Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kendinden jelli lastiklere hava basamamak

Tepki
5.250
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Ağustos 2018 de faal olarak kullanmaya başladığım bisikletimde patlak sayısı artınca önce lastik arayışına girdim ancak o dönem fiyatların fahiş rakamlara ulaşması nedeniyle 70 TL ye 2 adet mitas kendinden jelli lastik aldığımda tarih 3 Eylül 2018 idi 11 Ekime kadar kullandım patlak sorunu yaşamadım jant değişimi yaptım bunun için lastiğin havasını indirmek gerekti tabiki. Jant ve lastikleri aynı anda değiştirdim. Eskiler maxxis dolomites 700x25, Yeni lastikler hutchinson atom kevlar pro 700x21, iç lastikler zorlasa da yeni lastiklere takıldı.

Ancak sorunum şu;

Jelli iç lastiklerin basıncının azaldığını gözlemlediğimizde hava basma konusunda sibopların jel tarafından tıkandığına şahit oluyoruz. Sibopları temizleyebilir miyiz ya da nasıl temizleriz

Şuan 80 psi gibi hissediyorum ilerde güvensiz bir durumla karşılaşmamak için yardımcı olacak, fikir verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Sibobu çıkartıp temizledim ama siboptan hava kaçıyor, hava basarken yüksek başınca ulaşılamadığı için lastiği çevirip sibobun jelle dolmasını beklemekte anlamsız oluyor. Yeni sibop takmak en mantıklısı galiba. Uyacak sibop bulmak lazım.
Kendi sorumu kendim cevapladım ama ilerde bu konuyu araştıran biri için cevap olması için yaptım.

Scudo
Aynı durum içerisine sıvı konan tubeless sistemler için de geçerli. İtalyan sibop kullanıldığında aynı durum ortaya çıkıyor.

@sadi imren @süleymank @tersderyar yorum için teşekkür ederim.
Bendeki sorun siboptan hava kaçırması olarak belirginleşti siboptan hava kaçtığı için yeterli psi değerine ulaşamıyorum. Değişim kaçınılmaz oldu. Önce Sibop değişimi için uğraşıcam, yedek iç lastik aldım taktım idare ediyorum ama jelli kullanmak bana daha çok güven hissi veriyor.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@eyupozturk O da olur önemli olan saat 6 yönünde olmasın, jel sibobun çok yakınında oluyor tıkama riski olmasın.

Sizin kuruyan sıvıyı çözmeniz gerekiyor. En kolayı ise direkt iğne kısmını değiştirmek.
Sibobun yakından bir fotoğrafını atarsanız eğer, iğne bölümünün değişip değişmediğini söyleyebiliriz.
Eğer iğne değişiyorsa, söküp, bir şekilde temizleyip geri takabilirsiniz. Belki bu şekilde kurtarabilirsiniz sistemi.
Değişmiyorsa eğer, aklıma pek bir yöntem gelmiyor. Belki sibop kısmını suyun içinde bekletmek vs. faydalı olabilir.

@Gökhan Toros

Değişebilirlerden. eve gidince çıkarıp suda bekletme olayını deniycem teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
jelli iç lastikmi bu yoksa iç lastiksiz sade dış lastikmi bu
Bana bu konuda yrdımcı olurmusunuz bende her tur lastiği patlatıyorum en son lasitiği yardım zırhlı lastiğe 450 tl fiyat çekiyorlar bu arada triban kullanıyorum

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
@Yoldaki SoloTürk

Sıcak suda güzelce yıkayarak temizleyebilirsiniz iğneyi tamamen :)

• Beğen
@emr-e
Jelli iç lastikten bahsettim. Tubless in de jelli olduğunu şimdi öğrendim. Daha önce bilseydim başlıkta belirtirdim kusura bakmayasınız.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
(link)

Satış kanalında yol bisikleti jelli iç lastiği alırken presta ince sibop ve araba sibop olarak seçim yapabiliyorsunuz.

