Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Keman alıcam ama yardıma ihtiyacım var :))

Tepki
48
İsim
Umut
Merhaba forumdaşlarımm
Konu başlığından da anlaşılacağı gibi 3 aylık bi keman eğitimi aldıktan sonra ( eğitime gittiğim yerde zimmetli keman vermişlerdi ) bi keman alıp kendimi geliştirmeye devam etmek istiyorum. Maksimum 600 - 1500 Tl arasında ayırabileceğim bir bütçem var. Önerilerinize açığım forumdaşlar, lütfen yardımcı olur musunuz?

Keyifli pedallamalar..

Scudo
(link) bununla yola devam edebilirsin

• Beğen
Tepkiler: Darrow-21**
@Serkan Mıstınoğlu
Karbon kemanlarda kırılma sorunu oluyormuş diyorlar. Bence kemanı alüminyum alıp tellere yatırım yapsın.

@TORUKOJİN hafif diye tercih ediliyor. Bütün gün omzunuzun üzerinde tutuyorsunuz sonuçta

Merhaba,

Oğlum yıllardır keman çalar, şu anda da TED senfoni orkestrasında çalıyor. İlk kemanı alırken biz de zorlanmıştık, sizi anlıyorum.

Ancak keman, bu şekilde önerilerle alınabilecek basit bir enstrüman değildir. Ağacından, formuna, teline kadar birçok etmen bulunur. En iyisi keman çalmayı bilen ve hatta iyi bilen biri ile gidip kemanı deneyerek almanızdır. Mutlaka öneri isterseniz de, şunu söyleyebilirim; bütçeniz olanaklarında alabileceğiniz en iyi kemanı alın. Aksi taktirde, doğru sesi çıkarmakta çok zorlanırsınız ve zaten zor olan keman eğitiminden kısa sürede vazgeçersiniz.

Kolay gelsin...

@Serkan Mıstınoğlu Kemanı sağa sola çevirirken aerodinamik tellerin daha çok faydası oluyormuş diyorlar, bence karbona o kadar para vermek yerine arkadaş 5-10 kilo zayıflasın.

Konuda kaçırdığım bir espri var sanıyorum...

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
@Punctum
@Punctum

Bu yorum oldukça faydalı olacaktır. Ben de 3 yıldır piyano çalıyorum, belki benzer bir şekilde konu açmadan soru sormak isteyen arkadaşlar sorabilirler ^^

• Beğen
Tepkiler: Punctum
Enstruman marka tavsiyesi ile alinabilir belki ama onemli oranda da sans isidir. Elbette ust seviyelerde istenilen nitelikte bir enstruman secimi ise cok mesakkatli bir surectir. Luthier gormeli hatta iyi bir sanatci ise kendi yapmalidir. Agacin turu yillanmisligi vs vs cok parametre var. Kizim keman caliyor (7 yildir egitimini aliyor) bense gitar caliyorum. Bizzat yasadigim icin soyluyorum. Mutlaka bilen biri ile gitmeli ve denemelisiniz. Ayni markanin ayni modelinde bile buyuk farkliliklar olabilir. Kaliteyi farkedebilecek biri ile butcenize uygun bir tercih yaptiktan sonra arse yi karbon almanizi oneririm.

• Beğen
Tepkiler: Darrow-21**
arkadaşım 3 aylık enstrüman geçmişinle 1500tllik keman almak mantıklı değil. bence 200-400tl arası bir kemanla çalışmalarına devam et 1-2 sene sonra gelişimin ve isteklerin doğrultusunda iyi bir keman alırsın.

Darrow-21 elimde farklı fiyat aralıklarında kemanlar mevcut..

@Darrow-21** Diyarbakırdasınız sanırım. Orda konservatuvar var. Gidip tanışın hocalarla çok ilgiliyseniz. Belki ikinci el vs. iyi bi keman vardır.

Geri