Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kedi sever bisikletçiler

Scudo
Arkadaşlar merhaba,
Sokak kedilerinin kısırlaştırılması hakkında biraz konuşmak istiyorum.Özellikle büyükşehirlerde, ilçe veteriner işleri müdürlüklerinde sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ile ilgili birimler var.Kendi ilçem Buca(İzmir) için süreci kısaca anlatayım.
1)2-3 ay öncesinde Buca Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezini arayarak kedi için randevu alıyoruz.Adresimizi veriyoruz (Randevu gününde ekip gelmesini istiyoruz)
2)Randevu gününde ekip geliyor.Kediciği teslim ediyoruz.(operasyondan önce 8 ila 10 saat kediyi aç bırakıyoruz)
3)Kediye kısırlaştırma operasyonu yapılıyor.5 gün boyunca kediye merkezde bakılıyor.
4)5 gün sonunda ekip kediciği adresimize teslim ediyor.
Bu kadar basit işliyor.İnanın kedi kısırlaştırması çok önemli.Sokaklarda ziyan olup gitmesinler.

@hamlet2006
Sonuna kadar katılıyorum. Sokaktan bir kedi almıştım, kısırlaştırmadım 3 tane yavruladı, (2si dişi) sonra hepsini köydeki eve götürdük, orada 4 tane(2 dişi) yavruladı. Bunlar büyüyünce köydeki kedilerin %90 ı bizim olacak sanırım :rolleyes: o yüzden olaya duygusal yaklaşmamak lazım.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Mustafa Zeybek
Kesinlikle öyle.Bugüne kadar birçok kediye baktık.Gözlemlediğimiz;en anaç özelikteki anne kedi bile yavrusuna maksimum 3-4 ay bakıyor.Sonunda ya kendisi yavrularını terkediyor ya da yavrularını kovalıyor.Kedinin bütün duygusallığı bu kadar.(yani bir kerecik anne olsun ancak 4 ay sürüyor)Ama kalan yavrular perişan.
Biliyorsun hayvanlar aritmetik olarak değil geometrik olarak çoğalıyor.
Kısırlaştırma yapıldığında sahiplendirilmesi de kolay oluyor.Geri kalanların hayat kalitesi de artıyor.
Kısırlaştır,sahiplendir işin özü. Hayvan dostlarımız için yapılabilecek en iyi şey bu.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@hamlet2006

Buca Belediyesini tebrik ederim Karşıyaka Belediyesi böyle bir hizmet sunamıyor nedense.Barınaktan aldığımız ablamın kedisinin amilyatını 600tl karşılığı veterinere yaptırmak zorunda kalmıştık.

@Sert79
Kedi kısırlaştırması,ameliyat gibi durumla karşılaştığınızda ekip çağırmazsınız Karşıyaka'dan aracınızla getirirsiniz Buca'ya.Böyle yapan Karşıyakalı bir ablamız vardı. Önemli olan hayvan dostlarımızın sağlığı.

• Beğen
Tepkiler: Sert79
@Sert79 fuar içinde hayvan hastanesi var. Konak belediyesinin.
Sadece sokak hayvanlarına bakıyor. Kendiniz götürüp teslim ederseniz işlemleri bittikten sonra konak ilçesine bağlı adrese getirip bırakıyorlar.
Kayınbirader aracıyla sokakta baktığı bir kediyi ayağından sakatlamıştı kazayla, götürdü tüm ameliyatlar bakım yapıldı 3 ay sonra kedi geri getirildi. Şimdi mutlu mesut yaşıyorlar. :)

Edit: eşim söyledi sahipli hayvanlara bakmıyorlarmış. Sadece sokak hayvanlarına yardımcı oluyorlarmış.
Götürdüğünüz hayvanlara kayıt açıyorlarmış ve takibi için sizede bi numara veriliyormuş.

Detaylı bilgi konak belediyesinden öğrenilebilir sanırım

Selamlar kedi sever arkadaşlar :)

Aliexpress' ten şöyle bir şey aldım işe yarıyor
DSC_1248.JPG DSC_1249.JPG
Pet saç eldiven Tarak Pet Köpek Kedi Bakım Temizleme Eldiven Kan Dolaşımını Teşvik sol Sağ El Epilasyon Fırça Deshedding
(link)
(from AliExpress Android)
DSC_1246.JPG

kedi-film-poser+2.jpg

İstanbul'daki kedileri anlatıyor izlemenizi tavsiye ederim

@brky1905 nereden izleyebiliriz? internette fragmanını buldum sadece

WhatsApp Image 2017-12-24 at 16.16.15.jpeg WhatsApp Image 2017-12-24 at 16.16.41.jpeg

Bu da benim Sıdıka'm, bi bisiklet turunda ana yolun kenarında bulmuştum, elimden daha küçüktü bulduğumda. böyle durduğuna bakmayın dünyanın en yaramaz canlısı olabilir. :D

Geri