Scudo Sports

Kaza yaptım

Gemiş olsun abicim kendine çok iyi bak lütfen. Tedbiri elden bırakma

Scudo
Körfez Sahili. Geçmiş olsun. Umarım tekrar yaşanmaz.

• Üzgün
Tepkiler: Bir vatandaş
Çok üzücü bir kaza, çok geçmiş olsun.

Merhaba arkadaşlar yeni başlık açmak istemedim.
Pazar günü kaza yaptım malesef yokuş aşağı indiğim yerde kavşak vardı. Araç bekliyordu tam ben geçeceğim sırada yürüdü ve aracın sağ ön cama girdim.
Allahtan Kask ve gözlüğüm vardı. Sağ ön cam tuz buz oldu. Belli bir süre oturduğum yerden şoktan kalkamadım 50km hızla vurmuştum. o ara ambülans felan çağırdılar. bende Allaha Şükür bişey yok. Adamın gözüne güneş vurmuş beni görememiş. Kavşakta Bekliyordu adam bende gördü diye devam edince meğerse görmemiş frene bastım ama hızlıydım duramadım. yüzüm hafif çizildi sağ omzumda morluk var. Bisikletimdede gidonu dönmüş çizik dahi yok Allahtan. 112 gittikten sonra polis geldi varmı bişey felan yok deyince oda gitti gidonu düzeltip devam ettik. karşı taraf bi bak bisikletine bişey olursa beni ararsın dedi. Akşam aradı adam bişeyin varmı aman hastaneye git istersen felan. Öyle bi kaza geçirdik. verilmiş sadakamız varmış.

@fatihgocmez Çok geçmiş olsun , tek iyi tarafı sende ciddi bir sakatlık olmaması . Nasıl görmüyor bisikletliyi hayret birşey , algıda seçicilik sorunu işte.. Bisiklet nedir bilmiyor bizim toplum daha oturmadı o algı :(

50km hızla vurmak da ciddi tehlike , en çekindiğim durumlardan biridir , hızlıyken düşmek-bir cisme çarpmak v.b. İyi ki kask takıyorsun ... tekrar geçmiş olsun.

@fatihgocmez çok geçmiş olsun. 50 km/h ciddi çarpma hızı, Bu şekilde atlatmış olman verilmiş sadakat varmış dedirten türden gerçekten Allah korusun. Sanırım trafikte bisiklet üzerinde de olsak, yaya da olsak yada araçta kullanıyor olsak "beni gördü" dememek lazım (bu benimde sık sık yaptığım bir hata) ve her zaman temkinli olmak lazım.

@fatihgocmez çok geçmiş olsun. Muhtemelen arabanın kaputu esnediğinden çok fazla hasar almadın.
Arkadaşların dediği gibi 50 km çok ciddi bir hız ve üzerinde kask harici koruyucu ekipman olmadan meydana geliyor.

benim hatam şu şehir içinde yokuş aşağı hızlanmıştım. Araç duruyordu gördü sandım kaputu esnedi benim bisikletin gidonu döndü çok sıkı değildi sanırım. çok sıkı olsaydı maşa kırılırdı herhalde. adamın gözüne güneş gelmiş tam benim geldiğim yönden. Allahtan gözlüğüm ve kaskım varmış gözlük camı çizilmiş. kaskın üstü plastik yeri kırık.
bundan sonra şehir içi hızlı sürmeyeceğim. sağolun arkadaşlar.

benim hatam şu şehir içinde yokuş aşağı hızlanmıştım. Araç duruyordu gördü sandım kaputu esnedi benim bisikletin gidonu döndü çok sıkı değildi sanırım. çok sıkı olsaydı maşa kırılırdı herhalde. adamın gözüne güneş gelmiş tam benim geldiğim yönden. Allahtan gözlüğüm ve kaskım varmış gözlük camı çizilmiş. kaskın üstü plastik yeri kırık.

sadece şehir içiyle alakası yok, yakınınızda araba gördüğünüz an yavaşlayın ve motorlu taşıtların ne yapacağından iyice emin olmadan harekete geçmeyin, büyük geçmiş olsun, koruyucu ekipmanlar malesef cesaret veriyor, cesaret hapı gibi bi şey

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@fatihgocmez çok geçmiş olsun. Şaka bir yana ciddi kaza atlatmışsın umuyorum, bundan sonra yapacağın son kaza bu olmuştur. Tekrar geçmiş olsun.

Geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız. Benim 2 sefer başım yandı , sizlerin yanmasın. Kazadan sonra kaza tutanağı tutturun polise. Şikayetçi olmasanız bile elinizde bulunsun. Anlaştığınız karşı taraf bir kaç saat sonra sizden şikayetçi olabilir.

Bu arada kazalı kaskı bir daha kullanmamaya gayret edin. Kozmetik sorunu var diye düşünmeyin.

Geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız. Benim 2 sefer başım yandı , sizlerin yanmasın. Kazadan sonra kaza tutanağı tutturun polise. Şikayetçi olmasanız bile elinizde bulunsun. Anlaştığınız karşı taraf bir kaç saat sonra sizden şikayetçi olabilir.

Bu arada kazalı kaskı bir daha kullanmamaya gayret edin. Kozmetik sorunu var diye düşünmeyin.
umarım yanmaz ya kaza yaptığım yerde kameralar felan vardı. Adamda tekrar tekrar aradı. umarım şikayetçi olmaz. şikayetçi olursa selçuklu seyyahları grubumuzun yönetiminde avukatı var. herhangi bir şey olursa arayabilirsiniz dedi.

umarım yanmaz ya kaza yaptığım yerde kameralar felan vardı. Adamda tekrar tekrar aradı. umarım şikayetçi olmaz. şikayetçi olursa selçuklu seyyahları grubumuzun yönetiminde avukatı var. herhangi bir şey olursa arayabilirsiniz dedi.

