Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kendi yaptığım bisiklet duvar askısı

Yusufclp

Forum Bağımlısı
Tepki
733
İsim
Yusuf C.
Bisiklet
Dahon
Herkese merhaba. 2 hafta önce aldığım Salcano City Sport 30 bisikletim için duvar askısı alacaktım. Ucuz olanlar içime sinmedi sağlamlık açısından. Pahalı olanları da gereksiz pahalı bulduğumdan neden kendim yapmayayım dedim.
Hurdalıktan bulduğum parçalardan bir askı yapmaya karar verdim. Zaten uzun zamandan beri tasarlamıştım ve parçaları yavaştan toparlamıştım. 2-3 saatte de başlayıp bitirdim.
Ancak bu tür işler için küçük bir atölye şart. Ben iş yerimde yaptım. İşten sonra 1-2 saat daha kalarak hallettim.

Gerekli malzemeler:
1- 50x22 mm ebatında delikli C profil. (Bu profiller elektrik panosu imalatında ve market veya dükkan rafı yapımında kullanılır genellikle.) Profilin sacı ince görünmesine rağmen oldukça sağlam bir yapısı var. 15-20 kg ağırlıktaki bir bisikleti çok rahat taşıyacağı kanaatindeyim.a.JPG

2- 7 mm çapında 27 cm boyunda paslanmaz çelik çubuk. Şekli verilip ölçülere göre tesviye edilirken olacak kayıplar için 30 cm olması iyidir.(Ben eski bir gres pompasının milini kullandım.)
b.JPG

3- Elektrik panoları için montaj ayağı. (30 mm boyunda silindirik bir parça. Ortası delik. Deliğin bir tarafında Metrik 6 vida dişi var ve diğer tarafı ise 8 mm düz delik.)
c.JPG

4- Metrik 8, 20 mm boyunda çelik ya da krom cıvata.
d.JPG

5- Metrik 6, 15 mm boyunda çelik ya da krom cıvata ve buna uygun çelik pul.
e.JPG

6- Kancanın ucu için jantı koruma amaçlı lastik hortum.(Ben bunun için içini boşalttığım bir kablonun en dış katmanını kullandım.)
f.JPG

İmalat aşaması:
C profili 28 cm uzunlukta keserek üst tarafından 5 cm'lik kısmını öylece bırakıp geri kalanını U şekline getirdim. Lastik oturduğunda sağa sola oynamaması için böyle yaptım.
2.JPG
4.JPG

Çelik çubuğu ilk olarak kanca yaptım.
6.JPG

Sonra C profile monte edilecek diğer ucunu da uygun ölçülere getirdim. Ölçüleri kullandığım malzemelere göre ayarladım.
7.JPG 8.JPG

Elektrik panosu montaj ayağını kancayı C profile pratik olarak monte edebilmek için kullandım. Bu parçayı yandan 7 mm matkapla delerek Metrik 8 kılavuz ile vida dişi açtım.
9.JPG 10.JPG

Kancayı sağlam ve dönmeden tutabilmesi için şu şekilde cıvatanın oturacağı kanal açtım.
15.JPG

Diş açtığım deliğe metrik 8 olan cıvatayı takıp kancayı silindirik parçaya tutturdum.16.JPG

Metrik 8 olan sabitleme cıvatasının boyu uzun geldiğinden 15 mm olacak şekilde kestim.
12.JPG 13.JPG

C profili boyayıp duvara monte edilecek duruma getirdim. Paslanmaz profil boyanmasa da olurdu. Boyayınca daha şık oldu.
P8120094.JPG

Askının son hali bu şekildedir.
P8090058.JPG
P8150095.JPG

Şimdilik bu kadar. Duvara montajını yaptıktan sonra ve bisikleti astıktan sonra da paylaşıp sonucu hep birlikte göreceğiz.

Scudo
Bence cok iyi olmus, basarili bir sonuc elde etmissiniz. Ellerinize saglik. Malzemeleri nekadara mal oldu?

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
@Murat Cömez
Teşekkür ederim Murat bey. Malzemeler tamamen hurdaya yani çöpe atılacak malzemeler arsından temin edildiğinden maliyet yoktur. Bir nevi geri dönüşüm olarak ta düşünülebilir.

@Yusufclp
Böyle atilacak malzemelri degerlendirmek bence cok iyi, o yaptiginiz duvar askisini almaya kalksaniz en az 50TL'dir bence ve sizin yaptiginiz ayni orjinal gibi olmus.
Tekrar ellerinize saglik ve güzel fotograflar cekerek, bilgi vererek, yapilis seklini anlattiginiz icin tesekkürler.

Böyle yapilan aletler ve evrilen emekler benim sahsen hosuma gidiyor.:harika:

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
30 TL`ye bulunabiliyor. Ancak sağlamlığına emin olamadığımdan kendim yapmak istedim. Zevk alarak yaptım. Bunun gibi yaptığım başka şeyler de var. Makaralı çamaşır kurutma askısı, keski ve burç yapmıştım beton kırmak için. Bir ara onların da fotoğraflarını paylaşırım.

• Beğen
Tepkiler: ulsbyrm ve liteon
@mguler_43 @einhander Teşekkür ederim beğendiğinize sevindim.

Diğer çalışmalarımdan biri Portatif Makaralı Çamaşır
Askılığı. İstendiğinde kolayca yerine takılıp sökülebilmekte.
P8170099.JPG

Diğeri ise Burç ve Keski. Evin tadilat işleri için kullanıyorum. Tadilat işlerini kendim yaptığımdan kullandığım gereçleri de amacıma uygun yapmıştım. Malzemesi aşırı sağlam. Burç ve keskiyi yapmak 5 saatimi almıştı.
P8170109.JPG

Biraz fazla ugraşılmış gibi ama orjinal güzel bişey olmuş..

• Beğen
Tepkiler: ulsbyrm
elinize sağlık güzel omuş.

Geri