(link)

Benim kullandığım bu sanırım

Gerçekten kullandığım süre boyunca patlak sorunu yaşamadım. Ağır mı evet ağır ama zaten çok hız yapmıyorum. Bu lastiklere bi segment te kom bile aldım :hhhhhh:

ÇÖZÜLDÜ

Sorunumu yardımlarınızın da katkısıyla çözdüm biraz masraflı oldu ama çok güzel bi pompa sahibi oldum.

Havayı basarken siboptan kaçan havadan daha hızlı hava basmam gerekiyordu bi de şişirirken psi değerini takip etmeliydim

Bunun için decathlona gittim pompalara baktım 500 ve 900 serisi iki çeşit pompa vardı 500 olan 103 TL 900 olan 130 TL almışken iyisini alıyım dedim aslında diğeri de işimi görürdü.

Eve geldim ön lastistiğimde hala jelli lastik vardı onun da basıncı azalmıştı.
Sibobu 12 yönüne getirip söktüm güzelce temizledim sonra sadece sibobu pompaya taktım boşta hava geçişini yeni pompamla test ettim hızlı davranıp sibobun içinde kalmış kurumuş sertleşmiş ufak parçalar varsa çıksın istedim. Sonra tekrar takıp 120 psi şişirdim pompayı çıkarttığımda eser miktarda hava kaçağı gözlemledim, tekeri mümkün olduğunca hızlı çevirip 6 yönünde durdurdum. Artık sızıntı olmadığına kanaat getirdim. Arka lastiğe de jelli iç lastiği takıp aynı şekilde yaptım şimdi 120 psi 2 adet jelli iç lastikle kendimi daha güvende hissediyorum.

Yorum yapan fikir veren herkese teşekkür ederim
@sadi imren @Gökhan Toros @emr-e @eyupozturk @süleymank @tersderyar

@Yoldaki SoloTürk hayırlı olsun ben de yol bisikleti arka lastiğime dün itibari ile linkini attığım sıvılı iç lastiği taktım. Genelde arka lastiğim patlıyor kilodan dolayı. Ben de 900 serisi pompa kullanıyorum çok memnunum.

• Beğen
@sadi imren
900 serisi pompa gerçekten çok güçlü bizim lastikleri hemen şişiriyor. Gerçi diğer pompamla kas oranında bi zıplama yapmayı başarmıştım sanırım :)

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
Bir süre bende jelli lastik kullandım ama bendeki jel harici iç lastiğe basılan jeldi ve baya popüler bir jeldi.Lakin bir çok defa sibop sorunu yaşadım ve hava basmada sıkıntı oluyordu,hatta eski ayaklı pompa vadı,pompa bozuldu hava vurmaya denerken.o_Oen son iç lastik iç kısımdan pirinç büyüklüğünde patlamasına rağmen jel koruyamayınca bırakmak zorunda kaldım.kötü tarafı iç lastiği değiştirmeye kalsan jelde çöp oluyor.iç lastik 20tl jel 30tl(kutusu)bilemiyorum ben memnun kalmadım,kimileri çok beğeniyor

• Beğen
@-Skynet-

Sizin sorun da bendeki gibi hava basamamak olmuş. Ben de basamasaydım şuan vazgeçmiştim ömrü 1 aymış deyip yoluma devam ederdim ama kurtardık şükür.

Sökülebilir sibopsa çıkarıp temizleme yapılabiliyor ama tabi sizin kullandığınız jelin kimyasal karışımı nasıl bilemiyorum belki kuruyup yapışıyordur temizlemek için başka kimyasal kullanılması lazımdır vs.

@Yoldaki SoloTürk
Tyre Protector FormulaX HD patlak önleyici jelden kullanmıştım.Hadi sibop olayı geçtik diyelim,hava basarken bozduk sayarsalım.Lakin içten açılan pirinç kadarlık patlağını neden kapatamadı?Belkide jel kaynaklıdır artık.Şuanda zaten istesemde kullanamam,presta sibop kullanıyorum...

@-Skynet-
IMG_20181011_231521.jpg
Presta sibop bu değil mi jelli lastik şuan benimki valla patlağı unuttum.

Prinç kadar delik büyük sayılır. Yama yapıp devam etseydin keşke lastiği de jeli de kurtarırsın. Tabi durumu yaşamak lazım sinirlenip atmış da olabilirsin :ssrtcbya:

Geri