Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kendimce Diyetim (İşe Yarar mı )

mustafa şan

Daimi Üye
Tepki
56
Bisiklet
Sedona
Önceden 3 öğünde nerden baksanız toplam 1 ekmek yerdim ve günde 1 tane aburcubur yerdim şimdi yediklerimi sayayım bana kaç kalori olduklarını hesaplarsanız sevinirim ve yeterli mi fazla mı olduğunu

SABAH
-Zeytinyağlı ezme salata (domates ,salatalık , biber) üstüne az yağlı peynir döküyorum karıştırıp yiyorum
-2 bardak şekersiz çay

ÖĞLEN

-İşyerinde herkes bir şeyler getiriyor yiyoruz öyle olunca da yemeden olmuyor ancak ekmek yemiyorum sebzelerle doymaya çalışıyorum arada 2-3 çeşitten toplarsak 1 tabak da yemek yiyorum
-2-3 bardak şekersiz çay

ARA ÖĞÜN

Ya etinin kepekli kuru üzümlü sultani adında bisküvisi var 100 gr 500 kaloriye yakın ondan 30-40 gram yiyorum ya da kayısı ,elme gibi meyvelerden 1 tane yiyorum

AKŞAM

Ekmek yememek kaydı ile ne yemek varsa onu yiyorum işte genelde yemek , pilav , cacık şeklinde

Bunlardan sonra genelde her gün 1-1.5 saat bisiklet sürüyorum

GECE

Saat 12 gibi acıkınca 1 elma yiyorum .

diyetim nasıl ne eklenir ne çıkarılır aşırı kilom yok boyum 170 kilom 70 ama vücut yağlı

Scudo
Dukan diyetini öneririm :) Kesin sonuç veriyor

• Beğen
Tepkiler: mustafa şan
@ihsan onur şener

onu çok duydum da genelde işyerinde yaşlı teyzelerden duyunca pek sıcak bakmadım , araştırmadım da ama benim diyet kötü mü amacım hani hiç kalori almayım değil aldığımdan daha çok yakayım azar azar vereyim kiloları diyorum

• Beğen
Tepkiler: Xoqo
@mustafa şan

Pilav yediğini söylemişsin, pilav kilo almak isteyenlere önerilir :) Ekmekten uzak dur, et ye ama az yağlı yada yağsız olsun. Akşam 6dan sonra hiçbir şey yeme. Soda tüket günde 2 şişe (sade). ben 90dan 60a indim bu şekilde.

@mustafa şan

Ben bu diyetle 15 kg verdim. öküz gibiydim inceltti beni :D

Günlük ortalama 1200 kaloriyi geçmedikçe sorun yok. Gerçi her insana göre değişiyor.

kısaca özetlemek gerekirse

- unlu ve karbonhidrat deposu gıdaları kes. (ekmek, simit, pirinç pilavı, makarna)
- şekerli gıdaları kes. (glikoz şurubu vs. dahil.)(kola, dondurma, baklava, hazır meyve suları vs.)(bunlar vücutta yağa dönüşüyor zaten)
- lifli, çabuk acıktırmayan, kan şekerini çabuk yükseltmeyen gıdalara yönel. (bkz: glisemik indeks)
- akşam 18:00 den sonra yemek yeme.
- ortalama her gün düzenli 30 dk spor yap.
- aldığından fazla kalori yak.

(alıntıdır)

aslında bu konuda uzman hekimlerden yardım almak daha mantıklı hiç ekmek yemiyorum diyorsun bende hiç ekmek yemezdim lakin diyetisyen bana senin ekmek yemen gerekli dedi ben çok sasırmıstım. aksam yatmadan en az 2 -4 saat öncesi kesinlikle hiç bişey yememeye çalış cünki uykudada kalori yakarız ancak bide boş olmadı mı kalori yakacak enerjiyi direk midedeki yiyecekleri eritmek için kullanır bünye hem daha rahat uyursun nisanin 14 ü 126 kiloydum sun itibariyle 119 kiloyum düzenli spor yapıyorum elimden geldiğince ve günlük 20- 25 km bisiklet sürüyorum en asa

rejimde ki amacın ne acaba ? kilo vermek mi ?

saçma olmuş bence.. protein yok bir kere hiç. yeterli proteini alamazsan sağlıksız olur.

yağ yağmak içinmiş. bence biraz ağırlık çalışabilirsin. yağ oranını azaltıp kasa dönüştür. kas kütlesi artınca otomatikmen sıkılaşırsın zaten.

