- Tepki
- 5.250
- Başlangıç
- 2013—14
- Bisiklet
- Merida
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Ağustos 2018 de faal olarak kullanmaya başladığım bisikletimde patlak sayısı artınca önce lastik arayışına girdim ancak o dönem fiyatların fahiş rakamlara ulaşması nedeniyle 70 TL ye 2 adet mitas kendinden jelli lastik aldığımda tarih 3 Eylül 2018 idi 11 Ekime kadar kullandım patlak sorunu yaşamadım jant değişimi yaptım bunun için lastiğin havasını indirmek gerekti tabiki. Jant ve lastikleri aynı anda değiştirdim. Eskiler maxxis dolomites 700x25, Yeni lastikler hutchinson atom kevlar pro 700x21, iç lastikler zorlasa da yeni lastiklere takıldı.
Ancak sorunum şu;
Jelli iç lastiklerin basıncının azaldığını gözlemlediğimizde hava basma konusunda sibopların jel tarafından tıkandığına şahit oluyoruz. Sibopları temizleyebilir miyiz ya da nasıl temizleriz
Şuan 80 psi gibi hissediyorum ilerde güvensiz bir durumla karşılaşmamak için yardımcı olacak, fikir verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Sibobu çıkartıp temizledim ama siboptan hava kaçıyor, hava basarken yüksek başınca ulaşılamadığı için lastiği çevirip sibobun jelle dolmasını beklemekte anlamsız oluyor. Yeni sibop takmak en mantıklısı galiba. Uyacak sibop bulmak lazım.
Kendi sorumu kendim cevapladım ama ilerde bu konuyu araştıran biri için cevap olması için yaptım.
Ancak sorunum şu;
Jelli iç lastiklerin basıncının azaldığını gözlemlediğimizde hava basma konusunda sibopların jel tarafından tıkandığına şahit oluyoruz. Sibopları temizleyebilir miyiz ya da nasıl temizleriz
Şuan 80 psi gibi hissediyorum ilerde güvensiz bir durumla karşılaşmamak için yardımcı olacak, fikir verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Sibobu çıkartıp temizledim ama siboptan hava kaçıyor, hava basarken yüksek başınca ulaşılamadığı için lastiği çevirip sibobun jelle dolmasını beklemekte anlamsız oluyor. Yeni sibop takmak en mantıklısı galiba. Uyacak sibop bulmak lazım.
Kendi sorumu kendim cevapladım ama ilerde bu konuyu araştıran biri için cevap olması için yaptım.