mermuz
Üye
- Tepki
- 36
- İsim
- Halil
- Başlangıç
- 2019—20
- Bisiklet
- Salcano
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Malesef o ağrı ergonomik olmadığından doğal. Ben de satori veya kıvrımlı arıyorum. İngiltereden (link) markasının var ama oradan buraya 350 400 liraya geliyor.Başlık öneri üzerine lakin ben önermediğim bir ürün paylaşacağım. Piyasada Satori bulamadığım için yaklaşık bir ay önce Zozo kelebek gidon aldım. 20-30 km.lik sürüşlerde rahatsız olmadım ama dün 80 km sürüş yaptım. Öndeki tutuş açısı çok kötü, bileklerimdeki ağrı sızı hâlâ geçmedi.
255620 dosyayı görüntüle
ikisini de önermem. uzun yolda ağlarsın, açıları çok kötü.Bende kelebek gidona geçmeyi düşünüyorum. Zozo ve XLC arasında kaldım. hangisini önerirsiniz.
... Bu bisiklete hangisi uyar?...
Eski konuyu hortlattım da, ona cevap atmışsınız. Konu çok hassas sanırım. Okuyunca ondan sormak istedim. Önereceğiniz var mıdır?ikisini de önermem. uzun yolda ağlarsın, açıları çok kötü.
Ergonomi olarak yorumlar çok iyi değil gibi. Uygun tasarım var mıdır?Uygunluk konusunda belitleyici olan, gidon boğazının ve gşdonun bağlantı ölçüsünğn aynı olması (25.4, 31.6 gibi, trekking bisikletlerinde genelde 25.4 ama bakıp emin olmak lazım) ama gerekirse gidon boğazıyla birlikte değiştirilebilir.
Eski konuyu hortlattım da, ona cevap atmışsınız. Konu çok hassas sanırım. Okuyunca ondan sormak istedim. Önereceğiniz var mıdır?
Ergonomi olarak yorumlar çok iyi değil gibi. Uygun tasarım var mıdır?
Sizde ki de şehir bisikleti sanırım. Eğer memnunsanız marka, model, adres rica edebilir miyim?Ben bu şekilde konumlandim kendime göre deneme yanılma ile memnunum.kullanan arkadaslar köşeli tercih etmememi tavsiye etmislerdi ergonomik açıdan.
Bir zamanlar Modolo diye bir italyan firma vardi. 1952'de uretime baslamis cok eski bir firmadir.Eski konuyu hortlattım da, ona cevap atmışsınız. Konu çok hassas sanırım. Okuyunca ondan sormak istedim. Önereceğiniz var mıdır?
Ergonomi olarak yorumlar çok iyi değil gibi. Uygun tasarım var mıdır?
(link)Bir zamanlar Modolo diye bir italyan firma vardi. 1952'de uretime baslamis cok eski bir firmadir.
Urunlerini hicbir yerde bulamiyorum. Web siteleri de faal degil herhalde.
Harika gidon tasarimlari vardi. Sanirim kaybolup gittiler.
Ben de Barış abi gibi kelebek gidon kullanamayanlardanım. Şuan kullandığınız gidon açılı değil düz ise size açılı gidon kullanmanızı tavsiye ederim. Size en uygun açıyı bulmak için gidona benzer iki silindir bulun. Benzer bir şey yok ise kalem de olur. İki kalemi rahat ettiğiniz boyda bir ip ile birbirine bağlayın. Kalemleri tutarken kollarınızı aşağıya doğru serbest bırakın. Zaten orada hafif bir açı oluyor fark ederseniz. Elinizi hafifçe kalemler ile birlikte gidon tutuş konumuna getirdiğinizde rahat edeceğiniz gidonun açısı aşağı yukarı çıkıyor diyorlar. Kalemleri bu açıdayken bir masaya koyup açıyı tespit edebilirsiniz. Tabii ki bu bir teori. Denemekten zarar gelmez. Bende mesela 27 ile 35 derece sweep (geriye doğru) açılar çıktı. 27 derecelik bir gidon aldım. Montajını yeni yaptım. Yakın zamanda bir inceleme paylaşırım rahat edip etmediğim ile alakalı.Şu sayfada trekking yazanlardan hangi tasarım iyidir acaba ?
(link)
Bu anlattığınızın videolu anlatımını da arayıp bakayım. Genel olarak kelebek pek tavsiye değil anladığım kadarı ile? Bir gezintide farkettim biraz açılı bir şey de daha güzel sürüşler çıkar. Yoruldukça pozisyon değiştirilebilir.Ben de Barış abi gibi kelebek gidon kullanamayanlardanım. Şuan kullandığınız gidon açılı değil düz ise size açılı gidon kullanmanızı tavsiye ederim. Size en uygun açıyı bulmak için gidona benzer iki silindir bulun. Benzer bir şey yok ise kalem de olur. İki kalemi rahat ettiğiniz boyda bir ip ile birbirine bağlayın. Kalemleri tutarken kollarınızı aşağıya doğru serbest bırakın. Zaten orada hafif bir açı oluyor fark ederseniz. Elinizi hafifçe kalemler ile birlikte gidon tutuş konumuna getirdiğinizde rahat edeceğiniz gidonun açısı aşağı yukarı çıkıyor diyorlar. Kalemleri bu açıdayken bir masaya koyup açıyı tespit edebilirsiniz. Tabii ki bu bir teori. Denemekten zarar gelmez. Bende mesela 27 ile 35 derece sweep (geriye doğru) açılar çıktı. 27 derecelik bir gidon aldım. Montajını yeni yaptım. Yakın zamanda bir inceleme paylaşırım rahat edip etmediğim ile alakalı.
Şurada da gidonların teknik resimlerinin karşılaştırıldığı bir site var. İşinize yarayabilir. Gidonlardan birden fazla seçerseniz sağda üst üste biniyor detayları karşılaştırabiliyorsunuz.
(link)
Benim gidonun açısı :
314520 dosyayı görüntüle
Aslında turcular arasında çok fazla kelebek kullanan tanıdığım var. Tercih meselesi biraz. Bana tutuşu garip geldi. Bazısı kelebeği eğik takıyor. Bazısı yere 90 derece dik yapıp üstüne dirseklerini dayayıp acayip dik şekilde sürüyor. Siz yine de kelebek gidona da karar verirseniz Barış abinin dediği gibi düz olanları değil hafif açılı olanından (Satori) tercih edin. Bilekler düz durduğunda sağlık problemine yol açabiliyor.Türkiyede ona benzer
Bu anlattığınızın videolu anlatımını da arayıp bakayım. Genel olarak kelebek pek tavsiye değil anladığım kadarı ile? Bir gezintide farkettim biraz açılı bir şey de daha güzel sürüşler çıkar. Yoruldukça pozisyon değiştirilebilir.
Evet şehir kron ccd300 gidon xlc nin olması lazım .tutuş yerleri düz olmasın kavisli olsun ve bir bisikletciye gidip gidon boğazınin ölçüsünü öğren ona göre nette araSizde ki de şehir bisikleti sanırım. Eğer memnunsanız marka, model, adres rica edebilir miyim?