@Osman Selman

önceden protein ağırlıklı beslenirdim kas yapayım vücut yapayım diye bisiklete başlayınca biraz daha şişme kas değil de gerekli ölçüde kas gerekli olduğundan proteini biraz az alsam sıkıntı olmayacak gibi amacım vücuttaki yağları atmak zaten protein almıyorum desem yalan olur bir gün et denk gelir bir gün tavuk , balık onları da ekmeksiz yersem sorun olmaz gibi

EKLEME : Zaten ağırlık çalışıyorum ancak vücutta yağ olunca içimden gelmiyor ağırlık çalışmak vücudum zaten kilo almaya ve kas yapmaya müsait o nedenle kilo verip vücudu dengeleyip yağları yakmak amacım ondan sonra spor salonu ile çok şişirmeden kas yapacağım

Merhaba programınıza bakınca enerji ihtiyacınız için besin ayırmadığınızı görüyorum. Spordan önceki öğünde komplex karbonhidrat almanızı öneririm. Özellikle ağırlık çalışıyorsanız. Vücut enerji olarak karbonhidratı kullansın kasları değil. Ayrıca günlük protein alımınız vücut ağırlığınızın 1.5 katı kadar olmalı. Eğer vücüt geliştirmeye yönelirseniz bu oran 2 katına çıkabilir. Kabaca bir örnek verecek olursa 70.1,5=105 gram protein eder. Size benim uyguladığımın biraz hafif bir versiyon diyetimi yazacağım umarım yardımcı olur. Bu arada uyku düzeni çok önemli çünkü vucuttaki melatonin hormonu saat 11 de salgılanır. Bu uyku getirir, metabolik olarak yorgunluk katar. Eğer 23.00'ı geçirmesseniz büyüme yani gelişme başlar. Kaslarda onarım daha hızlı olur. Fit bir vucuda en kısa sürede yaklaşmanın yollarıdır :)

Sabah: 07.00 uyanış
-yulaf ezmesi, muz, süt (muzu ilk olarak püre haline getirin, üzerine 150-200 gram kadar yulaf ezmesi koyun üstüne biraz da süt karıştırın) tadı lezzetlidir :)

ARA ÖĞÜN 10.00
O gün kas antremanınız varsa iki yumurta beyazı yiyebilirsiniz hem 10 grama yakın protein almış olursunuz. Unutmayın sadece beyaz sarısı aşırı kalorilidir. Altarnatif olarak o gün mevsimde çıkan meyvelerden bir adet tüketebilirsiniz.

Öğle yemeği 12.00
Ton balığı, kepekli sandwich ekmeği ve ayran. Ton balığı 160 gram olup 100 gramında 24 gram kaliteli poretin ihtiva eder 36-38 gram kaliteli protein almış olacaksınız.

Ara Öğün 15.00
Bu ara öğünde toplamda 200 kaloriyi geçemeyecek besinler tüketmenizi öneririm. Mesela meyveli cup yapabilirsiniz. Yoğurdun içine mevsimlik meyveleri küp şeklinde doğrayarak üzerine de 7 adet badem ve 7 adet ceviz koyarak muhteşem ve lezzetli bir ara öğün :)

18.00 Akşam yemeği
- Bu öğün antreman öncesi öğündür ve komplkex karbonhidrat tüketmenizi öneririm. Spor srasında enerji ihtiyacınızı halletmek için :) Mesela bulgur pilavı yanında da 250 gram haşlanmış tavuk göğsü veya alternatif olarak antrikot(antrikot besin değerleri için gerek amino asit yönünden zengin ve kaliteli bir poreteindir vücut geliştiricilere tavsiye edilir) ekmek kesinlikle yok.

20.00 ANTREMAN-İDMAN

21.00 BİTİŞ-
-Son ağırlık tekrarınıda yaptıktan sonra 200 gram dimes şekersiz üzüm suyu alın, likit karbonhidrat olarak kas yıkımını engeller. 40 dakika sonra 200 gram tavuk göğsü ve yanında 300 gram şekersiz süt alın. bu son öğündü

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
-Öncelikle gün içinde 3 litreden fazla tüketin ne şartla olursa olsun, önümüz yaz daha fazlasına ihtiyacınız olabilir.
-Aman diyim abur cuburu kesin, birde aldığınız besinlerin kalori yönünden besin değerleri tablosunu inceleyin ki o besinin size hazdan başka ne kazandıracağını bilin.
- Akşam yemeklerinde hanımız veya annenizin yemeklerinden yemeye çalışın, başlarda benim yemeklerimi beğenmiyosun tarzı diyaloglara girebilirsiniz, ama sizdeki değişimi farkedince destek olup yardım edecektir :)
-Alkol 3 hafta da bir kere çok olmamak kaydıyla bira mayası ve ürünleri olmasın mümkünse tüketebilirsiniz. Ama 3 haftada bir! Tavsiye olarak JACK DANİELS markasını öneririm ertesi sabah 0 baş ağrısı :)
-öğle arası açtığınız ton balığının yağını sonuna kadar süzdürün, tadı biraz kaçacaktır ama değer :)

Geri