Scudo Sports

Kedi sever bisikletçiler

@Cem Tunç
kesinlikle iyi düşün buradaki gazlamalara aldanma. yazdıkların çok büyük sorun. en büyük sorun dışkılama sorunu. kedi çok evcil sayılmaz. 10 yıl ciğerle besle yan komşu ton balığı versin bir daha gelmez. ormana bırak 1 nesil sonra tam yaban yaşamına uyum sağlar ve vahşileşir. veterinerin insan psikolojisine baktıgını da ilk kez duydum. veterin. sorsan kesinlikle hiç bir sorun olmaz der. bu iş endüstriye döndü. önceki mesajları dikkatle gözden geçirip endüstrinin ne dereceye ulaştıgını görebilirsin. eviniz bahçeli ise rahat olur. saydığınız sorunları yaşamayan kedi sahibi yok. kedi sahiplendirme sitelerinde kedi vermek için kütüğünü, sgk kaydını sağlık raporunu bile isteyecekler neredeyse ama burada istememişler..:))

Scudo
Ben sokaktaki yavru bir kediyi sahiplenmeyi düşünüyorum tabiki. Bir de insana sokulan, oyuncu bir kedi hayalimdeki, yabani olursa napcaz, kızım çok istiyor bir hayvan kedi olabilir diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: BarkinD
@aslanefe

kedi ya da hayvan beslemenin sorumluluk gerektirdiği kısmı hariç diğer kısımlara katılmıyorum. doğasından aldık kızımı. köyden aldık. ilk banyosunu yaptırırken ne çektik. ufacıktı üstelik. şu an ismini bile tanıyor. misafir geldiğinde yanımızdan ayrılmaz. karnı aç olsa bile başkasının verdiğini yemez. tehlikeli derecede aç bırakmadık tabi ki onu bilemem. burada söylediğim şeyler kendi deneyimlerim. her kedinin huyu değişebilir bilemem. ama siz bilip bilmeden yazmışsınız. kaç tane kediyi ormana bırakıp bir nesil sonra vahşileştiğini gözlemlediniz? ben sitede yeniyim. bu işi endüstri yani ticarete kim döküyorsa lütfen isim verin hemen ilgileneyim yasal yollardan gerekli cezayı almasını sağlarım. çünkü belgesi olmayan hiç kimse hayvan satamaz. iddia ettiğiniz gibi kötü niyetli ticaret yapanların isimlerini bekliyorum. saygılar.

@Cem Tunç

eğer şansınıza vaşak denk gelmezse sorun olmaz. sokaktan aldığınız kedi size uyum sağlar. sürekli bağırmaya , cezaya maruz kalmazsa ; sevgiyle şefkatle büyürse minnoş bir şey olur çıkar. ama dikkat etmeniz gerekenler var. dışkısı kokar. kumunu temizlemek sorumluluk ister. kısırlaştırmazsanız kızgınlık dönemindeki erkek kedi her yere idrar püskürtür. dişi kedi kızgınlıkta sizi uyutmaz. aşıları toplamda 50-60 lira tutar. bunları göze alamıyorsanız lütfen oyuncak gibi alıp atmayın. saygılar.

Son düzenleme:
Siteye bu kadar iddialı bir dostumuzun katılmış olması ne kadar güzel. Ama merak ettim, nasıl ilgileneceksiniz ? Buradan birisi size bir pet shop ismi verse polis baskını mı yaptıracaksınız, para karşılığı satış yaptıklarını nasıl kanıtlayacaksınız, gizli kamera ile alıcı gibi mi davranacaksınız ?

Türkiye nin kaç ilinde kaç bin tane pet shop var hangi illerden şikayet kabul ediyorsunuz ?

Ayrıca burada 1 - 2 tane pet shop ceza alırsa ne olur biliyor musunuz, sokaktan toplayıp sattıkları o kedi yavrularını artık toplamazlar ve hayvanlar sokakta kalır. Para verilen bir hayvancağızı gerçekten katlanamayacak durumda olmadıkça sokağa atmanın çok yoğun olduğunu sanmıyorum.
Asıl bedavaya alınan bir canlının sokağa atılması çok daha kolay. Mesele o canlıyı pet shop tan bedava almak değil o canlının bakımı asla bedava değil. Maması, aşıları, her türlü bakım ve ihtiyaçları hiç ucuz sayılmaz. Kendisine para vermeyip bu konulara bütçe ayıracak kişiler almalı bence.

Bu arada yazdıklarımdan hayvanların para ile satılmasına ve bu yüzden soyları ile oynanmasına vs. taraftar olduğum sanılmasın. Ama bunun yanında başka önemli konular da olduğunu unutmayalım istedim.

Hiç eve alınmayan bir yavru şans eseri de olsa hayatta kalmayı başarırsa sokaklara uyum sağlıyor zaten. Ama eve alınıp kısa süre sonra sokağa atılan hayvan sil baştan sokaklara nasıl alışsın.

Biz evde bakmayacaksak ne kadar muhtaç olursa olsun bir canlıyı eve alıştırmadan bulunduğu ortamda yardım etmeye çalışıyoruz.

