Scudo Sports

Kelebek Gidon Önerisi

Ben de salcano ng750 dağ bisikletim için kelebek gidon almayı düşünüyorum. Daha önce kelebek gidona geçip uzun süre kullananlar memnun mu? Normal gidon mu, kelebek gidon mu? Uzun mesafe yol için soruyorum.

Scudo
Bir arkadaş için kelebek gidon bakıyoruz. Satori zone bulunmuyor artık piyasada. Onun yerine ne önerirsiniz.

Bir de benim aklıma girdi al diye. Benim bisiklet bi tık ufak, bu yüzden gidon yükseltici kullanıyorum. Acaba değiştirsem kelebek gidon ile nasıl bir yol izleyeyim beni çok rahatsız etmesin.
Bisikletim Giant Escape R3 - S kadro, boyum 1.77 iç bacak boyum 76cm

Merhaba. Bende tourney set var da. Bu gidonu alırsam vites ve fren halkaları gidona nasıl geçer mi? Daha önce bu tarz gidon kullanmadım. Boğaz uyumlu. Sitede fazla açıklama yapılmamış. Acaba bu gidon deore sram gibi setlere mi uygun? Adı Pro h type urban
Screenshot_20201125_022835_com.google.android.googlequicksearchbox.jpgo

Başlık öneri üzerine lakin ben önermediğim bir ürün paylaşacağım. Piyasada Satori bulamadığım için yaklaşık bir ay önce Zozo kelebek gidon aldım. 20-30 km.lik sürüşlerde rahatsız olmadım ama dün 80 km sürüş yaptım. Öndeki tutuş açısı çok kötü, bileklerimdeki ağrı sızı hâlâ geçmedi.

YDXJ0375_1.jpg

Bende kelebek gidona geçmeyi düşünüyorum. Zozo ve XLC arasında kaldım. hangisini önerirsiniz.

Başlık öneri üzerine lakin ben önermediğim bir ürün paylaşacağım. Piyasada Satori bulamadığım için yaklaşık bir ay önce Zozo kelebek gidon aldım. 20-30 km.lik sürüşlerde rahatsız olmadım ama dün 80 km sürüş yaptım. Öndeki tutuş açısı çok kötü, bileklerimdeki ağrı sızı hâlâ geçmedi.

255620 dosyayı görüntüle
Malesef o ağrı ergonomik olmadığından doğal. Ben de satori veya kıvrımlı arıyorum. İngiltereden (link) markasının var ama oradan buraya 350 400 liraya geliyor. resim_2021-06-21_222518.png

Arkadaşlar Kron TX 150 şehir bisikletim var. Bayırlarda ya da düz yolda gerektiğinde öne doğru yatıp tutuş yapılabilicek, hafif, ergonomik bir ürün var mıdır? Bu bisiklete hangisi uyar? Teşekkürler.

Bende kelebek gidona geçmeyi düşünüyorum. Zozo ve XLC arasında kaldım. hangisini önerirsiniz.
ikisini de önermem. uzun yolda ağlarsın, açıları çok kötü.

• Beğen
Tepkiler: Snr U
... Bu bisiklete hangisi uyar?...

Uygunluk konusunda belitleyici olan, gidon boğazının ve gşdonun bağlantı ölçüsünğn aynı olması (25.4, 31.6 gibi, trekking bisikletlerinde genelde 25.4 ama bakıp emin olmak lazım) ama gerekirse gidon boğazıyla birlikte değiştirilebilir.

• Beğen
Tepkiler: hardnrocker
ikisini de önermem. uzun yolda ağlarsın, açıları çok kötü.
Eski konuyu hortlattım da, ona cevap atmışsınız. Konu çok hassas sanırım. Okuyunca ondan sormak istedim. Önereceğiniz var mıdır?
Uygunluk konusunda belitleyici olan, gidon boğazının ve gşdonun bağlantı ölçüsünğn aynı olması (25.4, 31.6 gibi, trekking bisikletlerinde genelde 25.4 ama bakıp emin olmak lazım) ama gerekirse gidon boğazıyla birlikte değiştirilebilir.
Ergonomi olarak yorumlar çok iyi değil gibi. Uygun tasarım var mıdır?

Eski konuyu hortlattım da, ona cevap atmışsınız. Konu çok hassas sanırım. Okuyunca ondan sormak istedim. Önereceğiniz var mıdır?

Forumda konunun eskiliği değil, mesajın konuya uygunluğu önemli.

Satori, Genetic gibi markaların elin doğru açıda durmasını sağlayan kelebek gidonları hariç diğer kelebekler sağlıklı değil. Kelebek gidon kişiye özel bir deneyim, örneğin ben Satori'yi bile kullanamadım. Yokuş desteği ve el konum değişikliği için barend kullanıyorum. Birçok yeni gidon türü var, onlardan birini deneyebilir, fatklı barend boy ve yerleri kullanabilir, aero bar bile takabilirsiniz. Çevremde MTB'ler dahil her türde bisiklette aero bar kullanan görüyorum, yata yata sürüyorlar. Bana o da trekking bisikletinde pek cazip gelmiyor ama kullananlar memnun.

Ben bu şekilde konumlandim kendime göre deneme yanılma ile memnunum.kullanan arkadaslar köşeli tercih etmememi tavsiye etmislerdi ergonomik açıdan.

Dosyalar

• IMG_20240207_163107.jpg
    IMG_20240207_163107.jpg
    313,6 KB · Okunma: 43
  • IMG_20240207_162950.jpg
    IMG_20240207_162950.jpg
    30,2 KB · Okunma: 43
  • Beğen
Ben bu şekilde konumlandim kendime göre deneme yanılma ile memnunum.kullanan arkadaslar köşeli tercih etmememi tavsiye etmislerdi ergonomik açıdan.
Sizde ki de şehir bisikleti sanırım. Eğer memnunsanız marka, model, adres rica edebilir miyim?

