Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kaza sonrası yamulan jant

Tepki
0
Bisiklet
Salcano
Umarım konuyu dogru yere açıyorumdur.Geçenlerde bisikletimin arkasında motor çarpdı.Arka tekerim biraz yamukdu iyice yamuldu.Bugün jant tellerini janttan sökdüm.Düz bir zemine koydugumda hafif bir yamukluk oldugunu gördüm.Jantı düzeltmek için ne yapmalıyım??

Scudo
1 jant al kafani yorma duzelse bile %100 performans gostermez hemde duzeltmek icin cok kafan agrir diye dusunuyorum.

Janti biz görmedigimiz ve ne derece yamuk oldugunu bilmedigimiz icin fazla bir sey söyleyemeyiz ama yamukdu iyce yamuldu diyince durum degisir. Bence dedigin gibi yamuksa düzeltme sansin yok, yeni jant alman gerekiyor.

15-20 Tl ye standart bir jant alabilirsiniz...

Bir tahta parcasi aliyorsun yamuk yerine koyuyorsun diger taraflardan bastiriyorsun sonra tekrar tekrar tekrar duzeltebiliyorsun videolu bir sekilde anlatiyordu youtubede gormustum.

Jant tellerini çıkarmana gerek yoktu bisikletçiye götürseydin düzeltirdi. %100 düzelir yukarıdaki yorumlara bakma kırılmadığı sürece düzeltilir.

Önceden açılmış olunca buraya yazdım Arkadaşlar bir kaza sonucu jantımda sorun oluştu iki bisikletciye gittim birisi kesinlikle olmaz dedi diğeri yapılır ama 150-200 tl arası tutar dedi fiyat yüksek geldi sizce ne yapabilirim ön jantta iki yerde içeri doğru bükülme var arka jantta sadece fren alanına denk gelen yerde milimetrik bir ezik var fotoğraflarını atıyorum lütfen yardımcı olun jantların marka ve modeli shimano rs11 olarak geçiyor şimdiden teşekkür ederim.

Dosyalar

• P_20170510_121235_1_p.jpg
    P_20170510_121235_1_p.jpg
    72,4 KB · Okunma: 235
  • P_20170510_121327_1_HDR_p.jpg
    P_20170510_121327_1_HDR_p.jpg
    73,6 KB · Okunma: 233
  • P_20170510_121358_1_HDR_p.jpg
    P_20170510_121358_1_HDR_p.jpg
    70,2 KB · Okunma: 232
  • P_20170510_121411_HDR_p.jpg
    P_20170510_121411_HDR_p.jpg
    70,4 KB · Okunma: 233
  • P_20170510_121551_1_HDR_p.jpg
    P_20170510_121551_1_HDR_p.jpg
    118,1 KB · Okunma: 233
jantin fiyati 150-200 tl zaten. yaptirmak pahaliysa sifirini almaniz daha iyi olur. jant nasil yamuldu?

@tuna07 bu çember çok büyük darbe almış tamir olmaz bence olsa da vuruk olduğu için sekme yapması kesin bende de önceden shimano r500 arka jant yamulmuştu ancak bunun kadar değil 2-3 bisikletçi yapılmaz dedi şuan duruyor yeni bir çember alıp ördürmeyi düşünüyorum.Siz de öyle yapabilirsiniz kesinlikle tamir için 200 küsür lira verilmez biraz daha verip yeni arka jant alırsınız.

@Nyusha inişte yola atılan kafa büyüklüğündeki taşlara vurma sonucu oldu fiyata gelince TR fiyatı 600 civarı yurt dışında 500 gibi benim gördüğüm kadarıyla

gecmis olsun hocam. ben sadece on jantta yamulma var sandim. rs11 in sadece cemberi satiliyoraa cemberlerini alip ordurebilirsiniz. satilmiyorsa wiggle dan rs11 alabilirsiniz

@Nyusha doğrudur çemberine baktım bulamadım eğer yapılmazsa wiggle den sadece ön jantı alıp arkayıda bir şekilde çözücem arka tarafta küçücük bir sorun var ama hem lastiğe hemde fren alanına denk geliyor artık olur mu bilmiyorum

Jantım yamuldu yardım edebilirmisiniz
Lütfen biri yardım edebilirmi

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Jant bir kaç milimetre içeri doğru göçmüş jant teleri göçün olduğu yerde baya gevşemiş fotoğraf atmak isterdim ama atamıyorum şuan ancak bir kaç gün sonra jantımın yamukluğu hakkında bu kadar şey biliyorum

Jant bir kaç milimetre içeri doğru göçmüş jant teleri göçün olduğu yerde baya gevşemiş fotoğraf atmak isterdim ama atamıyorum şuan ancak bir kaç gün sonra jantımın yamukluğu hakkında bu kadar şey biliyorum

Resim atabilirseniz net bir şeyler söylenebilir. Bu haliyle tahmin etmek zor. Belki basit bir akort ayarı gereklidir. Göçmüş derken jant sağa sola birkaç milim yalpalama yapıyorsa akort gerekli olabilir (göbeğe doğru göçmüşse de aynı şeyler geçerli). Jant tellerinin gevşek olması buna (göçüğe) sebep olabilir. Yine de sorunun akort ayarı ile çözülebileceğini sanıyorum. Bisikletçi halledecektir.

Jantın fotoğrafını çekemiyorum ama çize bilirimIMG_20200818_170732.jpg
Evde olmadığımdan çekemedim göçük 1 2 milimetre

Geri