Arkadaşlar, her şeyden önce biraz mantıklı olalım. Elimizde bir güç olsa ve sokaklarda tek bir kedi bile telef olmasa hepsi yaşasa ve doğursa olmaz değil mi ? yani böyle bir gücümüz olmadığına göre nüfusun kontrol altında tutulması gerek. O yüzden kedi sever arkadaşlarımız ellerinden geldiğince ilgilendikleri hayvanları kısırlaştırıyorlar. Burada, bir çok dallanıp budaklanacak mevzuu var. Hayvanların doğasına müdahale, veteriner ücretleri, muhtaç canlılara yardım etmek isteyen vicdanımız, konular uzar gider.

@Cem Tunç
İlla ki yavru almak gibi takıntın olmasın. Sokaktaki en yabani kedi bile her türlü alışır. Yukarıda da arkadaşımız yazmış; yeter ki sevgi ve şefkat gösterin ona. Ben Mike'ı sanırım 1,5 yaşındayken almıştım. Bir gözü kör olduğundan sokakta pek beslenemiyordu. Çok zayıftı. Neredeyse ölmek üzereydi.
Eve almaya karar verdim. Kendini sevdirmeyi bırak elletmiyordu bile. 6 ay sonra sıkı fıkı olduk. Kedi severler bilir bir kedi size karnını dönüyorsa güveninizi kazanmış demektir. 4 sene oldu birlikteliğimiz. MaşaAllah çok sağlıklı şu anda.

Yavru ya da yetişkin gene senin tercihin olsun. Nasıl rahat ediyorsan.

Eğer oyuncu bir kedi düşünüyorsan dişi düşünebilirsin. Erkekler genelde daha ağırbaşlı çıkar.

Ormanı bir yana bırakın ev kedisini sokağa bıraksanız dahi ömrü çok uzun olmaz diğer kedilerle yada köpeklerle baş edebilmeleri pek mümkün değil. Dışkılama sorununa gelecek olursak kediler köpeklerin aksine özel bir eğitime gerek duymadan gidip kumuna yapıyor bir de üstünü örtüyor yani içgüdüsel bir şey minikken başka yerlere de bir kaç sefer yapma olasılığı var tabi.

• Beğen
Tepkiler: Hsynozky
Bu kızımızın ismi Peri.

Sokağımızda baktığımız, dünya güzeli bir kızdır kendisi. Çok uslu, çoook akıllı ve bir o kadar sadık, gururlu bir candır.
1.5 aydır arkadaşlarım göremiyorlardı kendisini, barınağa uğramalarını rica ettim. Seçimden önce hepsi toplanmıştı çünkü, kimisi kıyıya köşeye sürülmüştü, kimisi öldürüldü, kimisi de barınağa geçici olarak alındı. Ben öldüğünü düşünerek yas bile tutmuştum görmediklerini söylediklerinde.
Bakımevine gittiklerinde orada görmüşler kızımı. Nasıl sevindim bilemezsiniz. Yavrum arkadasları hemen tanımış, gözleri dolmuş dünya güzelinin. Nasıl sesler çıkarıyor, heyecanlanıyor bir görseniz.
Kendi alanı dışına atılmasın diye almalarını, sokağına götürmelerini rica ettim. Kızım oradan çıktığında nasıl hoplaya zıplaya koşturmaya başladı, görmeniz lazım. Yerini de o kadar iyi biliyor ki, hiç ayrılmıyor dünya güzeli :)

Yaşı da geçkin kızımızın. Rahatsız etmezler umarım daha fazla.

196375 dosyayı görüntüle

Merhaba değerli hayvansever dostlar,

Etrafınızda yeni doğan kediler muhakkak vardır.
Yeni doğan kediciklerin gözleri sıklıkla kapanıyor:kötü:Böyle bir durumla karşılaştığınızda ''çay'' ve temiz bir bezle ile kapalı gözü siliniz.Daha sonra gözü açıldığında açık gözün tam üstüne 2 damla ''Gentagut %0.3 Göz ve kulak damlası 5 ml'' damlatınız.Bu işlemi sabah akşam olmak üzere iki kere yapınız.

Peki ya bisikletçi sevmeyen kediler? Bizim site bahçesindeki kediler burunlarından kıl aldırmazlar kimisi sevdirmez kimisi de sevdirirken bir şey dikkatini çekti mi öylece kalkar gider :D

@Mehmet Metin Levent

türlü oyuncak aldık , duman ve şansa... eşek sıpaları yüzlerine bakmıyor. parfüm şişesi , çorap , kolye , yüzük , şişe kapakları ve sayamadığım daha bir çok şey. hevesle aldığımız ne kadar oyuncak varsa hanımla biz oynuyoruz :D :D ince düşüncenize teşekkürler. umarım normal bir kediye sahip bir kedi severe gider :D

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@hamlet2006

ilave olarak birçok damlada olduğu gibi gentagutta da açıldıktan sonra 15 gün kullanma ömrü var. Yani alıp bir kenara koyduktan aylar sonra tekrar kullanmamalıyız. Hangi hayvan içinse onda kullanıp tedavi bitince atmak en doğrusu. Muadil olarak tobrased damla da iş yapabilir :) Sevgiler

Geri