Önlem almakta fayda var. Bknz :

Kaza başlığı

araç sahipleri...

yakınınızda bisikletli gördüğünüz vakit lütfen çok dikkatli olunuz

Bu sabah işe gelirken bir bisikletli gördüm yolun sağından gidiyordu ancak üzeri ve bisikleti siyahtı ve hiçbir ışığı yoktu ; ne önde ne de arkada.. Tek görebildiğim pedalındaki reflektördü ki onu bile son 20m kala görebildim..

Konuyla ilgisi ne diyeceksiniz ; ilgili olduğu içiin buraya yazıyorum .. Epey söylendim arabada nasıl en basitinden ucuz bir ışık arkaya takılabilir ve hayati önem taşır. Kırmızı kedi gözü bile yoktu o derece..

Yine algıda seçicilik kısmında en büyük pay . Ben bisiklet sürdüğümden , araç kullanırken yavaşlayıp sola sinyal verip hem diğer arkadan gelen araçların farkındalığını artıyorum hem de bisikletliyi sıkıştırmıyorum. Kimileri ben sürerken bisikleti, iki araç aynı anda yan iki şeritten yanımdan epey yakın geçiyor ..

Malesef ülkedeki cahil sürüsü sandığımızdan çok çok üst boyutlarda.. Arabası olan kendini Ülke'nin sahibi zannetme kafasında... eğitim , eğitim , eğitim... başka yolu yok.

Bu sabah işe gelirken bir bisikletli gördüm yolun sağından gidiyordu ancak üzeri ve bisikleti siyahtı ve hiçbir ışığı yoktu ; ne önde ne de arkada.. Tek görebildiğim pedalındaki reflektördü ki onu bile son 20m kala görebildim..

Konuyla ilgisi ne diyeceksiniz ; ilgili olduğu içiin buraya yazıyorum .. Epey söylendim arabada nasıl en basitinden ucuz bir ışık arkaya takılabilir ve hayati önem taşır. Kırmızı kedi gözü bile yoktu o derece..

Yine algıda seçicilik kısmında en büyük pay . Ben bisiklet sürdüğümden , araç kullanırken yavaşlayıp sola sinyal verip hem diğer arkadan gelen araçların farkındalığını artıyorum hem de bisikletliyi sıkıştırmıyorum. Kimileri ben sürerken bisikleti, iki araç aynı anda yan iki şeritten yanımdan epey yakın geçiyor ..

Malesef ülkedeki cahil sürüsü sandığımızdan çok çok üst boyutlarda.. Arabası olan kendini Ülke'nin sahibi zannetme kafasında... eğitim , eğitim , eğitim... başka yolu yok.
dediğinizde haklısınız. benim ışıklarım var fakat gündüz olduğu için yakmamıştım. acaba karşıdan gelenin veya arkadan gelenin görmesi için sürekli yakmak mı gerek. hatta gündüz yola değilde tam karşıya karşıdan gelenin gözünü oysun diye dikmek mi gerekli diye düşündüm.

Öncelikle geçmiş olsun hızınız tam olarak 50 km değildir. 50 Km ile direkt çarpsanız ön jantınız en azından büyük hasar alırdı refleks olarak frenlere bastınız büyük ihtimalle. Gündüz bile olsa ön ve arka ışık yanacak benim prensibim bu. Dün sürüşe çıktım ön ışığın sarjı bitmiz gündüz olmasına rağmen aşırı rahatsız oldum. Bisikleti görmüyorlar. Benim diğer hayatta kalma taktiğim yan yoldan çıkan arabalar çıkmadan önce dikkatttt diye avazım çıkana kadar bağırmak. Sizin hızınızın o kadar yüksek olacağını tahmin etmiyorlar. Ne kazası yaparsanız yapın mutlaka tutanak tutturun. Ambulans gelince mutlaka hastahaneye gidin. En büyük sıkıntı ambulansa bisiklet almıyorlar.

Öncelikle geçmiş olsun hızınız tam olarak 50 km değildir. 50 Km ile direkt çarpsanız ön jantınız en azından büyük hasar alırdı refleks olarak frenlere bastınız büyük ihtimalle. Gündüz bile olsa ön ve arka ışık yanacak benim prensibim bu. Dün sürüşe çıktım ön ışığın sarjı bitmiz gündüz olmasına rağmen aşırı rahatsız oldum. Bisikleti görmüyorlar. Benim diğer hayatta kalma taktiğim yan yoldan çıkan arabalar çıkmadan önce dikkatttt diye avazım çıkana kadar bağırmak. Sizin hızınızın o kadar yüksek olacağını tahmin etmiyorlar. Ne kazası yaparsanız yapın mutlaka tutanak tutturun. Ambulans gelince mutlaka hastahaneye gidin. En büyük sıkıntı ambulansa bisiklet almıyorlar.

burdan bakarak 50 km kanısına vardım ama tabi frene basmıştım. gidonum biraz gevşekmiş sanırım sadece yana döndü. ambülans almayacağı için birazda hastaneye gitmek istemedim sağ omzuma dokununca cız ediyor. tutanak tutulmadı polisler geldi ama baktılar birşey yok şimdi gıcıklandım acaba tuttursamıydım diye ama iş işten geçti. umarım sorun olmaz.
1638775251508.png

Geri