Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kedi sever bisikletçiler

Geçen hafta barınaktan sahiplendiğim Zıpzıp. Çok hareketli olduğu için bu isim verilmiş bende değiştirmedim.[emoji4]
d2f3407d917b82cd41c19d2711a272c4.jpg

Scudo
@Sert79 @Ahmet Bilge Kaan AKIN 10000 tl lik karbon bisikleti indirimle 5000 liraya alsam bu kadar sevinmezdim:)
İyi ki sizin gibi hayvanseverler var.Çok teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: stalker ve Sert79
Hayvanları koruma torba yasa tasarısında hayvana yapılan şiddet artık kabahat yerine SUÇ sayılacak.
Taslağa göre;Sahipli veya sahipsiz hayvana acımasız ve zalimce muamelede bulunan veya eziyet eden ya da haklı bir neden olmaksızın öldürene 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek. Birden çok hayvana karşı bu suçu işleyenin cezası yarı oranında artırılarak 6 aydan 4.5 yıla çıkacak.
Nesli yok olma tehlikesi altında olan bir hayvanı öldürene 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası verilecek. Birden çok hayvana karşı bu suçu işleyenin cezası yarı oranında artırılarak 4.5 yıldan 10.5 yıla kadar hapis olacak.
Hayvanları birbirlerine zarar verecek şekilde dövüştürenler 2 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılacak.
Sahipli hayvana karşı işlenen suçlar sahibinin şikayetine, sahipsiz hayvanlara işlenen suçlar ise Orman ve Köyişleri Bakanlığı tarafından başsavcılığa yazılı başvurusuna bağlandı. Bakanlık bu görevi bölge müdürlükleri ile il ve ilçelerdeki taşra teşkilatları aracılığıyla yerine getirecek.

Yalnız yasa tasarısında bazı yetersizlikler var.Şiddete verilen 4 ay alt sınır gerçekten yetersiz.4 ay hapis cezası oldumu para cezasına çeviriliyor,erteleniyor.
Ama şöyle en az 2 sene hapis cezası alt sınır olarak verdin mi hapis yatacak o zaman.Yanına kalmayacak.
Bir de dikkatimi çeken şikayet şartı nedir arkadaş.Şikayete gerek kalmadan otamatikman dava açılmalı.

@hamlet2006 şikayet şartı orman ve su işleri müdürlüğü şikayetçi olması gerekiyor. Yoksa aynı hamam aynı tas değişen birşey yok heyecan yapmaya gerek yok.

Göz boyamak için çıkarılan saçma sapan bir kanun.
Hayvan tecavüzcüleri Vs. Hiç birşey olmayacak yine aynı eskisi gibi devam.

Tesbihim nerde uleeen :D141980 dosyayı görüntüle

@a.f.k.
STK lar dikkate alınsa iş çözülecek ama.
Biz yine de mücadelemize devam edelim.

@a.f.k. Dostum, teşekkür ederim.
Bizdeki hangi kanun müzakereye açıldı ki,sorun burda.Herkes kanun tasarısı hakkındaki çekincelerini,eksikliklerini,olumsuzluklarını belirtse herşey çözülecek.Korkarım herşey oldu bittiye getirilecek gibi.

arkadaşlar barınakların iyileştirilmesi için ve mama için bir umut bir tl adlı bir proje oluşturmuşlar. ay da 1 tl yardım toplayarak sokak hayvanlarına destek oluyorlar. Bu proje kedileri kapsıyor mu bilmiyorum kapsamıyor ise aynı proje kediler içinde yapılabilir.

@hamlet2006
Hocam merhabalar.
Malesef şikayette öyle kolay olmuyor. Video kaydı olacak illa ki. Şahitler bile boş. Kişiye hakaret, hayvana ve kişiye tehdit tehdit, hayvanların beslenmesini engelleme diyerek 3 türde şikayette bulundum bir herifin tekine bugün. Geçen ayın 31 inde sorun yaşanmıştı olay, üzerime koşarak saldırmaya çalıştı bu şahıs, küfür etti defalarca, sırf kaldırımda küçücük yavruyu besledim diye oldu bütün bunlar. Şimdi şikayet ettim etmesine de malesef kimse bu durumlara özen göstermiyor. Orda adamı döverdim, yine ben suçlu çıkardım yaptıklarına rağmen. Öyle saçma bir sistem var.
Aynı sorunla öncesinde de karşılaşmıştım, mahkeme sen de hakaret etmişsin dedi adamın lafına bakıp ki bi şey dememiştim, davayı düşürmüştü.
Bakalım bu sefer ne olacak . Bu seferki polis arkadaş daha çok ilgilendi. Hayvan koruma topluluğundaki avukatlardan yardım istiyorum, adamlar ilgilenmiyor bile. Anca şov onlarınki de.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Kanunu öyle düzenlemeliler ki hiç şikayete gerek kalmamalı.Otomatik olarak dava açılmalı.
@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Be insafsız vicdansız hakim,neyin ne olduğu belli.Uydur kanuna ver en yüksek sınırdan cezayı.

Benim de sokakta beslediğim kedilerden birini bile bile ezen şeref yoksunu karektersize kamera kayıtları ile ceza aldırmıştık.En ağır bedduaları ediyorum Allah affetsin.
Bize düşen elimizden gelen herşeyi yapmak.Duyarsız ve seyirci kalmamak.

Geri