Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kelebek gidon hakkında

Tepki
0
Herkese merhaba.

Yaklaşık 1 yıldır kullandığım Sedona 321 bisikletimde flat bar nedeniyle çok fazla bel ve boyun ağrısı yaşıyorum. Ben de gidonu değiştirmeyi düşündüm. Kelebek gidon almayı düşünüyordum ancak bir sorunum var:

Gidon boğazım 31.8mm çapında, kelebek gidonlar ise 25.4mm çapında bu durumda 5 seçeneğim oluyor sizce en konforlu ve ekonomik olanı hangisi?

1. Yeni 31.8'lik ayarlı gidon boğazı, aynı gidon
  2. Kelebek gidon,gidon çapı dönüştürücüsü
  3. Yeni gidon boğazı ve kelebek gidon
  4. Barend
  5. Yükseltici

Scudo
Bana kalırsa 3. seçenek daha uzun ömürlü olacaktır, eğer illa kelebek istiyorsanız. Ancak aynı problemi yakın zamanda arkadaşım yaşadı; onun sorununu ayarlı gidon boğazı ve şehir bisikleti gidonu alarak çözdük.

WhatsApp Image 2020-07-07 at 17.10.49.jpeg

Arkadaşlar benim kelebek gidon ile vites kolları arasında boşluk çok az. Hatta yok gibi. Mesela gidon çantası takamıyorum plastik aparatı oradan geçmiyor. Cırt cırt bile çok zor geçiyor. O boşluğu nasıl arttırabilirim. Başka bir kelebek gidon mu almalıyım?

233963 dosyayı görüntüle

Arkadaşlar benim kelebek gidon ile vites kolları arasında boşluk çok az. Hatta yok gibi. Mesela gidon çantası takamıyorum plastik aparatı oradan geçmiyor. Cırt cırt bile çok zor geçiyor. O boşluğu nasıl arttırabilirim. Başka bir kelebek gidon mu almalıyım?
Fren kollarınız ve gidonunuz çok yukarı bakıyor gibi. Bilek sağlığınız için yere paralel olmamasına dikkat edin. Bir miktar aşağı doğru konumlandırırsanız sorununuz çözülecek gibi.

@serchester
@sspl çok doğru söylemiş. Gidon açınızı tam anlayamasam da fren kolları çok yukar bakıyor. Bir süre sonra elleriniz de de ağrılar oluşturabilir bu durum. Benim kelebek gidonun açıları sizinkiden farklı galiba ama durumu anlamanız için aynı pozisyondan bir foto atmaya çalışacağım. Fren kollarını aşağıya indirirseniz, hem bilekleriniz rahatlar, hem de arada ciddi bir boşluk oluşur.15948093796887132679447252418850.jpg15948094483498804601042010336728.jpgsizin açınız bu şekilde. Gösterirken bile el üstünde kasılma oldu :)

15948095644956610874963702696971.jpgDoğru açı milimi milimine budur demiyorum ama, hem istediğiniz boşluk açılacak, hem de elinizde kasılma azalıp, tutuş rahatlığınız artacak.

Gidon pozisyonu ile ilgili bir şey diyemeyeceğim. Çok farklı açılar görüp hayretler içinde nasıl kullanıyorlar diye bakmışlığım çok oldu. O biraz sizin rahat edişinize bağlı ama fren kollarını olabildiğince aşağı indimekten çekinmeyin. Farkı görünce o aralıktaki doğru açıyı bulursunuz.

233963 dosyayı görüntüle

Diğer bir sorum: Vites ve Fren kollarının kablosu gidon boğazına çok yakın yerden çıktığı için kırılarak aşağı doğru iniyor yani kablo cok kırık şekilde aşağı indiğinden vites atımı vs zor oluyor. Gidon yükseltme aparatı ile gidonu yükseltip kabloları üstten felan geçirip rahatlatsam acaba nasıl olur? Biraz daha dik olarak bisiklet sürmem gerekecek gidon yükseldiği için. Başka bir çözümü var mıdır acaba bu kablonun cıkıs kısmını rahatlatmak için?

Farklı ebatta ve açıda bir kelebek gidon takılsa acaba çözüm olur mu? Kablolar kurtulur mu?

bu sıkıntı bende de var malesef. gidona ve kablolor çok kasıyor bu sebeple vites ayarları sürekli bozuluyor. ne yapmam gerekiyor
Diğer bir sorum: Vites ve Fren kollarının kablosu gidon boğazına çok yakın yerden çıktığı için kırılarak aşağı doğru iniyor yani kablo cok kırık şekilde aşağı indiğinden vites atımı vs zor oluyor. Gidon yükseltme aparatı ile gidonu yükseltip kabloları üstten felan geçirip rahatlatsam acaba nasıl olur? Biraz daha dik olarak bisiklet sürmem gerekecek gidon yükseldiği için. Başka bir çözümü var mıdır acaba bu kablonun cıkıs kısmını rahatlatmak için?

bu sıkıntı bende de var malesef. gidona ve kablolor çok kasıyor bu sebeple vites ayarları sürekli bozuluyor. ne yapmam gerekiyor
Ben aynı devam ediyorum başka bisiklet alana kadar :)

Geri