri de gözönünde bulundurularak bir karar alınır.
En önemlisi aranızda anlaşıp sezon ortasında bisikletsiz kalmadan devam edebilmişsiniz .

Geçmiş olsun..

@Ozan k.
Burada kim ahkam kesiyormuş?
Isim verebilirmisin?

Kaza kenarda duruken olmus, herhalde kenarda duruken kolu yada bacagi havada tutmayacakti.

Geri