Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kendi recumbentini kendin yap

@orhan güçlü

Yeniden Merhabalar Orhan Bey,
Öncelikle güzel bir farklı çalışma olmuş, elinize sağlık olsun.

Değerlendirmelerim;
1- Üçüncü resimde trike bisikleti iki el ile kaldırılmış olduğunu gördüğümde, oldukça hafif malzeme kullanılmış olmalı diye düşündüm.
Mevcut haliyle kaç kg oldu acaba?
2- Trike yapısı itibariyle daha ziyade sürat için daha uygun bir model görünüyor.
Özellikle de arka tekerin 26" (uzaktan göründüğü kadarıyla) olması bu çağrışımı yaptır bende.
Özellikle yokuşlu yollarda arka tekerin 20" (ön tekerleklerin ebadında) olması yokuşlarda daha rahat ettirir. Arkaya 20" teker takıldığında arka maşa daha aşağıda kalmış olabilir mi?
3- Ön ayna kol ayak mesafesine göre ayarlanmıyo gibi gördüm, bu durumda koltuk ileri-geri yapılabiliyor mu?
4- Trike bisikletin akışı ve yokuş çıkışı denemeleri ve bu sırada vites geçişlerini denediniz mi, herhangi bir sıkıntı var mı?

Başarıların ve geliştirmelerin devamını diliyorum.

Scudo
Merhaba.
İlk bisiklete göre yaklaşık 10kg daha hafif, 20kg civarında oldu ,fakat daha hafif olabilir,özellikle koltuk çok ağır 9kg.
Bu modeli tur için düşünüyorum,arka teker gerçekten 26 inç.Ön ayna kol mesafesi ayarlanmıyor kendi boyuma göre ayarladım,koltuk ileri geri gidebiliyor.
Vites geçişlerinde herhangi bir sorun yok zaten ön vitesi daha bağlamadım,montaj işleri daha bitmedi, sonra boya.

düşme ihtimali bulunmadığından kalpiye ya da spd pedal kullanmamanız için hiçbir neden yok. makinenizi biraz daha güçlendirmiş olursunuz.

Arkadaşlar,

İzlediğim videolardan hem arazi, hem de düz yollarda eş zamanlı stabil kullanılabilecek 20" trike bisikletlerin daha uygun olduğunu tespit ettim.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Z. YILDIZ
@idinc Gördüğüm uzun turlara çıkanların hepsi 20" ebatında trike kullanıyorlardı. Tercih sebepleri tespitinizi doğrular nitelikte.

@orhan güçlü
çok güzel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık
istanbul a uğrarsam yakından görmek isterim

@orhan güçlü bey
gerçekten çok güzel olmuş ellerinize emeğinize sağlık.Anladığım kadarı ile bir sonra ki projede daha hafif olacak

Merhabalar, evet epey bir zamandır trikeler benimde ilgi alanımda. Bende kendime tasarımı ve bütün yapımı bana ait olan elektrikli trikemi 1 yıldır test ettim ve en sonunda boyayıp kullanmaya başladım. Videosunu buradan paylaşmak istedim.

Son düzenleme:
Teşekkürler..Bu arada koltuğu fiberglastan kendim imalatım. ilk önce başka materyallerden yaptım ama beğenmedim, görselde olmadı ve ağır oldu. Bir araba koltuğundan kalıp çıkarıp, fibergass ile yaptım.

Tebrikler güzel çalışma, ağırlığı kaç kg. Motor kaç wat?
Orhan Bey öncelikle sizden özür diliyorum, konunuzun içerisinden paylaşım yaptığımdan. Yeni üye olduğumdan konu açmak biraz zaman gerektiriyor.

Bu arada motor 1000 Watt..
Ağırlık olarak tam net şu kilo diyemem hiç tartmadım ... Ama ana ağırlık piller.
Bataryayı ben kendim özel yaptırdım. 130 Adet lityum iyon pillerden oluşuyor. Çanta içersin de taşıdığımdan rahatça sök tak yapabiliyorum.

Merhabalar, evet epey bir zamandır trikeler benimde ilgi alanımda. Bende kendime tasarımı ve bütün yapımı bana ait olan elektrikli trikemi 1 yıldır test ettim ve en sonunda boyayıp kullanmaya başladım. Videosunu buradan paylaşmak istedim.
Ellerinize sağlık çok başarılı bir çalışma olmuş. Bir kaç yıl öncesinde forumda Türkiye 'yi gezerken misafir olan (link) kişiyi görmem ile proje çılgını arkadaşıma göstermiştim. İşlerdi okuldu hep ertelendi durdu. Sizin de buna benzer bir çalışma yaptığınızı görünce videonuzu ona da gönderdim.

Benim de videoyu paylaş amacım buydu. Özelikle Amerika ve Almanya'da diy olarak bu çalışmalardan çok var. Bizim ülkede imkan olunca böyle çalışma yapabilecek insanların var olduğunu göstermek, arkadaşlara örnek olmak...
Ama bu tür çalışmalar yapan arkadaşlara destek olmak lazım:)... Yaptığı çalışmaları izlemek, olumlu olumsuz fark etmez yorum yapmak, fikirlerini paylaşmak lazım...
Ben inşaat mühendisi yım... Fırsat buldukça böyle ilginç ve ilgi alanına giren hobi tadında birşeyler yapıp Diy TV YouTube kanalından paylaşıyorum...
Her türlü bilgiyi de arkadaşlar ile paylaşmaya hazır.
Tekrar teşekkür ederim...

Ben aslında kaliteli boya işlemini nasıl yaptığınızı da merak ediyorum. Keşke yakın olsaydık oturup yaptıklarınızı öğrenmek isterdim

• Beğen
Tepkiler: courageous77
Tebrikler çok güzel olmuş ellerinize sağlık 👏🏻

• Beğen
Tepkiler: courageous77
Aslında bas
Ben aslında kaliteli boya işlemini nasıl yaptığınızı da merak ediyorum. Keşke yakın olsaydık oturup yaptıklarınızı öğrenmek isterdim
Aslında basit... İyi bir zımpara... Macun tekrar zımpara sonra astar ve tekrar zımpara ve son olarak boya...
Tabiki ben ametörce bunları yapıyorum. Bunu profesyonel yapan arkadaşlarımız vardır.
Beğendiğinize sevindim...

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Geri