• Beğen
Tepkiler: bekirs07

Bir zamanlar Modolo diye bir italyan firma vardi. 1952'de uretime baslamis cok eski bir firmadir.
Urunlerini hicbir yerde bulamiyorum. Web siteleri de faal degil herhalde.
Harika gidon tasarimlari vardi. Sanirim kaybolup gittiler.

Bir zamanlar Modolo diye bir italyan firma vardi. 1952'de uretime baslamis cok eski bir firmadir.
Urunlerini hicbir yerde bulamiyorum. Web siteleri de faal degil herhalde.
Harika gidon tasarimlari vardi. Sanirim kaybolup gittiler.
(link)

Bu link çalışıyor.

(link)

Şu çok ilginçmiş yalnız. 😅

• Beğen
Şu sayfada trekking yazanlardan hangi tasarım iyidir acaba ?

(link)

Şu sayfada trekking yazanlardan hangi tasarım iyidir acaba ?

(link)
Ben de Barış abi gibi kelebek gidon kullanamayanlardanım. Şuan kullandığınız gidon açılı değil düz ise size açılı gidon kullanmanızı tavsiye ederim. Size en uygun açıyı bulmak için gidona benzer iki silindir bulun. Benzer bir şey yok ise kalem de olur. İki kalemi rahat ettiğiniz boyda bir ip ile birbirine bağlayın. Kalemleri tutarken kollarınızı aşağıya doğru serbest bırakın. Zaten orada hafif bir açı oluyor fark ederseniz. Elinizi hafifçe kalemler ile birlikte gidon tutuş konumuna getirdiğinizde rahat edeceğiniz gidonun açısı aşağı yukarı çıkıyor diyorlar. Kalemleri bu açıdayken bir masaya koyup açıyı tespit edebilirsiniz. Tabii ki bu bir teori. Denemekten zarar gelmez. Bende mesela 27 ile 35 derece sweep (geriye doğru) açılar çıktı. 27 derecelik bir gidon aldım. Montajını yeni yaptım. Yakın zamanda bir inceleme paylaşırım rahat edip etmediğim ile alakalı.

Şurada da gidonların teknik resimlerinin karşılaştırıldığı bir site var. İşinize yarayabilir. Gidonlardan birden fazla seçerseniz sağda üst üste biniyor detayları karşılaştırabiliyorsunuz.

(link)

Benim gidonun açısı :

1707379008159.png

Son düzenleme:
  • Beğen
Türkiyede ona benzer
Ben de Barış abi gibi kelebek gidon kullanamayanlardanım. Şuan kullandığınız gidon açılı değil düz ise size açılı gidon kullanmanızı tavsiye ederim. Size en uygun açıyı bulmak için gidona benzer iki silindir bulun. Benzer bir şey yok ise kalem de olur. İki kalemi rahat ettiğiniz boyda bir ip ile birbirine bağlayın. Kalemleri tutarken kollarınızı aşağıya doğru serbest bırakın. Zaten orada hafif bir açı oluyor fark ederseniz. Elinizi hafifçe kalemler ile birlikte gidon tutuş konumuna getirdiğinizde rahat edeceğiniz gidonun açısı aşağı yukarı çıkıyor diyorlar. Kalemleri bu açıdayken bir masaya koyup açıyı tespit edebilirsiniz. Tabii ki bu bir teori. Denemekten zarar gelmez. Bende mesela 27 ile 35 derece sweep (geriye doğru) açılar çıktı. 27 derecelik bir gidon aldım. Montajını yeni yaptım. Yakın zamanda bir inceleme paylaşırım rahat edip etmediğim ile alakalı.

Şurada da gidonların teknik resimlerinin karşılaştırıldığı bir site var. İşinize yarayabilir. Gidonlardan birden fazla seçerseniz sağda üst üste biniyor detayları karşılaştırabiliyorsunuz.

(link)

Benim gidonun açısı :

314520 dosyayı görüntüle
Bu anlattığınızın videolu anlatımını da arayıp bakayım. Genel olarak kelebek pek tavsiye değil anladığım kadarı ile? Bir gezintide farkettim biraz açılı bir şey de daha güzel sürüşler çıkar. Yoruldukça pozisyon değiştirilebilir.

Türkiyede ona benzer

Bu anlattığınızın videolu anlatımını da arayıp bakayım. Genel olarak kelebek pek tavsiye değil anladığım kadarı ile? Bir gezintide farkettim biraz açılı bir şey de daha güzel sürüşler çıkar. Yoruldukça pozisyon değiştirilebilir.
Aslında turcular arasında çok fazla kelebek kullanan tanıdığım var. Tercih meselesi biraz. Bana tutuşu garip geldi. Bazısı kelebeği eğik takıyor. Bazısı yere 90 derece dik yapıp üstüne dirseklerini dayayıp acayip dik şekilde sürüyor. Siz yine de kelebek gidona da karar verirseniz Barış abinin dediği gibi düz olanları değil hafif açılı olanından (Satori) tercih edin. Bilekler düz durduğunda sağlık problemine yol açabiliyor.

Anlattığım şeyin uygulaması :

• Beğen
Sizde ki de şehir bisikleti sanırım. Eğer memnunsanız marka, model, adres rica edebilir miyim?
Evet şehir kron ccd300 gidon xlc nin olması lazım .tutuş yerleri düz olmasın kavisli olsun ve bir bisikletciye gidip gidon boğazınin ölçüsünü öğren ona göre nette ara

• Beğen
Geri