Scudo Sports

Kelebek - Trekking gidon

@Hasan Ç.
Eyvallah uygun fiyata kotardik cok sukur :)

Scudo
Merhaba;

Konu canlı devam ederken, konu hakkında uzman olanlara soralım:

XLC'de 31.8 kelebek gidon bulunmuyor anladığım kadarıyla.

Satori Zone açıları oldukça kötü gözüküyor,

Tavsiye edebileceğiniz marka model var mıdır ? (31.8)

Teşekkürler.

bicycle.jpg

@bulutdenis

1. Olarak uzman değilim konu hakkında :islik:

2. Xlc ye baktım ama bulamadım 31.8

3. Satori nin açıları kötü gibi çünkü altı düz bile olsa kelebek gidonda frenlerin takılacağı yerlerden tutarken bileklerde bir açı oluşuyor satori ise şekli itibariyle bu açıyı artırıyor.

4. Tavsiye olarak ise uno var kelebek gidonda ama satori den de şikayet edeni duymadım bu bir kelebek gidon ve bunda zaten hep frenlerden tutmak zorunda değilsiniz ki turdaysanız tutmazsınız da yani satori de olur. Hem bence uno dan daha güzel duruyor yalan yok.

5. Ek olarak ameoba markasının bir tane vardı hb-c322 diye onun acıları hatalı almanızı tavsiye etmem (link)

6. Ve son olarak eğer satori den bayramın sonuna kadar şikayet etmezlerse ben de büyük ihtimalle satori alacağım çünkü frenlerin biraz daha geniş yerlerden tutacak olursak optimum açı onda ama ben satori yi şehir ici ulaşımda kullananlara tavsiye etmem.

Yani ameoba tırt
Satori turcu işi
Xlc ile uno ile tur da yapılır şehirde de kullanılır ama frenlerin biraz dışından tutmakta da bilek acısı artar (bilek bikac derece kırılır.)

Dosyalar

• Screenshot_20170830-140048.png
    Screenshot_20170830-140048.png
    41,4 KB · Okunma: 19
  • Beğen
Tepkiler: veganbike
25.4 mm xlc aldim yeni oldu kullaniyorum su an gayet rahat. Memnunum
2017-08-30_11-26-59_HDR.jpg

@mariokaldato 31.8 i olsa ben de tereddütsüz alacağım fakat sadece 25.4 var XLC de. Gidon boğazını da değiştirmek işime gelmiyor. Aliexpress'e kalacaz sanırım en sonunda.

Kelebek gidonda 25.4 tercih sebebi daha fazla aksesuar takabilmek amaclidir . Cunku yapisi geregi montaja musaittir. Sonucta o bir tur amaci tasir , performans degil

Yaklaşık 1 yıldır Satori kullanıyorum. Satori deki açılar aslında olması gereken açılar. Bileklere zararı değil tam tersi yararı var. İki avcunuzada kalem alın ve kollarınızı gidonu tutar gibi yukarı kaldırın o açıyı göreceksiniz.

Bu kelebek gidonlardaki açı mevzusu bana biraz traş gbi geliyor nedense. Sebebine gelince kelebeklerdeki fren vites kollari asla diger riser yada flat gidonlarda oldugu yerde olmuyor zaten. O daracik alanda açı ne alaka ?

@mustc1940 @mariokaldato valla satori nin tek dezavantajı frenlerden tutarken gibi hocam onun dışında sağ alt ve sol alttan tutarken falan en rahatı o gibi

@demir.demiray tam olarak ifade edemedm kendimi. Vites fren kollari diger gidonlarda omuz genisligindedir asagi yukari ama kelebeklerde merkeze daha yakin oluyor dolayisiyla aci olayi pek ise yaramiyor diye tahmin ettm kendimce ama yanilmista olabilirim tabi

• Beğen
Tepkiler: demir.demiray
@mariokaldato ben de yanılmış olabilirim hocam :) ama frenlerin oradan tutmaktan bahsetmedim belki yanlış yazdım biraz da
Benim bahsettiğim ideal açı fotoğraftaki yerlerden tutarken oluyor

Dosyalar

• 20170831_103002.jpg
    20170831_103002.jpg
    36,9 KB · Okunma: 71
@mariokaldato normal gidonlarda omuz genişliğinde değildir omuzdan daha geniştir. Asıl kelebek gidonda omuz genişliğinde tutuş sağlanır. @demir.demiray Satoriyi 1 yıldır kullanıyorum ve herhangi bir dezavantajını görmedim. Böyle şeyler genelde resimden bakarak anlaşılamıyor deneyince tam olarak anlıyorsunuz.

Bisikletim carraro sportive 227 (2017 model) kelebek gidon alicam fakat ayarlanabilir gidon bogazinda 31.8 yaziyor. Benim almam gereken 31.8 lik kelebek gidon sanirim.
Genelde tercih edilen 25.4 kelebek gidon. 25.4 kelebek gidonun 31.8 e gore avantaj ve dez avantajlari neler ornegin agirlik mi? kalinlik mi? ergono mi? Ayrintili bir sekilde aciklarsaniz cok sevinirim ona gore 31.8 alicam yada gidon bogazida degistirip 25.4 luk alicam tesekkurler simdiden.

@Altar ağırlıkta bu fark 5-6 gr dan öteye gitmez bence. 31.8 in tek dezavantajı aksesuarları geniş olduğu için ortaya takamamaniz

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Altar
Bogazi degisip 25.4 almalisin dostum. Cunku daha fazla aksesuar vs takmaya elverisli oluyor o bolge 2017-08-31_12-38-43_HDR.jpgLamba taktigim bolge komple tura uygun aksesuarlar takmaya musait oluyor boylece ama 31.8 de o kisima bsey takmak zor oluyor

Ha 31 8 alacam dersende elimde ayarli gidon bogazi var bende . Uyguna satabilirim

@mariokaldato

Hocam aslında bazı km saatleri 31.8 e uygun geliyor içinde de bir kauçuk parçası geliyor eğer ki biri 25.4 e takarsa diye.

• Beğen
Tesekkurler arkadaslar soylediginiz gibi olay sasece aksesuarla ilgili oldugunu anlanladim

• Beğen
@bulutdenis

Tekrar merhaba,
Uzun zamandır aklımda olan şu kelebek gidon olayını nihayet XLC 25.4 ile çözmüş bulunmaktayım. Gidon boğazını da mecburen değiştirmek zorunda kaldım ama çok rahat bir sürüş konforuna geçtim diyebilirim. CD4C54D8-069B-4D20-98DB-E6D699F103F7.jpeg

0EDBE3C4-7EE6-4810-8D4D-0C1DB5FC6403.jpeg

8ED2F29D-CFC2-4A8E-8332-6252C67308F7.jpeg

@bulutdenis
Hayirli olsun dogru tercih yapmisin dostum

• Beğen
Tepkiler: bulutdenis
Geri